Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 All-In-One Canon MP 150,някой разбира ли му?
Автор: rolla   
Дата:   22-11-05 01:12

Купих си принтер/скенер/копир Canon MP 150 от Метро ,но нещо не мога да се ориентирам със софтуера за сканиране.Някой запознат ли е с това мултифункционално у-во ,да ми даде някоя и друга насока[beer]
Принтера иначе е екстра.Качеството на печат на снимка е доста добро (в сравнение със 6 годишния ми HP[smilie5] )

Отговори на това съобщение
 Re: All-In-One Canon MP 150,някой разбира ли му?
Автор: asahi   
Дата:   22-11-05 08:12

Чети упътването. Това ще породи по-конкретни въпроси. За какво, все пак, ще го използваш?
По софтуера: Инсталирай принтерския драйвер и драйвера на скенера. Май първото си го направила вече. Имаш ли програмка за разпознаване на текстове?

Автор: rolla   
Дата:   22-11-05 11:55

asahi,ще го ползвам за сканиране на снимки.Инсталирах драйвера и всички програмки който са на диска.Едната е за разпознаване на текст,в другата можеш да сканираш цветна снимка ,но има два начина :единия е по-елементарен-задаваш му dpi и ти сканира снимката в jpeg,обаче най-много до 600dpi а по принцип пише , че оптически сканира 1200dpi.
Другия начин е по-сложен-задаваш dpi(до 1600),размер на снимката в пиксели или сантиметри,unsharp mask,премахване на зърненост ,прах и драскотини,autolevels и т.н.
Та проблема е следния:какъв най-голям размер в пиксели мога да задам за сканиране на снимка (10/15см или 4/6 инча примерно) но да няма софтуерно интерполиране?
Значи ли ,че мога да я сканирам на 1200dpi с размер 7200х4800 пиксела (6 инча х 1200=7200;4 инча х 1200=4800)
И още един проблем:пробвах да сканирам на 3000х2000 и чаках около 15-20мин. докато свърши.Представям си ако беше 7200х4800...сигурно 1 час щеше да я сканира[smilie11] .При по-опростения начин става доста по-бързо.
М/у другото съм мъжко[smilie7] [beer]

Автор: Георги   
Дата:   22-11-05 11:57

сканира ли среден формат?

да поръчвам холгите хаха

Автор: jordan82   
Дата:   22-11-05 12:20

колкото по-голяма резолюция, толкова повече време сканира. А и тия мултифункционални боклуци много ядат нервичките. Точно с този не съм работил, ама са пълна скръб. Като крайна оценка - нито принтер, нито скенер, нито копир (моя е HP 1310)[smilie23]

първа  назад  1     всички  напред  последна