Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някои въпроси относно SLR срещу compact
Автор: pnk   
Дата:   26-11-05 23:28

Имам цифров Canon S60 (28mm-100mm, F2,8-F5,3), от който съм доста доволен. Не ми харесва това, че при 100mm светлосилата е F5,3. Замислям се да взема DSLR. НО! Колкото и да търся не виждам обективи при който да има сериозна разлика относно светлосилата.
Примерно: Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 ~310$

Горе-долу същите параметри, но е доста по-скъп и в долната граница светлосилата е доста зле. Какво излиза - срещу доста повече пари получавам същото ? Какво пропускам ?

ПС:Знам, че има обективи 28-100 F2,8 в целия спектър, но те са ужасно скъпи. Не говоря за това.

Отговори на това съобщение
 Re: Някои въпроси относно SLR срещу compact
Автор: andre   
Дата:   26-11-05 23:35

При SLR получаваш най-малкото по-качествена оптика с по-добро просветление, по-голяма матрица и съответно минимум шум при повече асове... Много по-голям избор от скорости и бленди......Просто опитай...

Дата:   26-11-05 23:40

Какъв е смисъла да сменяш BMW 3-ka за 7-ма серия с всички екстри след като и 3-ката достатъчно добре поддържа 100км по магистралата???

Автор: legba   
Дата:   26-11-05 23:54

Мани ти... 7мицата си е 7мица..
Пък ако караш БМВ със 100 по магистралата по добре си земи трабанче да не срамиш марката ;)

Автор: pinko   
Дата:   26-11-05 23:54

pnk, ами исото, ами пъргавината на автофокуса, ами скорострелността, ами шума, доста неща пропускаш...

Един ДСЛР с 28-105/3,5-4,5 при исо400 или 800 ще "превърне" това ф4,5 във ф1,8 или даже ф1,4, мързи ме да го смятам точно.

А твоето сапунерче от 50-100 нагоре е практически неизползваемо.

Автор: Airborne   
Дата:   27-11-05 00:26

пропуска и то адски много, защото гледа зуумчетата. като искаш евтинко- старите ГДР обективчета на един 300Д и заспива града. няма го удобството на малкото, трябва и да сменяш обективи и да ги носиш, но не може и душата до края и...[smilie5]

Автор: navy   
Дата:   27-11-05 00:48

male male, az puk nqmam nujnite dumi da opisha konvulsiite, koito poluchavam pri cheteneto na tazi tema, adfx sklnf 'iaoh '\zsn, fxl/zdk g g;hzxdio';ghw'hi f'zxihf' is 'fhs'ioef h'sihf 'xihj g'IOP\sw'vyz'sd0y9r7 g;nlixd'v;oy8h;/.sb ;jhzs; ihsd'ioh y'ieoxd 'ixdhyr'[0tiohzw;o7[w

Автор: GOSPODIN   
Дата:   27-11-05 00:50

pinko, прав си , но за да имаш качеството на обектива при сапунерките , ДСЛР трябва да му купиш обективче по - скъпо от тялото.
Отделно т.н. кроп фактор - тоз 28-105мм. става 42-157мм. при 1.5 кроп фактор.
И кажи ми с такова варио няма ли да ти пречи липсата на 28мм. или 200мм.
Аз имам сапунерка с :L 28-200, 2,4-3,5 и само ми кажи колко струва подобен L обектив за твоят 20D?
Не трябва да се прави сравнение м/у ДСЛР и хай сапунерки, защото ДСЛР дава много по- големи технически и творчески възможности, но ако на някой му трябва апарат с рязък обектив, компактен и няма да снима репортажи с бързо движещи се обекти или при ISO повече от 100ASA то сапунерка за 1000-1200лв. е достатъчна.

Автор: navy   
Дата:   27-11-05 00:57

абе чувате ли се бе хора, бааааси...

Автор: GOSPODIN   
Дата:   27-11-05 01:16

navy, или си кажи мнението , като хората или не спами темата - тук не е IRC.

Дата:   27-11-05 09:17

И още нещо: Мисля, че при повечето непълноформатни DSLR светлосилата на обективите спада заради crop-ването (https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=250822&t=250822&phorum_uriauth=)

Следователно за да правиш бързи снимки трябва да похарчиш много пари за обектив с добра светлосила.

Не ме разбирайте неправилно: не защитавам тезата "огледално рефлексните са по-лоши", а просто че за получаване на по-добри резултати какъв да е SLR + лещи не са достатъчни. Необходима е сериозна инвестиция преди да се мине на следващото ниво.

Дата:   27-11-05 09:25

Хм, да се сравняват DSLR и сапунер за правене на репортажи и бързо движещи се обекти?!?!?! Това сефте го чувам. Не съм виждал досега сапунер, който дори бегло да наподобява DSLR по скорост и бързина на действие, ако ще и с наи-китовия обектив... Значи или някой здраво греши или аз не съм в час:)

Дата:   27-11-05 09:48

Добре де стига изявления от сорта: "абе чувате ли се бе хора", "Това сефте го чувам". Дайте доводи, факти, впечатления.

Автор: holden   
Дата:   27-11-05 09:59

punk: Kato vidish sporten fotograf da snima sys sapunerka, togava ela da pitash za dovodi.

Автор: boni   
Дата:   27-11-05 10:03

И стига с тези глупости, че спадала светосилата.Става досадно, обясниха ти хората вече, че не спада, обясниха ти, че като използваш на ДСЛР 400ИСО апарата шуми както сапунерката на 50 ИСО, което е 3 стопа (бленди)повече и 5.6 ти е все едно 2 на сапунерката.Да не говорим че има и добри обективи за АПС матрици и т.н.
Вземи си Sony R1 , то има предимствата и на едната и на другата система.[shtrak]

Автор: boni   
Дата:   27-11-05 10:08

Само бих искал да ти кажа, че с Никор АФ 50/1.8 - 100лв на старо при 800ISO и бленда 1.8 снимам със скорост 1/80сек при такова осветление, при което със сапунерката дори и на бленда 2 няма да можеш да вдигнеш повече от 1/10 сек при чувствителност 100ИСО(за да имаш същия шум)
Да кажем ето този кадър, както е на 1000ИСО и без светкавица :
https://photo-forum.net/images/o_1129102095_s40.jpg
...ще го направиш със сапунерата като ти цъфнат налъмите.

първа  назад  1     всички  напред  последна