Автор: hose
Дата: 22-11-05 19:39
Vinsent - знам че нямат - не оспорвам нищо от тези факти
задавам си въпроса защо нямат? защо смятат технологията за несигурна? и то при положение че фотографите едва ли не снимат единствено на АФ? /не говоря за лайка или други изключения, но дори и те процентно са малко/
може би не трябваше да задавм въпроса си на глас
не мога да разбера защо се дразните? вие не си ли задавате подобни въпроси?
хора като джъмбо приемат всеки мой коментар като някаква обида - ебеш ли го защо? все едно лично него обвинявам че нямат АФ, и започва да се оправдава
да при въртящ се обтуратор не можеш да следиш фокуса - но отдавна вече има и видео контрол? за режисьра и често пъти и оператора? много често вече главния оператор не стърчи на камерата - за там слагат оператор на камера, а главния оператор стои до режисьора на видоенаблюдението.... и т.н.
знам как се работи, знам че се работи с асистент на фокуса и асистент на вариото ако има такова, или оператора сам работи с вариото зависи, всеки има индивидуален подход, знам че асистента на фокуса едва ли не е най-високо платения човек в киното, имат технологии за измерване на разстоянието не само с опъване на ролетка, имат дистанционни за следене на фокуса защото при стеди кам няма как асистента да тича заедно с оператора и т.н.
киното е толкова голям бизнес, че там има какво ли не измислено вече
а тази технология не е внедрена
това ми е странното
няма как човек да е по-прецизен във фокусирането - още повече че в случая той НЕ гледа и през визьора, разчита на предварително разчетени движения и усета си - трябва да следи едновременно и движението на актьора и да гледа къде е отбелязвал по обектива или дистанционното
|
|