Автор: n1x0n
Дата: 15-11-05 10:24
Ами ако този Йенс просто си хвърля филма в мини-лаба и след 1 час си взима готовите снимки - естествено че му е по-бързо и по-удобно.
Въпроса е, че това е брутална чалга: някакъв копист, набързо да ми нацъка "по снимка от кадър"?!
Ми то по тази логика аз да снимам на JPEG и да си разтоварвам кадрите направо на машината? Ще го бия откъм време поне с 30%!
Лично на мен базовата обработка рядко ми отнема повече от 3-4 минути на кадър, като резултатите могат да се сравняват само с ръчно копиран негатив, а там времето е поне по 10-15 минути на кадър. Така че, сравнението му е меко казано малоумно.
Че лентата е кеф е вярно, че има някаква тръпка от неизвестния резултат - също. От друга страна хората като мен, които се кефят на самото снимане, а не на следващите фази от процеса, им е абсолютно все едно какво има в апарата, филм или матрица, особено когато накрая се получава желания резултат.
За мен ползването на дигитална техника ускорява "влизането в час" на един млад фотограф поне с 50%. Виждам това нещо в действие при много начинаещи около мен.
Пък това че дигиталките свалят качеството за мен са глупости, щракачите на семейни снимки винаги са константно число. Просто сега с дигиталките не им е нужно да сканират, за да си покажат некадърността пред всички в нет-а. В резултат на това просто виждаме кофти фотография от хора които винаги са я произвеждали в същите количества, но просто ние не сме я виждали, защото не е била в нет-а, а в албумите им у тях.
|
|