Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 артточки
Автор: vkamenov   
Дата:   12-11-05 09:31

Многократно отварям напоследък рейтинг а за последните 30 дена тъй като там някъде е и моята скромна снимчица и си гледам тихо рейтинга
Приятен гъдел е това
Но ми прави впечатление рейтинга на първите две снимки
Във втората от Асеновата крепост определено има повече арт история въздушност възвишеност романтика по миналото и тя за мен е творба на фотоискуството
Как така обаче първата има повече точки-отговора е прост
Според мен първата на есенния пейзаж от парка която има лека кичова нотка (не споменавам това че в моя профил има снимка с подобен ракурс) стоя доста време на първа страница на форума
и това е обяснението
В такъв случай за да защитим искуството във сайта не би ли трябвало и втората на Таурус 13 да бъде рекламирана по този начин
Извинявам се на двамата автори че ги замесвам без разрешение в моето изказване но все пак рейтинга на сайта като място за популяризиране на фотоискуството ме вълнува особено много

Отговори на това съобщение
 Re: артточки
Автор: boni   
Дата:   12-11-05 10:18

Точките са, за да могат по-добрите снимки да се намират от хората по-лесно. Двете снимки се виждат еднакво добре, защото са и двете на 1стр на 30 дневния рейтинг. Това не е конкурс, нито пък се дават пари за повече точки:)
А има и друг 30 дневен рейтинг , там пък са други снимки за други вкусове и така...
Забавлявайте се [beer]

Автор: citizen_insane   
Дата:   12-11-05 13:02

Току-що разгледах този 30-дневен рейтинг и установих един доста интересен факт. А именно, снимките, които получават най-много В-точки са или черно-бели, или, ако мога така да ги нарека, безцветни (имат преобладаващ един цвят например).
Интересно![smile]

Автор: vkamenov   
Дата:   12-11-05 20:53

Бони
използвам възможността лично да ти благодаря за чудесния сайт !Забавлението наистина е супер!
Ще опитам да се изразя по-ясно по темата

Нямам въобще намерение да предизвиквам дразги с изказването си

Просто искам да кажа че когато една снимка се постави на началната страница на сайта това си е жива реклама за нея и другите изпадат автоматично в неравностойно положение и нямат голям шанс за конкуренция -макар да имат къде по-големи достойнства
Това поставя в привилигировано положение целия профил на рекламирания тъй като към него се изсипва дъжд от точкоподаватели и освен това обърква критериите за хубаво
по-хубаво -най-хубаво
Разбира се допускам че мога да греша в тази моя преценка

Автор: gorbi   
Дата:   12-11-05 21:06

е тука си много прав........
[smilie18][smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (12-11-05 21:46)

Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   12-11-05 21:42

citizen_insane
...ако мога така да ги нарека, безцветни (имат преобладаващ един цвят например).

На тези им казват монохромни. [smile]

Цветни и шарени, не е едно и също.
И не непременно едните са хубави, а другите не.
Всичко е според зависи [smile] [beer]

Автор: royal   
Дата:   12-11-05 21:48

е тука си много прав........
[smilie7]

Автор: тьма   
Дата:   12-11-05 21:57

а аз все още продължавам да съм на мнение за анонимност при пускане не снимките в избрано[smilie3]

Автор: naik   
Дата:   12-11-05 22:07

И на мен ми минаваха такива мисли ама ми казаха ,че агитките и кютата били за това и файда никаква нямало да има [smilie5]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   12-11-05 22:12

vkamenov написа:

"В такъв случай за да защитим искуството във сайта...." [smilie8]

Относно точките не смятам, че винаги отразяват реалните качества на снимките - има приятелско и ICQ гласуване, има гласуване заради известно име, а не за това че качествата на снимката са толкова добри, но мисля ,че не трябва да се отдава толкова голямо внимание на точкуването, защото е вредно за творчеството. Аз не участвам в конкурсите тук, където се оценяват снимките с точки и рейтинг.Сега тече конкурса за "Снимка на годината" на Канон и само виж, колко снимки с ултрарейтинг ще стигнат до изложбената зала, защото журито е от сериозни хора, които едва ли ще се поддадат на E-mail-и, ICQ или точки ...

Според мен по- ценното са критиките и коментарите под снимките, а не точките.

Автор: navy   
Дата:   12-11-05 22:14

Бе то хубаво го говориш това Господине, ама хората по горе казаха, че точките са единствения начин една добра снимка да изплува напред в рейтинга и да има възможността да бъде гледана повече!
Така че... ае, няма са обяснявам, мноо задълбах в тоя сайт пък не бива [smilie7]

Автор: SLR   
Дата:   12-11-05 22:18

vkamenov,във 90-95 % от случаите снимката на първа страница е много хубава и не виждам нищо лошо да е поставена там.
Иначе посредствени снимки с висок рейтинг има много но,така или иначе,никой не ти осребрява точките така че няма голямо значение.Една снимка е или хубава и разказва история или елементарна и безсмислена.Друг е въпроса снимащите да се научат че клонче с листа или снимката от балкона няма художествена стойност и не е за показване.
Гледане,четене,снимане и метода Проба/Грешка-това му е майката[smilie24]
Ох,айде че ме мързи да пиша повече[smilie5]
Наздраве[beer] [beer] [beer]

Автор: royal   
Дата:   12-11-05 22:49

vkamenov,във 20-25 % от случаите снимката на първа страница е много хубава и не виждам нищо лошо да е поставена там.
Наздраве
[beer]

Автор: boni   
Дата:   12-11-05 23:01

Абе аз искам да ви кажа, че няма наистина хубава снимка, която да не е забелязана тук.
Има достатъчно много филтри, за да се видят хубавите снимки, както и достатъчно много примери на високо оценени тук снимки, които са спечелили разни конкурси.
На първа страница показваме снимки на различни автори, всеки има шанс да се появи там рано или късно, но не това е най-важното.
Направили сме така, че който желае да се научи да има как да види най-доброто, което се показва тук, както и да бъде стимулиран да продължава напред.

Автор: citizen_insane   
Дата:   12-11-05 23:41

@4i4o-Joro
Благодаря за пояснението. Не съм казвала, че едните са по-хубави от другите или обратното. Просто като разглеждах снимките от В-рейтинга ми направи впечатление, че тези с най-много точки са черно-бели или монохромни. Интересно е от психологическа гледна точка, смятам аз.[smile]

Автор: Стоев   
Дата:   13-11-05 02:02

boni,
Авторите на фотките за Първа страница питате ли ги дали са съгласни преди публикуването там?

Питам, за да не взема да се изложа някой ден, без да разбера[smilie3]

[beer]

Дата:   13-11-05 18:16

citizen_insane

Не знам от психологическа гледна точка, но от естетическа цветът е изразно средство.
В майсторските работи не се прекалява с него.

Разбира се има неща които си плачат за цвят
https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/vzzs4528.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v704/4i4o-Joro/Unvisible/Resizeof3726-700.jpg
https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/homa7075.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v704/4i4o-Joro/Unvisible/Resizeof3601-700.jpg

и други които са по-скромни
но това си зависи сот Автора.

Така и така се логнах, да си кажа - подкрепям идеята за анонимност в първите 24 часа [smilie24]

Стоев - не питат, ама е голям гъдел като цъкнеш компютрото
и са видиш изложен на първа страница. [smile]

На всички лека и успешна седмица [beer]

Дата:   13-11-05 18:47

4i4o-Joro,
мен сайта си ми стои отворен на Форума, може да пропусна излагацията, ако ми я спретнат [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   13-11-05 19:36

Н`съ притеснявай, ако ти спретнат излагация ш`ти светва тукакси немедленно сразу етуанс [smile]

Дата:   13-11-05 20:12

турни и едно "хемем" [beer]

Автор: fine   
Дата:   13-11-05 20:40

boni, колко са авторите които определят рейтинг Б?

Автор: markonty   
Дата:   13-11-05 20:45

ОК Стоев
за пълнота турям е едно хемем [smile]

Дата:   13-11-05 21:06

fine написа:
boni, колко са авторите които определят рейтинг Б?
fine, ще си позволя да ти отговоря вместо Бони:

Определящите рейтинг Б Автори са малка част от тези дето имат право да го правят.
Другите просто не отделят достатъчно внимание или са захласнати другаде и само понякога гледат и вземат отношение(точкуване), а още по рядко коментират.

Лично мнение е, дано бъркам.

[beer]

Автор: fine   
Дата:   14-11-05 11:21

На мен ми стана интересно колко е максимума за рейтинг Б [smilie11]
Даже си играх да броя и ги искарах към 194 човека без администраторите.
Което пък прави 776 точки, ако всички гласуват със злато.
Също така установих, че човек има най-голям шанс да участва на изложба или да спечели конкурс, ако ника му започва с М или S. [beer]

Автор: Borisoff   
Дата:   14-11-05 12:13

Ама ти сега за статистика ли говориш или за вероятност?!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна