Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Олимпус на загуба?!
Автор: solo5   
Дата:   09-11-05 16:54

Статията е от вестник Монитор

"Монитор" 9 ноември 2005 , 18 стр.
Olympus понижи печалбата си със 70%

Японският производител на фотографско оборудване и апаратура Olympus обяви 67,7% спад в чистата си печалба за шестмесечието, заради загубите в подразделението за цифрови фотоапарати съобщи Ройтерс.
Чистата печалба за шестте месеца възлиза на 2,17 млрд. йени (15,6 млн. евро) спрямо 6,71 млрд. йени (48 млн. евро) за година по-рано.
За посочения период подразделението за дигитални фотоапарати регистрира 6,7 млрд. йени оперативна загуба. Olympus планира да съкрати около 30% от персонала си в това подразделение.
Компанията е една от най-засегнатите в сектора от пониженото търсене на дигитални фотоапарати, което доведе до рязко намаление на цените на нейните продукти.
Въпреки това от японската група остават оптимистично настроени за бъдещето, като повишават прогнозите си за чиста печалба в края на финансовата година до 27 млрд. йени (194 млн. евро) вместо досега очакваните 23 млрд. йени. Прогнозите на анализаторите са за печалба в размер на 11,83 млрд. йени.
Olympus е четвъртият по големина световен производител на цифрови фотоапарати след Canon, Sony и Eastman Kodak.

Отговори на това съобщение
 Re: Олимпус на загуба?!
Автор: jamess   
Дата:   09-11-05 17:12

Eastman Kodak[smilie10]
А Panasonic[smilie11]

Автор: dau   
Дата:   09-11-05 17:20

А никон къде е по дяволите !?!?

Автор: yan   
Дата:   09-11-05 17:30

-НИКОООООН, КЪДЕ СИИИИИИИ?
- СЛЕД САМСУНГ

Автор: todorov   
Дата:   09-11-05 17:30

Монитор пак се оакаха

Автор: n1x0n   
Дата:   09-11-05 17:42

Абе в тази статия нещо друго вярно освен имената на фирмите има ли?! Щото всичко друго е пълни тъпотии...

Дата:   09-11-05 17:55

n1x0n,твоите сметки друго ли показват[smilie11]

Дата:   09-11-05 18:06

Ами ако фирма, която е на печалба от 2,17 млрд. йени през първото шестмесечие излезе на печалба общо за годината от 27 млрд. йени - обади ми се да те черпя колкото можеш да изпиеш!

Като имаш предвид че едно от основните поделения на фирмата върви със сериозна загуба, тези прогнози са абсолютно объркани като цифри, спред мен.

Автор: asahi   
Дата:   09-11-05 18:07

Официална информация - който разбира от финанси/баланси да чете. Това е Interim Financial Results - т.е. предварителен, междинен резултат.

Дата:   09-11-05 18:20

asahi,аз снощи препих, така че разбери се ти с n1x0n кой кого ще черпи[smilie5]
Ако си въздържател мога и да се притека на помощ[beer]

Автор: юнга   
Дата:   09-11-05 18:22

Същото се писа и в rangrefinderforum още вчера или онзи ден, като се посрещна с много радост и се коментира дори като завръщане на лентата.
Според мен обаче, причината е по-обикновенна.
Намаляват продажбите на Олимпус, но се повишават прадажби на други производители.
Споменавания общ спад в продажбите на дигиталки, може би се дължи на известно засищане с тези пордукти и изживяване на европейския бум на този продукт.

Автор: asahi   
Дата:   09-11-05 18:27

Финансовата година завършва през март догодина. До тогава я камилата, я Олимпус. Пък и много не се интересувам от съдбата им. Май и на Никсъна не му пука особено.

Дата:   09-11-05 20:36

Ами пука ми, реално погледнато [smile] ... писна ми да фалират фирми като Contax и Bronica, пък некви производители на перални да правят фотоапарати.

Olympus е велика фирма за мен, както и Pentax, голям фен съм им и би било жалко да изчезнат от пазара. Да не говорим, че Olympus направиха нещо, което никой от другите не посмя - създадоха изцяло нова система - "3/4". Много смел ход, но не си прецениха силите май...

п.п.
не видях само що трябва да черпя? jamess?

Автор: ntonev   
Дата:   09-11-05 21:48

и на мен много ми се ще да оцелеят, но май трябва да променят нещо... [smilie11]
...ама нали за това си имат управители...

Автор: princeps   
Дата:   09-11-05 22:43

ne se uchudvam s tazi niskokachestvena kitajska izrabotka

Автор: scuba_d   
Дата:   10-11-05 09:11

Прочетете последните 2 изречения.[smilie5] [smilie6] [smilie24] [shtrak] [beer]

Following Konica Minolta’s decision yesterday to sack over 10% of its worldwide work-force, Olympus have announced a strategic shift from compact digital cameras to digital SLR models, such as the new E-500 (pictured), which typically have higher profit margins. This comes hard on the heels of the Japanese manufacturer’s latest profits, or rather lack of them - net profit dropped to 2.17 billion yen in the first half of the financial year, down from 6.71 billion yen a year earlier. Olympus’ plans are pretty aggressive. Current SLR sales account for 3% of their camera sales, and Olympus aims to increase this to 30% within 5 years

Дата:   10-11-05 09:53

n1x0n,ако ти нямаш желание аз ще почерпя...В крайна сметка какво значение имат цифрите?Само се моля Hitachi да не излязат на пазара, че тогава и Цаноните ще тръгнат надолу...[smilie3]

Автор: solo5   
Дата:   10-11-05 10:11

това че са на загуба не значи че ще фалират
те се занимават и с много други дейности
а ясно е че фирми като Panasonic, Samsung, HP и други подобни правят големи печалби защото имат добър Маркетинг и работят предимно за любителите, а те са най-масовите потребители
По тази причина и във висшата мода много неща се промениха [smilie5]
Големи обеми продажби, с не много големи печалби от единица и в крайна сметка огромни печалби за фирмите [smilie5]
Вместо някой да си вземе DSLR и да изсипе 1000-2000$ повечето си купуват апарат за 500-1000лв

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   10-11-05 13:46

Значи да побързаме да си вземем Е-500 докато я има фирмата [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна