Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 едно определение за кича
Автор: svetalcho   
Дата:   07-11-05 20:35

"Кичът функционира, изключвайки от зрителното поле всичко, на което хората се затрудняват да дадат определение, като вместо това предлага по-приемлива версия на света, където всички отговори са предварително известни и е отстранена възможността за поява на други въпроси"
Милан Кундера
"Непосилната лекота на битието"

П.С. И да не забравя: филмът на Сали Потър (Урок по танго), от Киномания 2005 "Yes" ....УНИКАЛЕН!!!

Отговори на това съобщение
 Re: едно определение за кича
Автор: joshua   
Дата:   07-11-05 20:37

kundera go duvkahme otdavna [smilie5]

Автор: navy   
Дата:   07-11-05 20:44

Тъпо изказване според мен... доколкото съм го разбрал де.
Това значи ли, че опростените и изчистени неща са кич? Директните послания?
Бе... глупости според мен!

Дата:   07-11-05 20:51

не...по-скоро означава , че кичът е онази масова лесно смилаема култура, която напоследък ни налагат. Благодарение, на която по кината гледаме 90% холивудски екшъни,театъра се пълни само ако има актриса по цици или глуповата американска комедия, нациолнаните телевизии ни показват чалга концерти или воайорски шоу програми със леко прости хорица, а една японска фотоизложба мина ей така тихо и незабелязано......

Автор: zoomaniak   
Дата:   07-11-05 20:55

Никой нищо на никого не налага. Който си пада по кича ще си ходи дето е кича - който е ценител ще игнорира кичът. Налагано било дрън дрън

Автор: navy   
Дата:   07-11-05 20:58

Един изчистен директен портрет на красиво момиче, кадриран само очи например, или профил... кич ли е или това не е толкова лесно смилаемо?
По директното е една разкрачена мацка дето съвсем директно ти казва какво иска? Това ли е кич?
А най-добре се работи с примери, дайте примери от сайта например?

Дата:   07-11-05 21:00

По добре без примери от сайта, че ще стане мазало [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   07-11-05 21:00

тъкмо спретнах едно примерче [smilie5]

https://photo-forum.net/i/216719&USER_ID=4097

Автор: simon   
Дата:   07-11-05 21:03

Не е готин цитата. Кича е категория за тези които усещат неговото присъствие, някой дори го превръщат в изкуство, аз мисля в тази посока от доста време насам...А тези които не усещат присъствието му просто го приемат за нормална част от живота...Заеби..[shtrak]

Публикацията е редактирана (07-11-05 23:02)

Дата:   07-11-05 21:06

абе той малко в контекст ги приказва тез работи сякаш

Автор: gen   
Дата:   07-11-05 21:07

Това, което аз знам за киче е:
"Несъответствие между форма и съдържание"
По-добро определение до сега не съм срещал.

Дата:   07-11-05 21:10

хахаха, с формата и съдържанието нагазваме в по-други води. маниеризъм ми се струва малко по- близо, ма не много, па и водите стават още по-дълбоки [smilie5]

Дата:   07-11-05 21:33

Аз не визирах фотографията или съдържанието на фото-форума.....по-скоро визирах това , което ни заобикаля...масовата култура...кината...телевизията....май simon само вдяна.
Зуу...налагат ни го вярвай ми...просто нямаш избор..пример: колко от европейските, корейските, японски филми от Киномания ще видиш после по кината?...Отговор...само един-два...ако сме късметлии...

Дата:   07-11-05 21:41

Винаги има избор!!! А и аз вдянах ама не ми се философства по таквиз теми.

Присъствието на кича в живота го определя търсенето от страна на стадото (обществото). Като са тъпи и недоразвити духом ще гледат кич по кината и ще плащат за него. А тея дето са ценители ще си намерят филмите на дивидита по интернет и пак ще седят над кича.....кича се развива сред прогнилото общество. Затъпяло от скука и липса на духовност.

Има майстори ДА които правят от кича изкуство - в което няма лошо. Кича е навсякъде около нас - той е единствената опасност чрез която можем да загубим своята индивидуалност и да се слеем със стадото.

Кича е проблем на "общестовото ни" - не мой [smilie23]

Аз казах хау [smilie5]

Автор: malkiatprinc   
Дата:   07-11-05 21:44

'Kich" e tova , koeto dopada na povecheto hora, s izkliuchenie na Teb ! :)
Samo "Snobarite" misliat che znajat kakvo e izkustvo/stil i kich............ Simon go kaza nai-dobre - zaebi ;)

Автор: gbdesign   
Дата:   07-11-05 22:03

Svetal4o, ti da ne si spal na otvoren prozorec ?!!???!!... Hollywood pravi po 200 filma na godina a India, Honkong i Turcia v pati pove4e no s nikakvo ka4estvo!.... Niama da ti kazvam nai-golemite protivnici na 4algata v publi4noto prostranstvo, kakvi giubeci udriat v malkite 4asove, v stoli4nite 4algoteki!!! A ako skoro si hodil na teatar 6te6e da znae6 4e nikoi ne se sabli4a ve4e.... a i zriteli ne lipsvat![beer]

Дата:   07-11-05 22:15

Вчера на прожекцията на един добър според мен филм от Киномания имаше 15 човека в залата.........

Дата:   07-11-05 22:16

един мой прриятел казваше, че няма по страховита мисъл, особено за философа, от този за свободната воля [smilie5]

Дата:   07-11-05 22:24

към гбдизайна - Индииските филми никак не са зле - турските също - Хонконските също и т н....вервай ми побликата - индиици; турци; азиатци - БОГОТВОРЯТ - киното си - та ако ще лайна да са снимали......разбираш ли ме - ето ти кич - ние се прехласваме все по чуждата жена а наща пасти да яде.....

В 1вият брой на нешънъл джиографикс има многооо добра статия за Боливуд - Индииската мека на киното.......и целта на едно кино е да въздейства на народа ти и той - народа да напълни залите - за кеф индииците и турците го постигат и азиатците - та даже и американците - ама ние не щото не че нямаме кво да покажем - просто народа ни е един голем кич.......

Гледах в неделя по битиви Хрониките на Ридрик май беше с вин дизел - е тва е як филм - но рядко холивуд бълва таквоз качество - щото са гадни комерсиалисти - и добре че имат хора като вин дизел който даже и не е американец [smilie18] [smilie18]

Автор: royal   
Дата:   07-11-05 22:28

tova koeto nie nari4ame ki4 - utre moje da e 6ediovar ..i obratnoto tova koeto e 6ediovar utre moje da e ki4 ... i nikoi ne e po golqm sydnik ot vremeto ...to e tova koeto 6te sloji "etiketa s cenata " na stokata vav vitrinata na magazina s nadpis na vhoda "izkustvo"...[smilie7]

Автор: ejko   
Дата:   07-11-05 22:28

Аз съм съгласен, с едно нещо.... ако Кича е от едната страна на реката, то Вин Дизел очевидно е от другата...[smilie8]

Дата:   07-11-05 22:31

Ежко да :) Вин Дизел - като го гледам и ми настръхва кожицата - просто има излъчване човека и собствен стил - :) невероятен е в Хрониките направо забравих да ям а само зяпах [smilie11] [smilie5] [smilie5]

Автор: royal   
Дата:   07-11-05 22:40

e Вин Дизел e samo dizel ,a Al Pa4ino i Robert Deniro sa A98 [smilie5]

Автор: ejko   
Дата:   07-11-05 22:40

дизелката е арт