Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Система За Оптична Стабилизация
Автор: kita_vgg   
Дата:   07-11-05 23:55

Искам да попитам тези,които имат опит с апарати с такава функция,дали когато се снима на ниска скорост(под 1 сек.)без статив върши работа и доколко я върши(ако я върши де)?

Отговори на това съобщение
 Re: Система За Оптична Стабилизация
Автор: krassimire   
Дата:   07-11-05 23:57

Не, не върши почти никаква работа при такива скорости.

Автор: Darksorrow   
Дата:   07-11-05 23:58

Под 1 секунда? Няма начин. Просто няма как. Задължително със статив.

Автор: CYPER   
Дата:   08-11-05 02:18

Според мен до към 1/30 върши работа стабилизацията, но то пак зависи на какъв zoom снимаш, щото на 12x пак ще се размаже снимката.

Автор: Стоев   
Дата:   08-11-05 02:20

до 1/15 с дългичко обектифче, що-годе (справка мазката отдолу), нататък стават добри снимки за Видове, ама трябва да се донамажат първо....

Онези дето мажат на късичко с "матрична стабилизация" да си кажат и те де [smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/xbew0855.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/moved1/31497ef8.jpg

Автор: kirilius   
Дата:   08-11-05 02:24

Имам Panasonic FZ20. До 1/8 и дори 1/4 от ръка на най-широко фокусно разстояние вади прилични резултати.

Не съм чувал някой стабилизатор да е толкова стабилен, че и 1 секунда да стабилизира [smilie5]

[shtrak]

Автор: nsirakov   
Дата:   08-11-05 08:22

CYPER написа:

> Според мен до към 1/30 върши работа стабилизацията, но то пак
> зависи на какъв zoom снимаш, щото на 12x пак ще се размаже
> снимката.

CYPER - последната ми снимка е правена от ръка на 12х зоом при скорост 1/20!!!! и пак не е замазана ... :)[beer] [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   08-11-05 08:36

Ники, ти имаш ръка на хирург и мощ на руски багер бе[ezik]

Аз умазвам и на високи скорости, а туй по-горе е случайно "леко замазано" само [smilie5]

Автор: boreto   
Дата:   08-11-05 10:00

Снимам с оптичен стабилизатор още от 2001 май беше (или 2002). Как стабилизира оптичният стабилизатор зависи единствено от ръката, която държи апарата.
Секторът, в който действа стабилизаторът, чисто механически е малък. Ако може преместването (трепкането) на ръката да остане в тези граници, стабилизаторът ще действа независимо от скоростта на снимане.
При сравнително високите скорости на снимане, където колкото и да трепери ръката, не може да измести оста на обектива извън сектора на действие на стабилизатора за времето на снимане, подобрението е 3-4 стопа.
При ниски скорости, всичко зависи от стабилността на ръката. За съжаление пулсът на сърцето не може да се контролира (както може мускулите на крайниците и дишането) и ръцете трепкат в такт със сърцето.
За да снимам с експозиция повече от секунда от ръка без трипод, използвам следния трик. Взимам нещо тежко (1-2кг.) и твърдо, например камък и притискам към него апарата, за да се получи тяло с голяма маса и снимам. Това разбира се, ако няма къде да подпра апарата до твърдо повърхност (напр. колона или сталактон).

Автор: navy   
Дата:   08-11-05 10:01

има си формулка [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна