Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за Батерии (Милиампери и Волтаж)
Автор: CYPER   
Дата:   29-10-05 22:39

Значи на предния ми апарат FZ20 оригиналната батерия е 7.2V и 680 mAh.
Аз си купих още 2 oт Ebay (съвместими), които са 7.4V и 700 mAh и си бачкаха уж добре.
Я все пак да питам едно тъпо въпросче - възможно ли е от тези батерии да са се образували hot пикселите на дисплея [smilie10]

Та сега на основния въпрос - преди малко си поръчах FZ30 и сега обикалям Ebay за батерии.
Гледам оригиналната е 7.2V и 710mAh, а тази която съм си харесал на Ebay (пак съвместима) е 7.4V и 800 mAh.
Ей за тази става въпрос - http://cgi.ebay.co.uk/CGA-S006-DMW-BMA7-Battery-For-Panasonic-DMC-FZ30-FZ30_W0QQitemZ7557012193QQcategoryZ43447QQrdZ1QQcmdZViewItem
Мога ли да имам проблем с тази батерия? Да я купувам ли?
И колко снимки могат да се направят с една батерия - повече ли държат от FZ20 - щото ако е така да купувам само една.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Батерии (Милиампери и Волтаж)
Автор: pinko   
Дата:   29-10-05 22:53

Абе вземи си направо един батери-пак[smilie5]

На 20д с батери-пака се правят над 3500 снимки с едно зареждане[ezik]

Дата:   29-10-05 22:56

Какъв е тоя батери пак, ама кво питам и аз - то за FZ30 няма такова нещо или се бъркам?

[ezik]

Я сега по сериозно - тая батерия 7.4V и 800 mAh може ли да ми прецака хапаратчето?

Автор: RossN   
Дата:   29-10-05 23:06

Няма как да ти изгори апарата от това, че батерията е 700mА. Ако и 2000mA да е, апарата ще консумира толкова,

колкото му е потребно.

Виж, ако батерията е били с по-високо напражение, от споменатото, теоритично, е възможно да имаш проблеми,

но всеки, уважаващ себе си производител, вгражда стабилизациа, на малко по-ниско, от споменатото работно

напрежение, именно по тази причина, да се предпази устройството от евентуално по-високо напрежение.

Т.е. по мое скромно мнение, случилото се при теб, е в следствие на съвпадение, а не на "лоша" (по-мощна)

батерия.

Публикацията е редактирана (29-10-05 23:07)

Дата:   29-10-05 23:24

По основния въпрос - да я купувам тази батерия и няма да имам никакви проблеми?

Автор: RossN   
Дата:   29-10-05 23:27

купувай и се моли, Панасоник да спадат към уважаващите себе си производители.[smilie18] [beer]

Автор: tofo   
Дата:   29-10-05 23:34

Разликата между двете е 3%. Аз ако сложа на сапунерката обикновени батерии от 1,5V,разликата със стандартните NI-MH акумулаторни e 25%. Щракам си спокойно ако няма други.

Дата:   29-10-05 23:40

Мерси много - като дойде хапаратурата ще се похваля [thankyou] [shtrak]

EDIT: Айде поръчах си 2 батерийки [smilie24]

Публикацията е редактирана (29-10-05 23:51)

Автор: penchev79   
Дата:   30-10-05 12:55

заредените батерии винаги са с по-висок волтаж от написаното на тях (то е по-скоро стандарт, а не точна стойност)

нова батерия от 1,5 V реално е 1,60 V някъде.

Заредена акумулаторна батерия на нея пише 1,2 но реално е 1,35 V (и дори повече понякога)

щом производителя пише, че батерията става - значи е така [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна