Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проявяване на дигитални снимки!?
Автор: overflow   
Дата:   01-11-05 11:49

Имам един въпрос....като си вадя дигитални снимки в някое фото и като си взема снимките се оказва,че някаква малко част от първоначалната снимка е отрязана.Не е кой знае колко но понякога е кофти.Та въпроса ми е по колко пиксела или процента се отрязва пика при проявяване, че да си добавям някаква ранка, че като си ги вадя снимките да са си тези които виждам точно на компа?

Предварително благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Проявяване на дигитални снимки!?
Автор: pinko   
Дата:   01-11-05 11:52

При проявяване се отрязва, затова по-добре ги промивайте, тогава направо изтичат в канала.[smilie10]

Автор: dau   
Дата:   01-11-05 11:53

Прочети тука и ще разбереш за какво става дума ...

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=237802&t=237802&phorum_uriauth=

Автор: overflow   
Дата:   01-11-05 11:58

мерси

Автор: gobcon   
Дата:   01-11-05 21:57

Отвори снимката с Photoshop. В меню Image -> Image Size ще забележиш, че като зададеш например в по-големия размер - 30 см. то по-малкия няма де я 20 см (както ще ти я изкарат във фотото) а ще е 22,5 см. За да не ти изрежат нещо, което е важно от снимката, то е добре предватително ти да изрежеш това, което смяташ, че е най-удачно да се изреже, докато размера се получи 30 х 20 см. (наприомер при размер 2048 х 1536 pixels - размер 1536 трябва да стане 1365). Това е горе-долу.

Автор: aazaa   
Дата:   01-11-05 23:21

Аз си ги проявявам на тъмно и нищо се не губи! Ако не ти се чака - вземи си ръкав![smilie25] [smilie25] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна