Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Help за инст. на CS2
Автор: tofo   
Дата:   16-09-05 10:43

Инсталирах си CS2, ама малко левашката и ми се качи пробната версия.
Деинсталирах я и тръгнах да я инсталирам пак, ама не ставааааа! Останало е нещо по регистрите и кракчето не тръгва. Някаква идейка моля![smilie11] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Help за инст. на CS2
Автор: ecobo   
Дата:   16-09-05 10:48

:/format C: [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Avi   
Дата:   16-09-05 10:55

купувайте софтуера, който инсталирате и няма да имате подобни проблеми [smilie18]

Дата:   16-09-05 11:16

Лелеее, представяте ли си всички да вземат да купуват софтуера, който използват[smilie10]
АктСофт ще станат милиардери за отрицателно време.[smilie18]

Автор: chukov   
Дата:   16-09-05 11:20

Ако си с XP просто му пусни един SYSTEM RESTORE, върни го ден преди да си инсталирал и пробвай пак.

Успех![smile]

Дата:   16-09-05 11:20

ми останалото е кражба, която с нищо не се различава от кражбите от дома, автомобила, военния резерв и енергийните дружества...

Дата:   16-09-05 11:36

Пак ли ти с тоя платен софтуер?
Да не работиш в Актсофт?

Дата:   16-09-05 11:41

chukov написа:

> Пак ли ти с тоя платен софтуер?
> Да не работиш в Актсофт?

[smilie18]
ко риечи, чуков? [smilie18]

не - не работя в актсофт - мое ти дам и други фирми дет продават софтуер [smilie5]

ам тъй ша е - нали ша са борим за честта на интелектуалното право - снимки, филми... софтуера и той е там, нищо че ти е по-кеф да го гепваш [smilie5]

Дата:   16-09-05 11:44

Аз съм си напазарил софтуер за 4400 лева, ама домашните потребители, навсякъде по света, включително в така наречените "бели държави", си крадат софтуер, защото не е оправдано да се дават толкова много мангизи, когато не работиш професионално и не изкарваш пари от софтуера.
Да не говорим за разликите в цените на софтуера в САЩ и в БГ; това е една много болезнена (не само за мен) тема, която е дъвкана безброй пъти. Ад ме е, че платих почти три пъти повече, отколкото колегите ми в САЩ (при десет пъти по-ниска средна работна заплата), ама това е положението - в скапана държава живеем.

Дата:   16-09-05 11:53

ecobo написа:

> Аз съм си напазарил софтуер за 4400 лева, ама домашните
> потребители, навсякъде по света, включително в така наречените
> "бели държави", си крадат софтуер, защото не е оправдано да се
> дават толкова много мангизи, когато не работиш професионално и
> не изкарваш пари от софтуера.
> Да не говорим за разликите в цените на софтуера в САЩ и в БГ;
> това е една много болезнена (не само за мен) тема, която е
> дъвкана безброй пъти. Ад ме е, че платих почти три пъти повече,
> отколкото колегите ми в САЩ (при десет пъти по-ниска средна
> работна заплата), ама това е положението - в скапана държава
> живеем.

домашните потребители си имат домашни лицензи и продукти, които не са в професионалния клас. разбира се когато продукта се използва за "обучение" вкъщи - никой не следи за тез неща, дори и да те фанат - нищо няма да ти направят - но все пак е добре да се замислят хората - еле па тез тука дет реват срещу краденето на снимки - дали по същността си краденето на софтуер не е същото деяние. и дали докат сочим треската в очите на другите виждаме грдата в нащо око...

инак секи си решава за себе си - аз па уважавам тва, че си дал пари за софт и скоро като се затегне режима и започне да се изисква лиценза при поръчване на дадена графика, реклама и т.н. както е навсякъде по света - тези пари ще ти се избият.

Дата:   16-09-05 11:57

Е, чак пък да изискват лиценз при поръчка - това няма как да стане. Реклами и графики могат да се правят и на ръка, и с безплатен софтуер... Това са глупости. Не знам някъде да има подобна практика.

Дата:   16-09-05 12:03

ecobo написа:

> Е, чак пък да изискват лиценз при поръчка - това няма как да
> стане. Реклами и графики могат да се правят и на ръка, и с
> безплатен софтуер... Това са глупости. Не знам някъде да има
> подобна практика.

ми мене ми искат по конкурси навънка [smilie18]

дреме ти - дали ще е тоя начин или затягане чрез данъчните - тва един ден ще се урегулира - и може да се окаже, че сега "платената голяма цена" ще се изплати [smilie18]

бе цялата работа за мене там - да не се ПООЩРЯВА краденето, най-малкото ми се иска тоя форум да остане чист, да не се разменят кракове и хакове - фрий сърверите така или инак си ги има. ама точно на мястото което страда доста от кражби на интелектуална собственост да се извършва такава в други сфери, все едно несе прави нещо нередно - и хора кат чуков да ме убеждават, че няма нищо лошо в тва - някак си не ми се нрави...

Дата:   16-09-05 12:14

Виж, тук съм съгласен с теб!
И аз съм против кражбата на интелектуална собственост. Но в БГ условията при софтуера са такива, че просто те принуждават да крадеш - цени, няколко пъти по-високи от съответните в САЩ, локализираните версии излизат с над 6 месеца закъснение, продуктите уж са локализирани, ама шрифтовете нямат кирилица... АктСофт има над какво да се замислят, преди да реват, че хората не си плашат за софтуер.
А да не говорим за контрола - в момента проверки се извършват само по сигнал. Тези проверки на практика обслужват конкурентни интереси, щото кой друг да пдаде сигнал?! Такива ми ти простотии в милата ни Родина.[smilie23]

Дата:   16-09-05 12:16

Аз не те убеждавам, че няма нищо лошо в това, а за пореден път ти казвам, че въпросът с платения софтуер никога не може да бъде разглеждан поотделно, сам за себе си и откъснат от глобалните проблеми в една държава.

Това искам да ти кажа.

И като говорим, че все отнякъде трябва да се започне, то плащането на софъуера съвсем не е нещото или мястото, откъдето трябва да започне промяната в едно общество.

Не може в цял един министерски съвет да заварят инсталиран пиратски софтуер на MICROSOFT и да им го признаят за легално инсталиран ако в замяна на това започне кампания и гонитба на нелегалния софтуер в държавата.

Не може аз да бъда търкалян по митници, да вися на опашки за визи и да бъда връщан, да се лигавят с мен и да ме карат да обяснявам колко дена ще остана в дадена държава и къде ще отседна и ред други ограничения на нормалните ми човешки права и да искат от мен да плащам софтуера.

ОК
Еднакви права за всички, еднакви възможности за изява - еднакво отношение към софтуера. Това е.

Крайно време е в тая държава хората, които могат да плащат сериозни пари за софтуер и каквото и да било друго да се научат първо да защитават правата на тия, които не могат, а не да се разсъждава така: "Аз мога - другите да се спасяват"

Дата:   16-09-05 12:21

Например Швейцарците отказаха да търсят правата на Майкрософт, защото прецениха, че цените на софтуера са високи за стандарта на обикновения Швейцарец. Говоря за държавна политика както в България държавата преследва частните интереси на Майкрософт.

Просто хората имат активна гражданска позиция. Това е.

В една Гърция процентът на незаконния софтуер надхвърля 95%, но никой не нарич гърците пирати и гръцкото правителство не преследва този акт така както става тук в България - с НСБОП-аджии, финансова полиция и ред там други подобни.

Дата:   16-09-05 12:24

ecobo написа:

........................

[smilie24]

chukov написа:

Аз не те убеждавам, че няма нищо лошо в това, а за пореден път ти казвам, че въпросът с платения софтуер никога не може да бъде разглеждан поотделно, сам за себе си и откъснат от глобалните проблеми в една държава.

Това искам да ти кажа.

И като говорим, че все отнякъде трябва да се започне, то плащането на софъуера съвсем не е нещото или мястото, откъдето трябва да започне промяната в едно общество.

Не може в цял един министерски съвет да заварят инсталиран пиратски софтуер на MICROSOFT и да им го признаят за легално инсталиран ако в замяна на това започне кампания и гонитба на нелегалния софтуер в държавата.

Не може аз да бъда търкалян по митници, да вися на опашки за визи и да бъда връщан, да се лигавят с мен и да ме карат да обяснявам колко дена ще остана в дадена държава и къде ще отседна и ред други ограничения на нормалните ми човешки права и да искат от мен да плащам софтуера.

ОК
Еднакви права за всички, еднакви възможности за изява - еднакво отношение към софтуера. Това е.

Крайно време е в тая държава хората, които могат да плащат сериозни пари за софтуер и каквото и да било друго да се научат първо да защитават правата на тия, които не могат, а не да се разсъждава така: "Аз мога - другите да се спасяват"

чуков, съвсем не си прав СПОРЕД МЕНЕ - тай, че спирам да споря, няма да стигнем до никъде.

Автор: tofo   
Дата:   16-09-05 12:30

ecobo[smilie24] !
програмите с които човек работи професионално трябва да са лицензирани иначе не е честно. но не знам какво ще пострадат нечии авторски права ако веднъж в месеца един любител пипне с фотошопа някоя снимка.

Дата:   16-09-05 12:33

Добре спирам и аз

твърде много неща трябва да се кажат и ще отеснее форума[smile]

Дали съм прав или не зависи от гледната точка.
Хайде ако се видим някога ще поспорим.
Спираме спора тук

Дата:   16-09-05 12:41

Чуков, и с теб съм съгласен, човече. Европа ни мисли за аборигени, нашите управници пък ни мислят за малоумни. Обаче грешат... Ние все ще намерим начин да се оправим.
Ти защо мислиш нашето правителство плаща МИЛИОНИ евро на Майкрософт за софтуер? Далавера си правят хората. На 99% от работните места в администрацията е напълно достатъчен Линукс+ОпънОфис (хубави и безплатни), ама те си плащат милионите на гърба на всички нас. Ама и ние сме си виновни - мълчим си.

Дата:   16-09-05 12:44

ecobo написа:

> Чуков, и с теб съм съгласен, човече. Европа ни мисли за
> аборигени, нашите управници пък ни мислят за малоумни. Обаче
> грешат... Ние все ще намерим начин да се оправим.
> Ти защо мислиш нашето правителство плаща МИЛИОНИ евро на
> Майкрософт за софтуер? Далавера си правят хората. На 99% от
> работните места в администрацията е напълно достатъчен
> Линукс+ОпънОфис (хубави и безплатни), ама те си плащат
> милионите на гърба на всички нас. Ама и ние сме си виновни -
> мълчим си.

е тука па ако има некой да спори, тва ше е само министър Калчев :) който скоро четох с некви гигантилистични глупости по тоз проблем :)
[smilie25] [smilie21]

ам не съм съгласен, че тва оправдава останалите да правят същото [cool]

Автор: gorbi   
Дата:   16-09-05 13:31

Avi: нека цените на софтуера да съответстват като процент от минималната работна заплата на съответните цени в сащ да речем - нема проблемо - ще плащам всеки софтуер..... Ама да ми искат нам колко си стотин доларес за софт, дето трябва да работя 5 месеца за него - е не си прав братче..... ама хич не си прав..... Не може да оправяш нещата отзад напред... Аз купувам служебния софтуер с който изкарвам пари, но цените му съответстват точно на това което предлага и за каквото е предназначен.....
Така че не бъди агент на Микрософт.... или с други думи - да не слагаме на голия тумбак чифте пищови..... [smilie7]

Автор: Mimic   
Дата:   16-09-05 13:34

Даааам квото си е верно, верно си е - минималната работна заплата тук е 1100 евро, а вина е 149 ... пак евро разбира се - мога си го сменям всеки месец [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   16-09-05 13:43

А тука - минимална заплата 120 лева ($80), Вин-а - $177 доларес американос. Честито на всички българи!

Дата:   16-09-05 13:45

Айде по-точно 150 лева
Не че има голиама разлика от 120

Дата:   16-09-05 13:47

Брей, верно ли са я вдигнали? Аз се чудя защо мойта счетоводителка ми взема повече кинти, пък то - вдигнали МРЗ[smilie11]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна