Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпросче за батериите...
Автор: LTG   
Дата:   18-09-05 22:41

За Ni-MH батерии се пише и се обяснява, че след като се изтощят докрай трябва да се зареждат напълно за да не се прояви ефекта на паметта - да падне капацитета им до нивото на текущото зареждане, ако го прекъснеме.
Какво става ако батериите не са се изтощили докрай, но ги заредиме напълно /докато зареждачката така реши/ - капацитета запазва ли се или намалява?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпросче за батериите...
Автор: Mimic   
Дата:   18-09-05 22:49

Аз точно заради това си взех втора батерия и зареждам, само като се изтощи докрай ... и винаги си имам заредена [beer]

Автор: pinko   
Дата:   18-09-05 22:56

Аз винаги ги разреждам докрай, вече имам такава зареждачка.

Според производителите съвременните НиМХ батерии не страдат от такива неща, ама сигурното си е сигурно.

Апропо, ако нямаш зарядно, което да ги разрежда докрай, можеш да ги разреждаш докрай и с нормалното зарядно, просто слагаш батериите и го изключваш от мрежата.

Не съм абсолютно сигурен дали тоя номер става с всички зарядни, но имам 2 (едно БАСФ и едно Варта) които вършат тая работа.

Автор: LTG   
Дата:   18-09-05 23:39

При пътуването ми из Хърватска пролетта ми се скапаха 2 комплекта по 4 батерии, тъй като след разреждане докрай, в буса с който бяхме не можех да им осигуря 8 часа зареждане, защото като спреме някъде да снимаме и зяпаме забележителноти зареждането се прекъсваше за 1-2-3 часа и сега почти не държат ток, а и се саморазреждат за 1 седмица.
Иначе сега и аз съм въоръжен с 2 нови резервни комплекта винаги, но при няколко дни с колело и на палатка по планините или дивите плажове понякога те са недостатъчни /1 компл. за 300-400 снимки свършва/.
Между другото отдавна се чудя дали да не опитам с външно захранване - мойто Оли има вход за такова, но ме е страх да не го изгоря, защото 6V акумулатор след зареждане дава около 7,5V, което ми се струва доста.

Автор: Стоев   
Дата:   18-09-05 23:47

Мимик, твоята батерия не е ли Li-ion бе?[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   18-09-05 23:54

Абе и Ли-йон батериите било хубаво чат-пат да се изсмукват докрай и после да се зареждат догоре, четох при братушките.

Ама не знам дали е вярно[smilie10]

Автор: miton   
Дата:   18-09-05 23:57

LTG, ползвай спокойно акумолатор 6в. 2.8 ач.
напрежението 7. и нещо не е проблем за апарата. струва 7-8 лв. издържа около 400-600 снимки без светкавица, ползвам го 4та година с олимпус ц2100 уз.[smilie24]
само внимавай да не го вклю4иш обратно![shtrak]

Автор: Стоев   
Дата:   18-09-05 23:57

Пинко, вярно е май, срещал съм го и при жиесеми и при лаптопски описаници.
ама идея си нямам как става, че обикновено устройствата изклюват преди пълното разреждане...

Дата:   19-09-05 00:05

ползвайте никел-кадмиеви батерии,макар че са с по малък капацитет с тях се правят повече снимки, защото са с по ниско вътрешно съпротивлиние, съответно дават по голям ток без да им пада напрежението под номиналното.
никел металхидридните акумолатари са рекламна глупост без бъдеще.техния реален живот е 50-100 цикъла заряд разряд и после така омекват,че стават само за боклука.
не случайно всички портативни професионални инструменти са с никел-кадмиеви батарии.[shtrak]

Дата:   19-09-05 00:14

Като направят никел-кадмиеви по 2500 веднага ще си ги сменя[smilie5] [smilie5]

Дата:   19-09-05 00:19

pinko моя опит показва че ни-мх 2300 издържа по малко от ни-кадмий 1100. говорим за истински батерии, а не за такива по 2-3 лв.особено разликата личи при голяма консумация със светкавица[shtrak] [beer]

Дата:   19-09-05 00:23

Именно, за светкавица ти говоря, с 580ЕХ и унирос 2500 съм правил до 600-700 кадъра с един комплект, като ги извадя парят буквално.

С ни-кадмий ТДК 900 едвам 120-150 кадъра[smilie5]

Дата:   19-09-05 00:30

тдк не произвеждат нищо, тва е търговска марка на китайски стоки. наи здрави са на SANYO, те са разработили никел-металхидритната батерия. ако си улучил добър комплект ок.[shtrak]

Автор: delivero   
Дата:   19-09-05 08:57

и аз ГО ОБЯСНЯВАХ ТОВА ЗА (НиКа) батрии ама КОЙ ЛИ СЛУША ??????
И АЗ ГЛАСУВАМ С ДВЕ РЪЦЕ И С ЦЕЛИЯТ СИ ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ че (НиКа) батерии са по добри за фотографски нужди от колкото (НиМх)- те батерии. Нищо че са 1300мАч а не 3200мАч китайски кучета !!!!!
Като бях в германия си купих от БАКАЛИЯТА (веригата магазини +), батерии 1200мАч и съм безкрайно доволен от тях нямат марка само пише произведени за немският пазар нищо друго и начини за зареждане. тез батерии сравнени с GP 2200мАч се справяха много по добре. затова марката е важна също. [beer] [shtrak]

Автор: spiritch   
Дата:   19-09-05 14:13

(НиКа) са с повече цикли на заряд и може да ви карата много години, ама трябва винаги да ги разреждате докрай и зареждате докрай

първа  назад  1     всички  напред  последна