Автор: volokin
Дата: 15-09-05 12:10
Супрата е лента за спортни фотографи и журналисти, настроена е на цветовете на кожата и има прекрасно зърно. идеален за сканиране.
След малко ще сложа една снимка в профила си с този филм.
Портрата е идеален за портрети както показва името му, но съм виждал и фотографи които го използуват за ландшафт, напълно реални цветове, меки сравнително шарп и отново прекрасен за сканиране. има два варианта от него NC i VC, вторият е с леко наситени цветове ''вивид калър'' първият е с натурални. За сватби и изобщо за всичко свързано с лица на хора е перфектен!! има го 160, 400 и 800 АСА. Супрата 100 изчезна от пазара и останаха само 400 и 800 АСА. (Кодак имат напоследък абсолютно смешна политика, очаквам скоро фуджи да стане монополист)
Велвията е ясна, за мое голямо разочарование, тя остава единственият филм от рода си на пазара, Кодахром 64 не се произвежда вече и това което се намира са остатъци по складовете по света. Най-контрстният, наситен и остър филм едновременно от диапозитивните в момента. За натур-фотография перфектен (заедно с Кодахром 64, който обаче освен че изчезва е и доста по скъп, заради специалното си проявяване)
Астия, прекрасни цветове, става както за природа така и за хора, след някой друг ден ще пусна нещо планиско от него.
За чернобелите които съм споменал, освен Три-Х-а на Кодак, на който са снимали всички величия от Магнум, няма смисъл да говоря. Фуджи Акрос за мен е най-острият филм съчетан с няй-много нюанси на сивото, т.е. тези две комбинации; острота и богатство на полутонове , го правят идеалният 100 АСА филм, малко по скъп от останалите, но не безпричинно. Т-Мах, дори Илфорд Пан Ф+ и Плюс Х на Кодак му отстъпват по острота, за полутоновете да не говорим. Не съм го виждал на среден формат какво прави, но мисля там ще е шампион без конкуренция и опасност от детрониране!
|
|