Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Canon EOS от абектива до задапаратната уредба
Автор: droopy   
Дата:   05-09-05 11:21

Здравейте! От доста време се занимавам с фотография на аматьорско ниво и ми се иска най-накрая да направя скок в малко по-дълбоки води.
Наскоро реших да си закупя техника и се стигнах до дилемата Canon 300D или 350D. Изчетох какви ли не review.та какви ли не суперлативи и за 2та. Естественото младия наследник победи поне за мен.
Това което по-трудно успях да намеря .. са спецификации или по точно какво означават те относно обективите. Напоследък все по-често срестам мнениеята че и по-малук клас апарат с хубав обектив правят чудеса :)
На последно място но не по важност .. бих искал да ми препоръчате някой автор, който конкретно да обяснява в трудовете си кое как става, а не да ми хаби времето с изрази от рода "колко са хубави звездите днес"

Ще Ви буда благодарен ако споделите мнението си и ми помогнете да поема в правилната насока :)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon EOS от абектива до задапаратната уредба
Автор: MindWall   
Дата:   05-09-05 11:35

droopy : 300/350D sa naii niskia kalss DSLR na Canon. dano ne pitash za sravnenie na P&S tip s DSLR.. :)
inache mejdu 300D i 350D niama kakvo da se chudish, vzimaii 350D... i prechinata ne e che ima malko poveche pixeli, a che ima TTL II, vtora generacia chip, I naii vajnoto, 350D ne e okastren kato 300D.
Edno vreme Canon se opita da napravi market segmentation kato softuerno zabrani mnogo ot funkciite v 300D za da napravi po-goliama razlika mejdu nego i 10D.
za 300D ima hack-nati firmware koito puskat (nelegalno) mnogo ot funkciite (no ne vsichki) koito 350D gi ima oficialno ;)

uspeh[beer]

Автор: Junior   
Дата:   05-09-05 11:48

5d !!!! drugoto nadolu e veche OBSOLETE

Дата:   05-09-05 11:49

хехе .. е не за разлика между P&S tip s DSLR няма да питам не че я знам по дефиниция но горе долу имам на в представа за какво става на ?с :)
Какво обективче за прилични пари може да си намери човек .. Гледам хората питат .. за снимане на: животни, природа, макро, теле ..
Излизам на разходка с апарата под ръка. Виждам нещо снимам .. ей такъв обектив ми трябва .. знам че звучи ламерско но в повечето случай дори нямам време да включа на време апарата камоли да сменявам обектива. При макрото е лесно .. отиваш на лов за насекоми цветя или каквото може да да доближиш с крачния zoom и стреляш.
Някой автор може ли да ми предложиш, че апарата сам по себе си не прави фотографа ::)

Дата:   05-09-05 11:56

мухахаххаа .. еле Junior щом се пита за по-евтиничак обектив и за подобен клас DSLR май няма място да споменаваш новото отроче на Canon. Че е лудница лудница е .. но по скоро сте си наема художник да ми нарисува каквото ми трябва орколкото да си го купя ;)

Автор: christal   
Дата:   05-09-05 12:03

Лошото е, че китовия обектив на 350Д е слаб. Иначе апарата(ако забравим, че понякога не рееагира добре при динамично/контрастно осветление и има малко главоболия с баланса на бялото)е чудесен.

Дата:   05-09-05 12:05

po princip gledaii za "L" obektivi...

naii evtinite no dosta polezni sa:
EF 17-40mm f/4L USM -670$
(tova ti vqrshi rabota za panoramni, grupovi snimki, iz grada i tn, ni niama da ti vqrshi rabota za portreti-snimki na hora ot blizko, che shte im pravish nosovete/glavite mnogo golemi [smilie7] )

EF 70-200mm f/4L USM -570$
(super visoko kachestvo kartinka vadi, ne e super zoom, no pak moje da ti vqrshi podobna rabota, zavisi v kakqv stil imash na snimane, za portreti ti triabva niakade mejdu 80-110mm, nezabraviaii che tezi chisla koito vijdash napisana triabva da gi umnojish po 1.6 v tvoia sluchaii)

EF 50mm f/1.8 II -70$
mnogo visoko kachestvo, tova koeto e na fokus shte e mnogo ostro, i malko sled nego shte se gubi fokusa, (backgrounda shte ti se razmazva priatno gokato obektite ti sa na fokus), no tova kakto vijdash e "prime" i niama "zoom" obektiva

skoro shte izliza EF 24-105mm f/4 L IS USM, (no shte e 1,300$) s nego moje da zamestish 3-te otgore (malko ili mnogo)
(koeto prevedeno za teb shte e 24x1.6-105x1.6, ili 38-168mm) niama da mojesh mnogo wide snimki da pravish s neia, i niama da imash mnogo "zoom", no shte ti pokrie nujdite... samo che e po-skqpa.

[beer]

Публикацията е редактирана (05-09-05 12:20)

Дата:   05-09-05 12:19

дам това съм го чел и преди и вече си го имам в списъка с желанията за коледа. Но за начало много ще ми се субере апарат + подобен обектив.
Разбрах че обектива който върви с 350Д както и christal написа е ... слаб. Да нека така да го наречем .. нещо малко над неговото ниво ?
А и друго което сякаш никой не знае а се съмнявам. Книжка или автор който да ми препоручате :)

Дата:   05-09-05 12:27

ami az nemoga da cheta, taka che za knigi nemoga da ti pomogna :)

no inache obektiva naistina ne e mnogo "zabelejitelen" no neshto "malko po-dobro" ot Canon neznam, bih ti preporqchal da probvash EF 50mm f/1.8 II -70$ pod 100 leva triabva da mojesh da go namerish, a obektiva si zaslujava da go imash i za v bqdeshte, niama da se chudish kakvo da go pravish sled godina.

inache ako reshish da polzvash kit-obektiva polzvaii go samo (ili blizko) do F8, koeto e "sweet-spot" na obektiva... i tam pravi ostri snimki ;)

dopqlnenie: vseki obektiv ima F-stop pri koiito dava maksimalen pixel-resolution. sweet-spot e termin koiito se izpolzva kogato govorim za tozi F-stop za koiito dadenia obektiv predostavia maximalen pixel-resolution (naii ostra snimka)
[beer]

Публикацията е редактирана (05-09-05 12:33)

Автор: pmartinov   
Дата:   05-09-05 12:29

EF USM 28-105/3,5-4,5

Това е обектива който търсиш .

Автор: Стоев   
Дата:   05-09-05 12:35

за книжка - препоръчвам

http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/1a9de8b0.jpg

Публикацията е редактирана (05-09-05 15:35)

Дата:   05-09-05 12:42

MindWall много ми е итересно кой ти ги е разказвал като приказки от 1001 нощ тези неща които споделяш щом не можеш да четеш : )
Издай тайната кой ти ги разкава да се наредя и аз на опашка, че за 3 поста научих повече от теб отколкото от 100ците страници които се минах да прочета на тема "аз не разбирам нищо от цифрова фотография, но нека науча теб"
pmartinov да определено като цена ме устройва и понеже съм си ламер и не разбирам от обективи ще задам въпроса защо?

Дата:   05-09-05 12:43

Има една малка подробност:

Купиш ли тази книга следващото което ще купиш са двата обектива които Стоев вече купи.

[smilie5]

[smilie18]

Дата:   05-09-05 12:47

хехех и той е .. хайде да ме зарадвате, че не е повече от 250$ :)
Не ако има какво да се научи .. бих си я взел но ако ограничава само в използването на чн обектив и тои да струва скромно 690-1000$ по-добре да ходя неук :) само ще ме е ят че не съм роден в USA :)

Дата:   05-09-05 12:49

Стоев понеже явно ти си най-четливия .. от компанията .. хайде сега да ми препоръчаш и някоя книжка за самата техника на фотографиране .. не държа на снимка така че няма нужда да се стараеш толкова ;)))))

Дата:   05-09-05 12:52

Моя отговор е прост:

Имал съм три такива обектива и като цена
качество са най-добрият вариант

Твоята дилема беше моя през 1993г.

Дата:   05-09-05 12:53

droopy : diado internet mi gi razkazva istoriite ;)
i vmesto v thread na "аз не разбирам нищо от цифрова фотография, но нека науча теб"
vlizash v "Canon e po dobqr ot Nikon" (ili obratnoto, i vijdash vsichki mrqsni rizi za prane [smilie3]
[beer]

Дата:   05-09-05 12:56

http://www.books.bg/book.php?ISBN=9544467076

Автор: carl_cox   
Дата:   05-09-05 12:56

http://www.books.bg/book.php?ISBN=9549436055&PHPSESSID=11a33c30dcb3edf9639786ac720d0948

http://www.books.bg/book.php?ISBN=9544467955

http://www.books.bg/book.php?ISBN=9549436047

http://www.books.bg/book.php?ISBN=9544467076

разбира се има и още книги както на Български така и на английски....[smilie24]

Дата:   05-09-05 13:17

хехе pmartinov много мерси мисля че доводите ти ме грабнаха и за днес няма повече да задавам въпроси изискващи прости отговори :)
carl_cox благодаря за линкчетата .. ще поразгледам но мисля че си спретнах фаворит :)
MindWall ще се радвам ако ми дадеш адреса .. щом заглавието ме грабна представям си .. мръсните ризи .. :))))
Стоев действително си един от най-начетените наоколо и ако в резюмето на книгата е поместено това което ще има в нея без излишни лирически отклонения .. определено ще изпревари апарата и ще ми стане пръв приятел :)

Дата:   05-09-05 13:29

droopy, от поредицата на NG нямам тази за пейзажите. Струват си парите.

Дата:   05-09-05 13:35

droopy : v pochti vseki photo forum e taka ;) eto edin populiaren: http://www.dpreview.com

Дата:   05-09-05 13:43

Ами да ви кажа току що ми попадна книжле на Ansel Adams. От коментарите на мой познати той е велик и какакви такива .. като гледам не е много голямо .. но пък е на english :((
Предпочитам като си давам паричките поне да ми е на матерен език :)
Ам Стоев .. като знам NG какви снимки правят .. изкушавам се от нетърпение даже по i-net да си я поръчам :)
dpreview.то го знам .. но там всеки излиза с доводи които са непонятни за мен и ту съм на страната на Никон ту на Канон макар че съм фен на 2те :)

Автор: Георги   
Дата:   05-09-05 13:47

стоев, сканирай ми я :) в едно мазно пдф-че :)

Дата:   05-09-05 13:51

абе съмнявам се на човека да му се занимава, макар че и на мен ми мина през ума идеята. Ако случайно пък си нямаш работа ще съм ти благодарен ако я прехвърлиш и насам :) с адаша ще се правим на читанки ;)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна