Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Въпрос за фотосветкавица канон 550ех
Автор: delivero   
Дата:   28-08-05 16:58

Здравейте
Скоро си купих фотосветкавица КАНОН 550ех
снимам с фотоапарат КАНОН 300Д и до сега снимах с фотосветкавица КУЛЛМАН МД44
КАКЪВ МИ Е ПРОБЛЕМА: Слагам 550ЕХ на КАНОНА и я вклучвам на режим ЕТТЛ, а обикновенно с апарата снимам на ръчен режим и например снимам кадър с преобладаващо бяло човек с бял костюм трябва да и задам корекция +2 бленди за да стене нормален кадъра после обаче снимам човек с черен костюм и триябва да направя корекция -2 бленди иначе светкавицата се "БЪРКА" и кадъра става бял като платно или казано честно ако снимаш една сватба за всяка снимка трябва да вкарваш вълшебни корекции за да стане нещо. Някой снимал ли е с такава светкавица и можете ли да ми дадете някакъв съвет.
Още нещо снимките снимани с 550Ех имат леко ЖЪЛТЕНИКАВ ОТЕНЪК!!! спрямо снимките снимани с КУЛЛМАНА при едни и същи условия и настройки.
КАКВО ДА НАПРАВЯ може и да не знам да снимам с таз светкавица ???? струва ми се че е прекалено чувствителна и прецизна и затова се "ШАШКА" а може и да греша ????[shtrak]

П.С.не се отчайвайте от правописа ми. АЗ съм СЕНДОВЧЕ!!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за фотосветкавица канон 550ех
Автор: GuruMMX   
Дата:   28-08-05 17:12

"СЕНДОВЧЕ".. ??
Kvo si??

Purvo, si procheti manuala .. ako njamahs shte ti pratja.. samo daj poshta pobirashta povechko MB :)
Vtoro - snimaj v RAW.. koj znae 300d to kvi nastrojki si mu izpraskal.. :)

uspehi v nachinanieto!

gurummx @ mail.ru[smilie24] [shtrak] [thankyou]

Дата:   28-08-05 17:35

ето поща: delivero@yahoo.com
с другата светкавица проблемите ги нямам но тя е дъртичка и няма ЕТТЛ режим задавам си програма да кажем да пуска импулс за бленда 5.6 и 100АСА и няма проблеми !!! доста съм наясно с по старичките светкавици знам им принципа на работа ремонтирал съм доста но с 550Ех определено не мога да се оправя, а си я купих за по голямо удобство и в тъмното да ми пуска лъч за фокусиране.
НА фотоапарата не сам му задавал никакви настроики снимам си на ръчен режим.

П.С. Сендовче е човек учил по вълшебната сендова система 80-те години КОЯТО НЕ ВКЛЮЧВАШЕ ПРЕДМЕТИТЕ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ТАКА ЧЕ СЪМ СКАРАН С ПРАВОПИСА !!! Моля пестете си забележките за лош правопис СТАРАЯ СЕ !!!![smilie25]

Дата:   28-08-05 18:37

he he.. ok..
ej sega hste ti pratja pdf-a :)

njamam ideja obache 300d to ti kvo poddurja.. eTTL li TTL li.. kvo li... tva sht etrjabva da si go znaesh.. kakto i dali se srabotva vuobshte s 550EX :)

az snimam s 1D i 550 EX i njamam nikvi griji.. [beer] [shtrak] [thankyou]

Дата:   28-08-05 18:58

хахаха егати кафа ако 300Д-то ми не се сработва с 550Ех просто съм си купил светкавица ПАМЕТНИК :))) хихихихихи
не знам ама си е КУПОН!!!
ако някой знае нека ми каже :)[smilie25]

Автор: Mimic   
Дата:   28-08-05 19:01

300D поддържа E-TTL [beer]

eto na
Дата:   28-08-05 19:04

300D to ti ne poddurja ettl do kolkoto vijdam :)

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/gxaq0219.JPG
http://i.pbase.com/v3/84/142484/1/48336250.text1.gif

Izpratih ti PDF-a po poshtata..

uspeh[beer] [shtrak] [thankyou]

Дата:   28-08-05 19:05

сега чета за светкавицата работни режими ТТЛ,ЕТТЛ и ръчни настройки. Възможност за използване на клин на експозицията със светкавица (ФЕБ), запаметяване на експозицията при използване на светкавица(ЕФ). но никаде не пише дали е съвместима с 300Д съвместима е с 10Д а те са си братчета :))) хахаха само дето 300Д е пласмасов.
ако някой знае нека ми каже????[smilie25]

Автор: Mimic   
Дата:   28-08-05 19:07

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_eos300d.asp

"External flash Yes, hot-shoe, E-TTL "

Дата:   28-08-05 19:13

БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА Пдф-а.
Въпроса е много спорен сега чета описание на апарата! пише така : АЕ при автоматична светкавица с електронно мерене през обектива (Е-ТТЛ) значи 300Д трябва да потдържа Е-ТТЛ така си мисля ???[smilie25]

Дата:   28-08-05 19:18

hmm.. znachi ne bi trjabvalo d aimash problemi :)
vij hubavo kvo drugo si pipnal po nastrojkite na svetkavicata :)

procheti si purvo PDF-a :)[beer] [shtrak] [thankyou]

Дата:   28-08-05 19:18

яснооо значи Е-ТТЛ има тогава защо ще се шашка така гадно ???? този ЕТТЛ работи ли когато 300Д е включено на М (ръчен режим) ???

Автор: heliossve   
Дата:   28-08-05 20:35

Zdrasti, trqbva da ti kaja 4e i az imam absolutno sa6tiq problem + tova 4e ot vreme na vreme izparjva kadrite.
GURUMMX moje6 li da mi prati6 i na men tozi PDF da go vidq, blagodarq predvaritelno (heliossve@press.bg)

Дата:   28-08-05 20:41

gotov si [beer]

Автор: holden   
Дата:   28-08-05 21:35

300д работи в Е-ТТЛ когато е в Manual. Светкавицата няма никакво отношение към меренето. Апаратът решава колко дълъг да е импулса. Провери си настройките на апарата.

Дата:   28-08-05 21:35

Както ти каза ГуруММХ, снимай в RAW и нямаш проблеми.

Автор: JeT   
Дата:   28-08-05 21:49

Това :
"Светкавицата няма никакво отношение към меренето. Апаратът решава колко дълъг да е импулса. Провери си настройките на апарата. " ... въобще не е вярно !!!

Във всяко упътване за системна светкавица CANON си пише, че настройките на светкавицата(ако има такива) имат приоритет пред тези на тялото(ако има такива) !!!

Проблема на 300Д е, че апарата няма корекции за работата със светкавица и "custom function", с която да изключиш автоматиката (!!!) => апарата се питва "да измисли" експозицията [smilie5].
При EOS 10D можеш да снимаш с "auto reduction of fill in flash" или сам да си нанасяш корекциите, т.е грешките в експозицията са доста по-малко вероятни !!!
Въпреки това мисля, че проблема е в твоя начин на снимане, защото двама мои приятели имат 300Д + 550EX и снимките им със светкавица са чудесни.
Така, че - успех в самообучението [smilie24] !!!

Дата:   28-08-05 21:52

Ало Философа, обясни ми как точно мери 550ЕХ [smilie19] [smilie19] [smilie19].

Дата:   28-08-05 22:04

"holden" - не се заяждай моето дете. Прочети пак какво съм писал и ще разбереш, че коментирам кои настройки имат приоритет!!!
Не те знам с какво снимаш, но ти предлагам да направиш следния експеримент:

Сложи корекциите на 550ЕХ на +2, а FEC на тялото на -2 и виж какъв импулс ще ти пусне светкавицата.
[smilie5]

Дата:   28-08-05 22:10

Не знам какво е това PDF-упътване, но на стр.25 и стр.37 от оригиналното, "хартиено" упътване пише няко неща по въпроса. [smilie24]

Дата:   28-08-05 22:29

Мда, ама ти пак не каза: 550ЕХ ли мери или апарата [smilie19] [smilie19] [smilie19]?

Дата:   28-08-05 22:53

Та до тука не си намерих разрешение на ПРОБЛЕМА !!!! не мога да снимам РАВ формат защотоедна сватба на която правя 300 фотографии ще излезе на 3 ДВД-та и никой няма да иска да я копира. оказва се че си купувам скъпа светкавица за по голяма динамика на снимане, а се оказва че трябва да мисля как ще се излъже от кадъра ???? кой трабва да излъжа апарата или светкавицата ???? започвам да се досещам ЧЕ НИКОН (а аз съм ВЪРЛ канонаджия) е решил доста по елегантно проблема например светкавицата на никон има М (ръчен режим) на който и казваш ПУСКАЙ ИМПУЛС ЗА БЛЕНДА 5.6 при 200АСА и тия си пуска импулс и всичко е ОК. а УМНИЯТ КАНОН направил ХЕМ АПАРАТА МЕРИ ХЕМ СВЕТКАВИЦАТА СЕ ОПИТВА ДА МИСЛИ !!!! УЖАС двойна ГРЕШКА !
ДОБРЕ ТОГАВА ВАЖЕН ВЪПРОС!!!

КОГАТО 300Д е на режим М ( аз му задавам скорост и бленда каквито искам ) КАКВО АДЖАБА МЕРИ И КАЗВА НА СВЕТКАВИЦАТА та тя се шашка от булченската рокля и от костюма на младоженеца ??? нали аз задавам данните или в режим ЕТТЛ той пак си мери нещо ??? ако в помещението е тъмно какво мери ???
АКО РАЗБЕРА ПРИНЦИПА НА РАБОТА НА ЕТТЛ ще корегирам грешката ![smilie25]

Дата:   28-08-05 22:54

"holden" - не съм искал - не съм ти казал ... Темата беше друга...

Ясно е, че body-то мери интензитета и на наличното осветление, и на светлината от светкавицата, при което комуникирайки си чрез "протоколи" със системната(!) светкавица задава сила/продължителност на импулса, а при 580ЕХ/430ЕХ body-то задава и цветната температура на излъчваната светлина.

Ако искаш по-подробно => с точно описание на разликите в работата на Canon-ския A-ТТЛ/Е-ТТL/E-TTL II, Nikon-ски i-TTL, P-TTL на PENTAX и ADI на Minolta и т.н. и т.н. + практически съвети за работа със системни светкавици на Canon => плащаш 50 лв./час и ти изнасям лекция [smilie18]

И до утре да си пораснал - стига с тези детски заяждания!

Публикацията е редактирана (28-08-05 22:57)

Автор: msld   
Дата:   28-08-05 23:05

delivero,задай М режим на 550ЕХ,щом искаш да снимаш на М с канон 300 Д....550ЕХ има М режим...
аз снимам с канон 300Д и 550ЕХ и нямам проблеми на никакви режими

Дата:   28-08-05 23:11

kato iskahs da si na M rejim - sloji i aparata i svetkavicata v M rejim.. tolkova e prosto.. :)[smilie5]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна