Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Каква е разликата.......
Автор: zoomaniak   
Дата:   27-08-05 12:00

Каква е разликата.......между "щракач" и "фотограф"....попитах моя учител "Йода сан" - той каза, че сам ще разбера по-късно. Ама аз съм любопитен да разбера по рано - усещам я разликата но не мога да си я избистря за мене си.......[shtrak] я помогнете....[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Каква е разликата.......
Автор: nicoldy   
Дата:   27-08-05 12:14

май пръв ще оспамя темата. :)

ами според мен щракача вдига апарата и щрака с идеята, че апарата 6ти си ги нагласи разните му там бленди скорости. а фотографа знае какво иска от дадена сцена и знае как да го постигне. например, като взема да обяснявам на приятелката ми за скорости, бленди, дълбо`ина на рязкост и други такива тя ме прекъсва още в началото и казва че не и е интересно. за това като снима със зенита (първия ми апарат който и подарих по късно) вижда какво показва вградения светломер нанася показваните сожности на апарата и щрака. и в повечето случаи прави по сполучливи снимки от моите :)

p.с. (нямам никакви претенции, че съм фотограф, дори напротив)

Автор: Mimic   
Дата:   27-08-05 12:24

Ами това е една гледна точка. Другата такава е, че "щракач" би могло да е и подигравателно/презрително обръщение към фотограф. "Щракач" би могъл да бъде и някой, който е напълно наясно с техниката и може да я използва пълноценно, но и хабер си няма от фотография (композиция едно друго) [beer]

Публикацията е редактирана (27-08-05 12:26)

Автор: nicoldy   
Дата:   27-08-05 12:30

syglasen

Автор: carl_cox   
Дата:   27-08-05 12:33

"Фотогорафа" е бивш "Щракач"