Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с петно при 300 Д
Автор: HORNISE   
Дата:   25-08-05 13:05

Сколо се сдобих с 300 Д втора ръка, но за жалост забелязвам едно петно при снимки с по-светъл фон. Със сигурност не е от обективите, снимам с три различни стъкла и го има на всички снимки. Някакви идеи какво може да е и как мога да го отстраня?

http://www.bgspotters.net/hornise/IMG_0094.JPG - тук е пред носа на самолета
http://www.bgspotters.net/hornise/IMG_0157.JPG - тук е над десният двигател

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с петно при 300 Д
Автор: Mimic   
Дата:   25-08-05 13:10

Ами тъй като го гледам и на двете снимки е на едно и също място. Вярвам, че е изцапано [beer]

Автор: HTML   
Дата:   25-08-05 13:18

има прах по матрицата, духни я със сух въздух

Автор: 2metraninja   
Дата:   25-08-05 13:53

Или е прах, или е мазно петънце по стъклото, с което е залята матрицата.
Има няколко начина да се почисти, които знам.
Единия е с четчица от изкуствена материя, която е обдухвана със сух въздух за да станат електростатични косъмчетата и да забират всяка прашинка.
Това е сух метод. може и с мокрър метод бърше се директно стъклото на матрицата с различни мокри кърпички, писалки, изтривалки...

Автор: tchani   
Дата:   25-08-05 17:34

И според мен матрицата ти зацапана. На всички се случва. Довечера ще ти пратя линкове как се тества и линкове как се почиства. Не бързай да чистиш преди да прочетеш как се прави. Особено внимавай с батерията, защото тя държи огледалото вдигнато и трябва да е заредена ма МАХ.
Ако те е страх по-добре го занеси в сервиз,
но аз мисля, че всеки може да се справи стига да про4ете вси4ко и да работи нежно[smilie3] [beer]

Дата:   25-08-05 17:39

Всъщност теста беше да затвориш максимално блендата (на 22) и да снимаш бял лист от близко. Така петната личат най-много и си пази снимката защото по нея ще се ориентираш къде да чистиш (само че огледално ;)))[smilie3] [beer]

Автор: digit_all   
Дата:   25-08-05 19:40

Nema strachno na matritsata na 20D imam takiva, po malki i si e na 2 mesetza aparata. Chte si pochistia i az matritsata skoro, no vnimavai s kakvo chistich chtoto ima veroiatnost da opleskach ochte povech otkolkoto e... Suvetvam ti da si kupich spetsialni preparati i kurpichki... potursi : "sensor swap"... [smilie24]

Автор: marto   
Дата:   25-08-05 22:09

digit_all-не е чак толкова сложно[smilie25] , не го плаши човека...
Това е все едно да си измиеш зъбите...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Mimic   
Дата:   25-08-05 22:12

Аз се чудя как още никой не е предложил нещо за абразивче [beer]

Дата:   25-08-05 22:38

HORNISE : Добре, 4е не можах да се Баба Ягосам днес мога веднага да ти пусна линка който ти обещах. Освен него те съветвам внимателно да про4етеш "User's guide" - ръководството за потребителя на 300дизел то4но по този въпрос. Пусни си търсене и ще ти попаднат още публикации, 4ети пове4ето, но от4итай спецификата за твоята камера.
Това според мен е едно от най-добрите и аз с негова помощ се оправих[smilie21]
http://www.photo.net/equipment/digital/sensorcleaning/
4ети и не бързай да действаш!Работата е деликатна, но като го направиш ще се кефиш на камерата си още пове4е[beer]

Автор: HORNISE   
Дата:   25-08-05 22:43

tchani благодаря ти човече!!![beer] Както и на останалите отзовали се. За сега мисля да се запозная добре с материята и след това да действам.[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна