Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 идея за ликвидиране на кражбите на фотографии
Автор: night   
Дата:   25-05-04 22:10

просто мнение, не ангажирам никой да е съгласен :)

идеята идва от tsl launcher-ите за играта cstrike. И е следната - пише се програмка клиент (едва ли ще е толкова голяма, може да ползва доста от безплатните библиотеки за ресайз), с която единствено могат да се качват снимки към профила. Която взема от посочен файл (изисквания минимум 2 мегапиксела), ресайзва го до избран от клиента размер и го качва в профила му при съвпадане на паролата.

Защо клиент? Ами предполага се, че ако разполагате със 2 или да кажем три мегапиксела поне 400 кб файл, то това е оригинала. Веднага отпадат кражбите от нета понеже по-голямата част не връзват и един мегапиксел. Просто програмата ще отказва да качи към профила.

Мнения?

Отговори на това съобщение
 Re: идея за ликвидиране на кражбите на фотографии
Автор: junior   
Дата:   25-05-04 22:12

Ami kakvo shte pravi Ajvilly, koiato snima s 0,4 MP Video kamera?????

Ili kakvo da pravia ako iskam da napravia samo krop ot dadena snimka, a kropa se okaje 350 KB????

Ili kakvo shte stane ako kradecat razdue snimkata na max JPEG kompresia i ia pusne v klientskata programa???

Iliii....???

Публикацията е редактирана (25-05-04 22:13)

Автор: jumbo   
Дата:   25-05-04 22:13

абе това няма ли да генерира кошмарен трафик на сървъра и няма ли след тезо проверки ъплоуда да е бавен че аз не свахщам как ще разбере сайта че снимката е 2 мп

Дата:   25-05-04 22:14

добре де за нея ще гарантира някой стар клубар и ще мине покрай процедурата. Тя си е автор и не вярвам да пипне. Което е недоказуемо за доста от фотографиите останалите.

Например - разравям някой стари архиви (такива бол) и хоп някой яка снимка в профила ми. Вероятността да си попадал на нея из нета е почти нула. :-)

казах това е само идея, приемам мнението ти, не че даде някакво :)

Дата:   25-05-04 22:14

не, ще проверява локално и ще качва само крайния вариант от 100кб, трафика е същия

Дата:   25-05-04 22:15

procheti vnimatelno - za 1 minuta se setih pone 3 sluchaia, pri koito ne srabotva...

Дата:   25-05-04 22:19

три случая срещу 1000 автора днес, 3000 автора след 5-6 месеца и т.н.? :)

ми Вие си знаете мен ми е все тая :)

Дата:   25-05-04 22:21

Goerge, kakvo li iskash da kajesh s tova VIE??? nali vsichki go pravim.... :
Davash teza - az antiteza, sledva sinteza... Prosta dialektika....

Дата:   25-05-04 22:24

дам ако я набрулиш в 3 меги и после я свиеш с фотосопата загубата на качеството не е кой знае каква... значи това е слаба част от идеята :-)

Автор: Krassy   
Дата:   25-05-04 22:26

Няма, или поне още не е измислена защита против такъв род кражби... за съжаление [smilie2]
Колеги пари правят... камо ли някакъв copy/paste pic [smilie7]

Дата:   25-05-04 22:31

дам, явно..

който има права може да изтърка темата моля :)

Дата:   25-05-04 22:40

Не е нужно да се търка темата, защото ще провокира другите да мислят, и кой знае, някой може да измисли нещо добро ...
Всеки може да направи голям филе, доста хора могат да си напишат EXIF... да не говорим, че доста неща се сканират... я от негатив, я от - НЯКОЙ стара бразилска фотографска енциклопедия от времето на леля ми [smilie7]
КАК можеш да докажеш, че това е твое авторско? Това го мисля и аз от няколко седмици, но не съм стигнал до просветление [smilie2]

Дата:   25-05-04 22:46

EXIF-а е най-лесен за пипане, има си начин да си вземеш такъв от която снимка си искаш и да го лепнеш на променената вече... иди доказвай :)

Автор: GuruMMX   
Дата:   25-05-04 23:01

az lichno mnogo lesno moga da dokaja za moite kadri che sa moi :)
Snimam samo v RAW format. :)
Toj e ravnosilen na film!
Ako njakoj moje da izkara RAW file s vse danni v exif-a vkluchitelno serial number i mojeto ime v nego, bravo shte mu kaja hehe :) i vsichko tova da go izkara ot 700pix jpg hehe. taka che ne e trudno da dokazvash sobstvenost na snimkite si, stiga da ti se zanimava i da ima prichina da go pravish!
kakto veche sum kazal nito imam vreme, nito tuk v BG shte postignesh neshto chrez sudilishta :) shte ti se smejat horata samo. Za jalost e taka!
tva e.

V krajna smetka naj vajnoto e zuznanieto na horata v stranata, a takova njama do kolkoto imam pogled v/u sushtite hehe.
jalka kartinka. beden narod...
[beer]

Автор: plamennk   
Дата:   26-05-04 00:25

https://photo-forum.net/static/forum/2006-10/odro7924.JPG
http://www.cuteimages.hpg.ig.com.br/dartvader/arlekinas/images/AgQ013_Nicole_02.jpg

da be towa ako se kradne i posle iska6 originalniq razmer kwo... te ti origimalen razmer, to tuka i kosmite na rykata se broiat
mlad6iia e prav

Публикацията е редактирана (26-05-04 00:26)

Автор: keser   
Дата:   26-05-04 01:08

ako se nalojat ograni4enia te 6te sa samo po EXIF informaciata v failovete ot dig. kamerite, kakvo 6te praviat tezi koito sa s lenta, 6te skanirat i lentata li..., ne stava,
ne stava i da se zabrani acaunta, za6toto 6te si napravi nov, vuprosa e moralen.

6te stane kato Dimonka, 4ak telefona na modela s iakoto dupe predlaga6e, i na sledva6tia den se okaza 4e tova e kraden kadur.... sme6nik bolen ot mania za veli4ie. Siguren sam 4e i drugite mu kadri s modelite sa kradeni, ama....neka se kefi pubera

Автор: PULSAR   
Дата:   26-05-04 01:23

Polzuvaite DIGIMARC© .Az li4no sum dovolen , ma za nego se plashtat levove i e na broi kadri...
Fotoshopata go regva i kato njakoi iska da vidi za kvo ide re4, klikva na fototo i edno link4e vednaga go vkarva v bazata danni na DIGIMARC© i tam stava jasno koi e avtor , koi ne e !. Za sazalenie moja akaunt izte4e i sega pak trebe da plashtam... Za koito ne e problem eto pove4e info po temata:
http://www.digimarc.com/

Дата:   26-05-04 02:06

GURU-to e nai-prav... Triabva da se motivira samosaznanieto u horata... sistemata vseki shte i na meri cakakta, AKO iska...

Автор: stoevmobile   
Дата:   26-05-04 07:35

Едни пишат антивирусни програми, други пишат вируси и тези с вирусите винаги са малко по-напред..[smilie7]
Явно и с кражбите е същото.
Колко са "добре защитените скъпи програми", дето ги няма на "Славейков" - комай само тези, към които няма интерес....

Дата:   26-05-04 08:15

Проблема тука в ТАЗИ тема е не КАК да докажеш авторство,
а КАК да ВЪЗПРЕПЯТСТВАШ постване на крадени творби [smilie7]

Дата:   26-05-04 21:06

Pulsar, moje6 li da mi pusne6 niakoia markirana snim4ica, iskam da proveria kolko e za6titena. Po4iti sam siguren 4e ne e preodolima za6titata i

Дата:   26-05-04 21:46

вижте темата ми за `ползата от EXIF-а`...

мога да те презапиша ЦЕЛИЯ EXIF ... да го променя както си искам и т.н.

закрийте темата явно тази идея не става.. няма спасение и това е, въпроса опира до морални спирачки

Автор: plamennk   
Дата:   26-05-04 21:53

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   26-05-04 22:12

night 4eti kakvo sam pisal i za kakvo e govoril PULSAR, 4oveka ti govori za watermark, vseki moje da smeni EXIF-a, ne ti si otkil toplata voda, iskam da probvam dali i watermark-a moje da se zaobikuli pri krajbi

първа  назад  1     всички  напред  последна