Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Какво би станало?
Автор: adichka   
Дата:   06-09-05 20:38

Какво би станало ако временно се пусне тук категория "без фотошоп",?Ще има ли желаещи да качват там.Много ми се иска по не за един несец да има такова нещо,да видим тогва кой какво ще качва:)...въпреки 4е в този случай честността трябва да е на чело,за да не се изкуши някой да посегне към "подпомагащата програмка":)?[smile] [shtrak]

Публикацията е редактирана (06-09-05 20:39)

Отговори на това съобщение
 Re: Какво би станало?
Автор: pmartinov   
Дата:   06-09-05 20:42

[smilie5]

Ще настъпи тъжният миг на ИСТИНАТА . . .

[smilie18]

Автор: vladimir666   
Дата:   06-09-05 20:42

Аз съм за [smilie24]
Лично аз имам доста снимки без да съм ги пипал с фотошоп , само компресия . [smilie21]

Дата:   06-09-05 20:44

ето един пример от тук,/без да се засяга никой:)/,току що попаднах на него
https://photo-forum.net/i/184610

и ето друг/което не мисля 4е е пипано/

https://photo-forum.net/i/181890&USER_ID=8534.

Дата:   06-09-05 20:44

току що попадам на тях ,не е самоцелно търсено.Просто показвам.[smile]

Автор: Mimic   
Дата:   06-09-05 20:46

Ами аз фотошоп не ползвам ... ама щото не мога де [smilie5]

Дата:   06-09-05 20:48

Кое ли е по-голямото изкушение и стимул?Да постигнеш нещо красиво само с апарата си,или да направиш нещо ,което след като свалиш на компа си или видиш от лента,нее кой знае какво,ноо..."нали може да си го пипнаш тук там"и ето ти снимка за милиони...
Така дали се чувстваш доволен ,когато те оценяват,говоря щастлив от помощта на толкова много компютърни обработки:)

Дата:   06-09-05 20:51

mimic,to e hubavo да разбира човек от фотошоп,аз не го отричам,но и все повечеееееееее ме дразни грубата и толкова много силна обработка.Фотошоп е нужен,но да няма човек една снимка без да я е пипнал с програмата,хмх...не знам:))[smilie6]

Дата:   06-09-05 20:51

Ами защо да не се чувстваш щастлив - успял си от някой опропастен кадър да направиш шедьовър, хората те потупват по рамото за него - с един куршум 2 заека ... ами че кой не обича славата и личното задоволство от добре свършената работа /па била тя свършена по втория начин/ ... [beer]

Автор: samara   
Дата:   06-09-05 20:52

[smilie8] ... ами той не е задължителен, предполагам е създаден да помага, а не да пречи [smilie5] , както постоянно се изкарва тук [ezik] ...добре че иде 15-ти септември, дано се поспрат подобно глупости, поради заетост, не поради поумняване ...[ezik] [ezik] [ezik] [smilie5] [beer] [shtrak]
мимик...може да си най-големия шопист, ама как да те разберем ? ...[beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (06-09-05 20:54)

Автор: MisterX   
Дата:   06-09-05 20:53

suglasen.... a kak she stoi vuprosa s RAW convertiraneto[smilie11] [smilie25]

inache za men kefa e po-golqm kogato postigna tova koeto iskam oste pri snimaneto :)

Автор: Boby_   

Би настанало едно малко сървевнование "Ха сега да постна аз една снимка в тая категория, така че никой да не се усети, че съм я минал през фотошопа!". [smilie5]

ми аз лично не .Ако знам че имам снимки,които съм изпълнила добре и което хората харесват без да съм ги пипала,и след това ако пипна с фотошоп няма проблем..но ина4е..не искам сега да давам примера за някой тук,в форума,но има доста такива,с по 300 точкимкоито са абсолютни колажи,но аз тези неща ПРОСТО НЕ МОГА И НИКОГА НЯМА ДА ГИ НАРЕКА ФОТОГРАФИЯ!

Дата:   06-09-05 20:55

Ти виждаш нещата по този начин ... това просто е друг тип фотография. Приеми, че сме в 21 век и нещата стоят по-различно отколкото преди 30 години да речем [beer]

Дата:   06-09-05 20:56

samarA
самара аз съм си доста заета по принцип ,и не мисля 4е са глъпости,просто се изкуших да попитам.то 4е е 4есто дискотирана тема ,така е.Но много ми се иска на някои от "изтън4ените"фотографи тук,да си пуснат оригиналите на същите тези снимки на които имат по 1000 точки,:))ей така се изказвам и аз:)[ezik]

Автор: GOSPODIN1   
Дата:   06-09-05 20:57

adichka, мога да направя(и съм го правил) същото с акварел върху изкопирана Ч/Б снимка , но предпочитам далеч по- удобния Фотошоп. Едва ли си заслужаваше да отвориш цяла тема заради една моя снимка.

Автор: pmartinov   
Дата:   06-09-05 20:58

samara той пречи само на тези които са на ВИЕ с него [smilie5]

На другите само им помага да постигнат набелязаните цели [shtrak]

Автор: samara   

...абе нали все се говори за артъ, за усещане, за правила дето са важни, но далеч не задължителни ...[smilie8] , adichka ...и ти ли ще си цензор ? [smilie2]

Mimic ма то я ясно че света се развива,аз неотричам каза фотошоп ,както и всичко новоизлюпено,просто ми се ще да има и оригинали.това е![shtrak] [beer] [smile]

Дата:   06-09-05 21:00

GOSPODIN1:ее стига де:)аз написах по-горе,4е сега попаднах на нея,ина4е щах да покажа друга с много обработка,ако искаш ще я махна.поста не е заради ТВОЯТА снимка,само за пример я дадох.Нали не се сърдиш:)[shtrak] [beer] [smile]

Автор: nemchev   
Дата:   06-09-05 21:01

ако успееш да накараш художниците сами да си бъркат боята,вместо да си я купуват готова...ще успееш и тука...по които и да е начин ...ако това което виждаш ти харесва....какво значение има как е правено???

Автор: Boby_   
Дата:   06-09-05 21:01

adichka, аз се опитвам да правя лек постпроцесинг на почти всичките си снимки - да регулирам яркостта и контраста, да пипна малко цветовете, да добавя блър и шарп тук-там според нуждата. Новобранец съм и не се справям кой знае колко добре, но определено снимките ми след манипулацията във фотошоп са по-добри от преди това. Ако знаеш какво правиш, можеш да подчертаеш и подсилиш това, което искаш да кажеш и покажеш със снимката (стига да има такова, разбира се). Ако не знаеш - и 100 фотошопа няма да те спасят. Мисля, че е доста просто. [shtrak]

Дата:   06-09-05 21:02

Ами то си има - има доста хора, които не използват фотошоп ... освен да кронат малко някъде де.

БТВ можеш ли да приемеш, че точките им са високи не защото снимките са лоши, но са добре оплескани с шопа, а защото една добра снимка + добра обработка = шедьовър

Дата:   06-09-05 21:04

нама да съм цензор..хахаа точно аз ли:)но просто колкото пове4е разглеждам ,например фотографиите тук,както и не само тук разбира се:),толкова пове4е виждам 4е намесата на фотошоп във ВСЯКА снимка-придобива някакъв изкуствен,нереален свят.свят който няма такива цветове ,светлина и тоново,каквито са в действителност или такива каквито са били там където си заснел творбата си.Дааам,определено това почва да ме дразни все повече![smilie22] ....[shtrak]

Дата:   06-09-05 21:05

А може би ни е писнало да гледаме реалния свят с реалните му цветове и се опитваме да си създадем наш-собствен /пък бил той и нереален/ свят. [beer]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна