Автор: photolubitel
Дата: 11-08-05 19:30
Аз нямам лични впечатления от C-7070,но ако имах възможност,бих избрал Олимпуса.Имам приятел в САЩ,който за три години е сменил 6 апарата,и е донесъл още толкова на познати в България,включително и на моя милост.Та от него получавам отзиви за различните модели.Според него Олимпуса е невероятен, извън конкуренция в класа си.Единственото ,което има като забележка към апарата , е теглото му, защото има слабост към по компактните апарати,но заради останалите му качества, се примирява с този недостатък според него.Това ще е първият апарат,който ще запази 'завинаги'.Всичко,което е казано за Олито в ревютата, е вярно,дори нещо повече- според моя приятел фокусирането му е изключително,дори и при ниска осветеност, противно на това,което пишело в някои от ревютата(и аз съм ги чел).Широкоъгълността на обектива и превъзходното макро са голям плюс,при това за макрото не е необходимо да купуваш допълнителни аксесоари.А пък дисплеят бил с една класа над подобните при Canon и Nikon.За дисплея и аз се убедих,че е много полезно да бъде въртящ се. Според него не е за пренебрегване и 'пикселмапинга',липсата на който усетил в едно Fuji,което имаше миналата година.От RAW и TIFF не се е възползвал,но това са несъмнени екстри,които винаги са ти на разположение.За шума смята,че не е нито по-лош,нито по-добър от останалите конкуренти, и ако наистина целта ти не са плакатите, нямаш никакъв проблем.Аз лично видях няколко от снимките,които донесе със себе си при последното си идване , с размер А4,правени на фотопринтер(марката беше EPSON,но модела не си спомням)и мога да ти кажа само едно - просто 'без думи' !Досега е изпускал апарата 3 пъти (а приятелят ми е почти 2 метра висок) и не е забелязал проблеми в работата му.Всичко ,което преразказах дотук, са впечатления на човек, който аз лично бих квалифицирал като 'напреднал любител', имал в арсенала си досега 2 Canon-a (включително и А95), едно Fuji,едно Sony и един Nikon.Съжалявам,че в момента не мога да се сетя за точните модели на тези апарати.Та това е, с което мога да ти 'помогна'.И аз се облизвам за един такъв C-7070, но за съжаление си изчерпах лимита с един Canon S1 IS.Успех в избора и късмет при покупката !
|
|