Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Olympus 7070 Wide zoom
Автор: didiken   
Дата:   11-08-05 15:10

Здравейте!
И аз, като мнозина от вас, все още се колебая за апарата. Отначало мислех да сапунерка от рода на А95, след това се спрях на ултра зуумовете. За съжаление в индустрията са решили да ги правят с малки матрици, и съответно-имаш зуум, но имаш и шум. Екстрата е "стабилизатора".
Както стана ясно, шума може да се чисти с Фотошоп и прочее програмки.
Не се нуждая от клипове, за това бих си купил видеокамера.
И така, прерових сума ти сайтове и ревюта. Основното ми колебание е между Фз20, С2 и Олито. Панасоника-заради по-добрата оптика,по-слабо шумопостискане, С2-най-вече заради марката,картината е по-наситена и мазна-заради по-силното шумопотискане, а Олито-то е друг клас, затова трудно може да се сравнява с оостаналите, има по-малък зуум-4, но по-добра картина като цяло-спорер ревютата.Освен това има много повече възможности за ръчни настойки, има RAW&TIFF. Струва ми се, че това е апарата, който е подходящ за абсолютноначинаещите ентусиасти, т.е. подходяща дългосрочна инвестиция.Освен това в butterflyphoto.com струва 342$!!!!По-евтин от другите два, даже и от ФЗ5. Външно не е така привлекатален като другите два, но пък не е пластмасов.
Та питам-има ли някой впечатления от него?

Отговори на това съобщение
 Re: Olympus 7070 Wide zoom
Автор: Георги   
Дата:   11-08-05 15:39

между тия трите - ако държиш на дълъг зуум, стабилизация фз20, ако държиш на качеството олито! :)

Дата:   11-08-05 15:47

Стабилизацията може ли да се компенсира донякъде с по-високата скорост на затвора, в случая на Олито е 1/4000?
Много умувах за зуума.Склонен съм да го прежаля заради повечето шум. А и няма да снимам голи мацки на плажа[smile] .

Автор: snake79   
Дата:   11-08-05 15:51

"Стабилизацията може ли да се компенсира донякъде с по-високата скорост на затвора, в случая на Олито е 1/4000?"

Това беше изказването на деня [smile]

Дата:   11-08-05 15:52

стабилизацията е за ниските скорости :)

ми ти си решаваш. аз снимах 1 година с 8080. и ако сравняваш качество с панасоника и сонито, направо ги пребива. верно, с панасоника на wide можеш да падаш до около 1/6 май от ръка със стабилизацията. но пък то друга страна олито беше по-безшумно.

ти малко некоректно сравняваш различни класове апарати. 5 меги със стабилизация и 7 меги. въпреки всичко избора си е субективно твой. никой неможе да реши вместо теб :) ходи пипни ги, цъкни по няколко пъти виж кое как те кефи. виж снимки от трите на dprevew.com на галериите ... и си реши.

Дата:   11-08-05 15:53

доколкото гледах 7070 има подобен корпус като 8080, дори излезе малко по-късно. 8080 е много метален на пипане :)

панасоника и сонито са като дистанционно за телевизор малко - леки и пластмасови :Р

Дата:   11-08-05 16:06

Нали затова е форума-да се пита!!!

Автор: Stoyan_5   
Дата:   11-08-05 16:39

Пластмасата да не те плаши - здрави са си.
Шума също - в нормите е и не е омазано подтиснат.
Шума си го има и в FZ-30.
Вероятно от Матсушита нарочно си ги правят така за да не се губят детайли - после има едно кило плъгини за фотошопа дето оправят нещата според желанието на потребителя.

Дата:   11-08-05 16:44

то и кодак гем про последната версия хапва детайли :) е да, по-малко от вграденото шумоподтискане. ама ако си мислиш че не губиш детайли с кодака, или каквото е там против шум...

Дата:   11-08-05 16:45

Пластмасата не ме притеснява!
За мен по-важното е универсалността на апарата, и възможностите, които дава за развитие. Спрях вниманието си на Олимпуса, заради матрицата - по-голяма/не съм се влиял от мегапикселите-няма да печатам плакати:)/, и сравнително по-малкия шум, като същевременно дава повече детайл. Иначе ако не беше това колебание, вероятно везните биха се наклонили към ФЗ20.
Имам време да помисля.
А да попитам-къде мога да "пипна" Олито в София? Техномаркет има къде ли не?

Автор: Stoyan_5   
Дата:   11-08-05 16:46

Георги [smilie24]
Тъй де! Кодака е така омазан, че детайли има само в едър план.

Дата:   11-08-05 16:48

кодака най ме кефи, с олимпуса често го ползвах преди печат. той поне яде по-малко детайли от останалите програмки за чистене на шум.

абе ко против шума. той си е артЪ отвсякъде.

Автор: photolubitel   
Дата:   11-08-05 19:30

Аз нямам лични впечатления от C-7070,но ако имах възможност,бих избрал Олимпуса.Имам приятел в САЩ,който за три години е сменил 6 апарата,и е донесъл още толкова на познати в България,включително и на моя милост.Та от него получавам отзиви за различните модели.Според него Олимпуса е невероятен, извън конкуренция в класа си.Единственото ,което има като забележка към апарата , е теглото му, защото има слабост към по компактните апарати,но заради останалите му качества, се примирява с този недостатък според него.Това ще е първият апарат,който ще запази 'завинаги'.Всичко,което е казано за Олито в ревютата, е вярно,дори нещо повече- според моя приятел фокусирането му е изключително,дори и при ниска осветеност, противно на това,което пишело в някои от ревютата(и аз съм ги чел).Широкоъгълността на обектива и превъзходното макро са голям плюс,при това за макрото не е необходимо да купуваш допълнителни аксесоари.А пък дисплеят бил с една класа над подобните при Canon и Nikon.За дисплея и аз се убедих,че е много полезно да бъде въртящ се. Според него не е за пренебрегване и 'пикселмапинга',липсата на който усетил в едно Fuji,което имаше миналата година.От RAW и TIFF не се е възползвал,но това са несъмнени екстри,които винаги са ти на разположение.За шума смята,че не е нито по-лош,нито по-добър от останалите конкуренти, и ако наистина целта ти не са плакатите, нямаш никакъв проблем.Аз лично видях няколко от снимките,които донесе със себе си при последното си идване , с размер А4,правени на фотопринтер(марката беше EPSON,но модела не си спомням)и мога да ти кажа само едно - просто 'без думи' !Досега е изпускал апарата 3 пъти (а приятелят ми е почти 2 метра висок) и не е забелязал проблеми в работата му.Всичко ,което преразказах дотук, са впечатления на човек, който аз лично бих квалифицирал като 'напреднал любител', имал в арсенала си досега 2 Canon-a (включително и А95), едно Fuji,едно Sony и един Nikon.Съжалявам,че в момента не мога да се сетя за точните модели на тези апарати.Та това е, с което мога да ти 'помогна'.И аз се облизвам за един такъв C-7070, но за съжаление си изчерпах лимита с един Canon S1 IS.Успех в избора и късмет при покупката !

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   11-08-05 20:48

вземай олито и един телеконвертор и ще имаш и качество, и zoom [shtrak]

Автор: Стоев   
Дата:   11-08-05 21:23

туй последното за телеконвертер и качество много кефи[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: pmartinov   
Дата:   11-08-05 21:35

[smilie18] [smilie5] [smilie18] [smilie5] [smilie18] [smilie5]

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   12-08-05 15:17

абе Стоев, исках да кажа, че качеството ще си го има така или иначе, а ако иска зуум в някои случаи да използва конвертор.
предполагам, че качеството на С7070 с конвертор ще е доста по-добро от ФЗ20 без конвертор, ако ме разбираш [ezik] [ezik] [shtrak]

Автор: zed   
Дата:   12-08-05 15:20

Можеш да го пипнеш, а ида поразпиташ за него на бул.Христо Смирненски 16. Там го има, а и е на прилична цена т. 9632970[smilie24]

Re: Olympus 7070 Wide zoom или Canon G6???
Дата:   15-08-05 21:28

Какво ще кажете за Г6?
Имаше тема по въпроса, и понеже цените са им с доста голяма разлика, кой е по-добрия апарат?И двата са ми по джоба, ще ми носят апарата от щатите, та ви питам, най-настоятелно!

първа  назад  1     всички  напред  последна