Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ще си взимам Olimpus C-5050 Zoom моля за малко мнения
Автор: strong94   
Дата:   03-08-05 15:58

Моля за малко мнения относно обектива, сензора, цветния шум идруги подробности относно модела а и като общо за марката.

Публикацията е редактирана (03-08-05 15:59)

Отговори на това съобщение
 Re: Ще си взимам Olimpus C-5050 Zoom моля за малко мнения
Автор: Stoyan_5   
Дата:   03-08-05 15:59

За апарата не знам, но фирмата не е нещо особено!

Автор: koliovite   
Дата:   03-08-05 16:28

И що тъй реши.[smilie11]

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   03-08-05 16:49

Stoyan_5 браво!
Olympus е една от най-добрите фирми за оптика в света! В някои класове правят по-добри апарати дори от водещите в тази област Канон и Никон. Ама не ми се влиза в спорове, прочети малко и тогава пиши глупости, нищо лично към тебе [shtrak]

Автор: moiamilost   
Дата:   03-08-05 16:57

Един от най-успешните P&S модели на една от водещите фирми в бранша. Виж DPREVIEW.com по въпроса. Имам познат, който с тоя апарат направи чудеса.

Автор: robi   
Дата:   03-08-05 16:58

Stoyan_5: Преди да се изказваш АБСОЛЮТНО неподготвен за Олимпус прочети поне малко за фирмата - това е една от водещите фирми в света в много области - оптика, микроскопи, специални апаратури за анализ, медицинска техника и много други. Ако гледаш американски филми - погледни микроскопите с които се работя в много от криминалните филми - в 80% от случаите са Олимпус.

Автор: Avi   
Дата:   03-08-05 17:05

5050 е излишно харчене на пари според мен.
подобре да се земе 5060 ултра зуум.

5050 е подобре от към бързина на опъване на зуум-а, но като качество на оптичните елементи са идентични - също в 5060 са решени някои проблеми на 50тката.

по отношение на шум - има си шум и на малките ИСО стойности - при ниска осветеност и дълги експозиции. при исо 400 - шума е прекалено много (за мен) но ако е за снимки там до 20тина см или А4 - може да се преглътне.

фокусирането е нормално бавно като за сапунерка (на 5060 говоря) - мисля 5050 има същите времена за фокус. макро и супер макро режима са неприложими според мен, но супер макро с ръчен фокус решава проблема.

ръчния фокус е електронен - с бутони на тялото - което е най-тъпото нещо, което може да измисли някой :)

визьора на 5060 е оптичен с диоптрична корекция - но е тоооолкоз в страни от това което "вижда" сензора, че може да се ползва само при панорами евентуално.

удобство е слота за 2 карти - ЦФ и ХД, батериата плющи едно 250-300 снимки при ползване и на светкавица и много разглеждане, триене и редакции... светкавицата има +- 2 "бленди" настройка на силата през 1/3 (баси незнам дали така го водат оли - ама мисля става ясно).

ми тва са сещам за сиа за 5060 - както казах по-горе разликите с 5050 е само обектива и леки корекции на софтуера, демек трябва да важи и за него в известна степен [smile]

заключение - за мене беше полезен за шестте хиляди кадъра, които му нащраках. през тва време почваш да усещаш кое ти липсва и кое ти е в повече и примерно аз ако можех да се върна не бих си зел 5060 а ФЗ-20 зарад дългия зуум и стабилизираната оптика.

та такива ми ти работи...

Дата:   03-08-05 17:07

ся са сетих още нещо - Стоян_5 - напоследък ми прави впечатление, че се изказваш напълно неподготвен и не на място. предполагам не си разбрал все още, че тук за брой коментари не дават бонуси все още и не е лошо да се ограничиш до сферите в които си сигурен, че казваш нещо умно.... или в краен случай забавно (тва да не се сърди стоефф спамер-а [smilie18] )

:)

Автор: moiamilost   
Дата:   03-08-05 17:23

И 5050 и 5060 са снети от производство доста отдавна. В момента актуалният модел е 7070. Затова решавам, че става въпрос за апарат на старо. Ако не е такъв случаят, то 7070 е за предпочитане. Аз лично само преди седмица взех за сина си С-70, пак на Олимпус. Той е почти джобен вариант и това основно ме привлече плюс репутацията на фирмата разбира се. Та да се знае де - това е един ИЗУМИТЕЛЕН фотоапарат за цената си от $350. За пореден път Олимпусите произвеждат пазарен хит.

Автор: Azzy   
Дата:   03-08-05 17:28

Стоянчо 5 май се изказваш неподготвено[smilie7]

Публикацията е редактирана (03-08-05 17:29)

Дата:   03-08-05 17:30

moiamilost написа:

> И 5050 и 5060 са снети от производство доста отдавна. В момента
> актуалният модел е 7070. Затова решавам, че става въпрос за
> апарат на старо. Ако не е такъв случаят, то 7070 е за
> предпочитане.

тук може да се поспори - и 5050 и 5060 се намират все още отвъд голямата вода. доколко 7070 е напред - абе не съм се интересувал кой знае колко, но ако е само 7те мегапиксела, които са в същия размер матрица, просто не си заслужава - тая серия си е достатъчно шумна, че и още мегапиксели да се блъскат в нея :)

ама.. незнам де :)

Дата:   03-08-05 17:35

До Стоян 94..... то moiamilost го каза най добре ..а пък относно C7070 мога да кажа само че е страхотна машинка..има подобрения в автофокусната система...не го спира нито черен нито бял фон[smilie7]

Дата:   03-08-05 17:38

Azzy написа:

> До Стоян 94..... то moiamilost го каза най добре ..а пък
> относно C7070 мога да кажа само че е страхотна машинка..има
> подобрения в автофокусната система...не го спира нито черен
> нито бял фон[smilie7]

гледам има освен това и 2 нови подводни режима на снимане [smilie18]

абе http://www.steves-digicams.com
тва е - там са тествани и 3те - и тоз има навика да сравнява с предните модели и нововъведения - той ме накара да си купя 5060-тката гадняра [smilie18]

Автор: Георги   
Дата:   03-08-05 18:02

стоянчо, поизложи се.

5050 си е доста хубав апарат за парите си. а за това, че фирмата не е нищо особено мога само да се посмея в края на деня :)

стронг, наистина виж 5060. също в базар се продава един олимпус 8080 с гаранция в българия повече от една година оставаща и ще ти стъпи на цената на 5050 и 5060. ама ти си реши де :)

Автор: e-design   
Дата:   03-08-05 18:02

продавам изгодно Олимпус с8080 , снимал съм доста и с фирмения 5050..разликата до 8080 е голяма.
това са снимки снимани с 5050

това са снимки снимани с 8080

Дата:   03-08-05 18:13

Аvi ..не се нерви[smilie18]

Дата:   03-08-05 18:15

Azzy написа: