Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 как да намаля размера на снимките...
Автор: lansky   
Дата:   05-08-05 11:14

скоро си купих едно апаратче и понеже съм абсолютно начинаещ, ако може някой да ми обясни като на невиждал фотошоп - как да си намалявам снимките. Като ги преточа от апарата в компа - размера им е към 3,5 мегабайта, а за да ги кача в албума на фотофорум - трябва да са 140к.

режа, връткам, мажа и накрая това, което успявам да кача няма нищо общо с истинската снимка като качество...

преди "майсторите" да ми скокнат (защото виждам, че така се прави тук) да обясня, че съм си купил няколко книжки, и вече съм до 80 страница на първата, но знам само как да човъркам в браузъра на фотошопа и как се реже и върти снимка...а някак не ми стигат нервите да изчакам още месец докато поне я подкарам тая програма като хората....

та моля, обяснете ми как се прави това намаляване - нещо от типа file->.....

Благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: как да намаля размера на снимките...
Автор: boni   
Дата:   05-08-05 11:24

Resize - promeniash rezoluciata - save for web,i uvelichavash kompresiata dokato ti stane pod 140k snimkata

Автор: kro   
Дата:   05-08-05 11:24

http://4coolpics.com/article.php?id=9[smilie25]

Автор: aquarius_v   
Дата:   05-08-05 11:25

Виж това [thankyou] [thankyou] [thankyou]

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ изпревариха ме!!!! [smilie7]

Публикацията е редактирана (05-08-05 11:26)

Автор: Phoki   
Дата:   05-08-05 11:26

file-save for web-image size-780-apply-до settings стрелката/optimize menu/ optimize to file size-save[smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: z600   
Дата:   05-08-05 11:41

1. Отваряш снимката с фотошопа.
2. От менюто Image->Image size се отваря едно меню и виждаш какъв е размера на снимката в пиксели.
3. Намаляваш размера на снимката до 780 пиксела от към по дългата страна. При това не трябва да забравяш да сложиш чавката на опцията Constrain Proportions, ако не е сложена.
4. Даваш ОК.
5. От менюто File избираш Save as; в отворилия се прозорорец можеш да избереш къде да бъде записана снимката, с какво име и в какъв формат; естествено трябва да избереш JPEG.
6. Натискаш бутона Save в менюто, описано в точка 5.
7. Ще се появи един по-малък прозорец, наречен JPEG Options; тук можеш да видиш с какво качество (Quality) ще бъде записана снимката; най-отдолу на прозореца се вижда каква ще бъде големината на снимката в килобайти при избраното качество; ако не те устройва, намаляваш ръчно качеството докато получиш нужните килобайти (140); натискаш бутона ОК.
8. Вече можеш да качиш снимката в Фото-Форум и да очакваш мъдри мнения.[smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна