Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Впечатления от SIGMA AF 28-200MM F/3.5-5.6 COMPACT ASPHERICAL HYPERZOOM MACRO
Автор: vikely   
Дата:   30-06-05 01:41

SIGMA AF 28-200MM F/3.5-5.6 COMPACT ASPHERICAL HYPERZOOM MACRO

http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3270&navigator=2

Преди известно време имах възможност да снимам с този обектив и реших да споделя впечатленията си! Тук е мястото да отбележа, че изказвам чисто любителско мнение. Снимал съм с CANON EOS 500n, KONICA - CENTURIA Super 400/36. Обектива с който сравнявам SIGMA-та е скромния от гледна точка на качество CANON EF 28-80MM F/3.5-5.6 II, ама като нямам друго[smilie2] . Последните шест снимки в профила ми са направени с въпросния обектив SIGMA AF 28-200MM F/3.5-5.6, без статив. Снимките са сканирани от хартиените копия!!!

Обективът е доста приятен за работа, сравнително лек (все пак е пластмасов), с много удобен за работа сенник, които си върви комплект с обектива. Основно съм снимал от 80мм до 200мм, като си нямам такива фокусни разстояния на моя[smilie22] , и според мен е с доста добра рязкост по цялата дължина. Фокуса му определено е много по-бърз от моето Канонче. Така нареченото макро никак не е лошо, минималното фокусно разстояние 48см и при 200мм се получават доста добри резултати. Като цяло удобен, компактен и лесен за работа! Цена – ами 465 лв.

Отговори на това съобщение
 Re: Впечатления от SIGMA AF 28-200MM F/3.5-5.6 COMPACT ASPHERICAL HYPERZOOM MACR
Автор: athom   
Дата:   30-06-05 01:56

Ти па ако написА нещо...те па на!

"Основно съм снимал от 80мм до 200мм, като си нямам такива фокусни разстояния на моя..." Кекекекекекеке!!!

И като как така реши да сравняваш стандартния със телезума?

"Така нареченото макро никак не е лошо..." Муахахахаха!!!

Сори...но мнението ти е прекалено любителски изградено за да го поместваш тук.

Re: Впечатления от SIGMA AF 28-200MM F/3.5-5.6 COMPACT ASPHERICAL HYPERZOOM MACR
Автор: vikely   
Дата:   30-06-05 02:14

Ама чакай сега аз не правя сравнение между Canon-a и Sigma-та, нито правя тест, просто казвам, че спрямо това, с което разполагам Sigma-та ми хареса повече! Напълно съм наясно, че това не е кои знае какъв обектив, то си личи и по цената, ама за любителски цели си е съвсем добър! [thankyou] [shtrak] [beer] [ezik]

първа  назад  1     всички  напред  последна