Автор: vikely
Дата: 30-06-05 01:41
SIGMA AF 28-200MM F/3.5-5.6 COMPACT ASPHERICAL HYPERZOOM MACRO
http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3270&navigator=2
Преди известно време имах възможност да снимам с този обектив и реших да споделя впечатленията си! Тук е мястото да отбележа, че изказвам чисто любителско мнение. Снимал съм с CANON EOS 500n, KONICA - CENTURIA Super 400/36. Обектива с който сравнявам SIGMA-та е скромния от гледна точка на качество CANON EF 28-80MM F/3.5-5.6 II, ама като нямам друго . Последните шест снимки в профила ми са направени с въпросния обектив SIGMA AF 28-200MM F/3.5-5.6, без статив. Снимките са сканирани от хартиените копия!!!
Обективът е доста приятен за работа, сравнително лек (все пак е пластмасов), с много удобен за работа сенник, които си върви комплект с обектива. Основно съм снимал от 80мм до 200мм, като си нямам такива фокусни разстояния на моя , и според мен е с доста добра рязкост по цялата дължина. Фокуса му определено е много по-бърз от моето Канонче. Така нареченото макро никак не е лошо, минималното фокусно разстояние 48см и при 200мм се получават доста добри резултати. Като цяло удобен, компактен и лесен за работа! Цена – ами 465 лв.
|
|