Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon D70 vs. Canon 300D PART 2
Автор: JMDP   
Дата:   22-04-04 17:22

Blagodarya vi za otgovorite!

Sajalyavam, che ne se vkl. v komentarite, no 3 dena nyamah dostap do NET....
Iskam da konkretiziram malko moeto terzanie po otnoshenie na DSLR-kite za "Prosumer".
Ot dosta vreme cheta review-ta za otdelnite DSLR. Absoluten fen stanah na 10D, no kakto se doseshtate
parite sa si pari... Postepenno vzeh da se nasochvam kam 300D, vse pak az se opredelyam kato
ponaprednal lubitel. Sega kogato izleze Nikon D70 otnovo nastana razkol v "carkvata". Byah na
izlojenieto v Sofia. Darjah Nikon D70 imah vazmojnost da go poogledam vednaga sled tova i Canon 300D mi
beshe pod raka. Priznavam si Nikon D70 izglejda kade kade po-pipnat i udoben v rakata... Savsem skoro
izleze v "news" na dpreview nov komentar za D70 ot Imaging Resource kadeto pishat dosta dobri dumi ta dori i za
NOISE. I edin ne malak problem - nyama kak da se snabdya s DSLR ot van. Tuk v BG naprimer mi kazaha cena
za Canon 10D 3300lv - okolo 1700$ bez DDS, v momenta v USA e pod 1500$. Sastoto se otnasya i
za SIGMA na izlojenieto v Sofia mi dadoha Price List na Sigma obektivi - ami kakvo da vi kaja to napravo
ceni kato za Canon i Nikon. Skapana BG rabota. Ei taka sportno popitah i za cena na D70 kazah mi v Rousse
cena 2800lv kato mahnem DDS i po saotvetniya kurs tova e okolo 1350$ koeto dosta blizko do
cenite v USA (stava vapros tyalo + obektiv). Tova me poiznenada vse pak. Ima drug problem spored men
ako uspeya da si namerya DSLR ot van ne dai Boje da se skape i kakvo stava togava. Za Canon znam, che nyama
mejdunarodna garanciya, za Nikon ne znam, za Sigma sasto. A mai problemi ne lipsvat (v Rousse v edno foto
studio Canon 10D na 2 sedmici sprya da mu raboti ogledalceto, na Canon D60 na mesec se povredi upravlenieto na blendata...)
E, pri tova polojenie kak da si vzeme chovek nesto otvan!?!
Prochetoh i savet da poogledam Sigmite - SD9 i SD10. Savsem podrobno poprochetoh i za tyah. Zapoznat sam dobre
s osobenostite i povedenieto na poluprovodnikovite strukturi vav vidimata i blizkata IR oblast - ta tova e osnovnata
bagavina na Senzorite v Sigmite - chuvstvitelnostta im kam blizkata IR oblast. drugo koeto ne mi dopadna e fakta, che
rabotyat samo v RAW, i razdelitelnata im sposobnost e ~3MP i pri interpolaciya na izobrajenieto do razmer na 6MP nestata
izglejdat ednakvo, samo deto moje bi cvetovo savsem leko otstapva Sigmata.

Kato cyalo sam si napravil slednite izvodi:
D70 versus 300D
D70 ->
(+) poveche funkcii (doblijava se do 10D), po-barz, po-dobar obektiv (18-70mm DX Lens), po-udoben, dobri shumovi harakteristiki
dobar avtofokus (i pri malka osvetenost), dobro izmervane na exp., dobro cvetpredavane dalag jivot na Batt.
(-) po skap ot 300D s 300$ (no uj si struvalo...), obektiva ne stava za po-golemi senzori doblijavasti se do
35mm kadar (e za nyakoe badesto tyalo), eventualno po-skapi obektivi ot dosta golyamata gama na Canon
nykoi problemi sas soft. kam nego. Bil po-olekotena ver, i da se raboti s NEF filetata (RAW) tryabvalo
seriya reg na site na Nikon, ta da si izteglish edne ver ot 18MB i edin update sasto 18MB.

Na nyakoi mesta srestnah nyakkvi oplakvaniya, za problemi s 300D-ta mejdu 2000 i 10 000 iztrela - davali Err99.
i predpolojeniya za ne osobeno dobrata im dalgovechnost!!! E za Nikon D70 edva li nyakoi moje da kaje, no kato
vidyah che pishe Made in Thailand....

p.s. Sajalyavam za bezkraino dalgiya ferman, no imam doveri v tova, koeto vie kazvate vav foruma i prosto
iskam da spodelya problemite si v tazi oblast. Vaobste ne moga i da si pomislya za modeli Canon nad 10D,
ta mai i dori nad 300D.

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D70 vs. Canon 300D PART 2
Автор: Gafa   
Дата:   22-04-04 17:35

Хмм аз имам Канон300д от миналата година закупен от верига магазини ДЕКОМ
до сега не съм имал този проблем със истрелите Err99 спокойно мога да кажа че имам над 30000 изтрела може и повече да са не знам ,за сега съм доволен
За по нататък ще гледаме ,ако има сила за нещо по голямо от 6мгп ..

Автор: jumbo   
Дата:   22-04-04 17:43

ако си гледал д70 на изложението то значи аз съм ти го показал [smile] сега канон 300Д с обектив за който казахме че е доста по-нисък клас от никонския струва 2400 лв това е с 400 лв по-малко от никона но да не забравяме добрия обектив на никона и доста подобрения по тялото. освен това никона си върви с програма за отваряне на рол вайловете във фотошоп като тиф да не говорим че дори тук във форума има линк за Nikon Capture 4.1 с кракове към нея така че оправданието да ама нямам програма е малко невалидно[smilie18] инач ако искаш оригинална няма проблем 300 лв и е твоя [smilie7] верно е никон нямат оптика среден клас [smilie2] за тая цел има сигма
обектива не става за лентови ми то и каноския не става за лентови че и за други дигитални не става [smilie8] това е за сега и пиши моля те на кирилица че едвам имах нерви да го прочета

Автор: pinko   
Дата:   22-04-04 17:43

Моя 300Д е вече на 6000 изстрела(от средата на февруари), засега се държи добре.

А за гаранцията не си прав, моя е купен от ритцкамера.ком в щатите,949 долара-1450 лева имаше само американска гаранция, писах един прочувствен и сълзлив мейл на Канон и ми я прехвърлиха в Гърция[smilie7]

Re: pinko
Автор: djidji   
Дата:   22-04-04 18:10

пинко,
кажи и аз на кой да пиша сълзлив мейл, моля!
Колкото до притесненията на JMDP, аз мисля че това са два добри апарата, и няма да сгреши с кой да е от тях! единия на 200 бил по-шумен от колокто другия на 100, втория на 1600 бил... а бе я стига! вземи този, за който можеш лесно да намериш допълнителна оптика и аксесоари за временно ползване викам аз.
и приятно снимане

Автор: keser   
Дата:   22-04-04 20:28

помисли и за светкавиците, мислия че никонските са по евтини, а д70 може да ги управлява с wireless(радио), много е удобно

Публикацията е редактирана (22-04-04 23:19)

За Sigma
Автор: assens   
Дата:   22-04-04 23:16

Ок, като собственик на Сигма, след това което си написал (компетенто) за Сигмата мога да ти дам само един съвет:

не си взимай Сигма.. много са скапани. вземи си някой Canon или Nikon.

PS: най-добре не си взимай нищо - винаги има по-добро...

Автор: Krassy   
Дата:   23-04-04 00:37

Някой беше казал основните разлики м/у двата апарата, които са много добри, толкова добри, че който и да вземеш - няма да съжеляваш [smilie19]
Та ако тези разлики имат значение за теб - тогава се съобразявай (бързина, алабала... и т.н.)
Лично аз си взех 300D понеже НЕ съм репортер и никога няма да стана, че ТОВА по-голямо бързодействие да има значение за мен. [smilie18]
Обаче това, което смятам да правя с 300D, a именно - да разпъвам на 50 на 70 на офсет - е, тука на RAW изображението търпи много по-голям upsize от D70 заради изключително гладкото му изображение при 100 АСА. Тествах студийна снимка на сладкарски изделия, които ги дигнах дори на 100 на 70 и нямах особенни забележки, като се има впредвид че съм доста взискателен относно предпечата, затова и клиентите ми са доволни [beer]

Автор: jumbo   
Дата:   23-04-04 12:47

виж какво асене вземи прочети внимателно какво точно съм писал [smilie9] да съм споменал тяло сигма????????? става въпрос за обективи ама тук имам чувство че всеки се хваща за думата[smilie4] все ми е тая писал съм за техника от която разбирам колкото до увеличение правили сме билборд от снимка с Д100 и беше брилянтен
а д70 не е репортерски ако искаш репортерси си вземи Д2 иначе д70 като всичко ново е по-бърз като работа и запис сравнено със по-старите модели включително и от 300Д[smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна