Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Моя апарат е енергийна ламя??!!
Автор: giiv   
Дата:   08-05-05 17:12

Здравейте. От скоро имам Olympus D390. За него ползвам батерии 2100 mAh NiMH. Батериите издържат САМО 2 дни, приблизително 20 кадъра(със светкавица). След това апарата не иска да се включи и пищи-изтощени батерии. Според мен това не е нормално. Отдавна бях чел тук в форума за подобен проблем, май пак ставаше въпрос за апарат Olympus. Моля ви дайте ми съвет, какво да правя, как да "изхраня" апарата си, той е същинска енергийна ламя[smilie8] [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Моя апарат е енергийна ламя??!!
Автор: krassimire   
Дата:   08-05-05 17:17

Ани едно акумулаторче 6Ah на гръб и готово :-)

Автор: cristo   
Дата:   08-05-05 17:25

какви са ти батериите като марка?
и предполагам, че е с 2 батерии модела, а?

Дата:   08-05-05 17:27

Батерийте са на Сони, купувани са отделно не са с апарата.

Автор: cristo   
Дата:   08-05-05 17:54

ми хбави сабатериите значи, аз почти питах да не би да са някоя куча марка, че аз имам едни Golden нещо си, дето пише на тях 2100 ама като ги засичам с други, повече от 1400 не им давам

нямам отговор на проблема ти, сори

Автор: logos   
Дата:   09-05-05 05:53

Аз съм с един канон и на всичкото отгоре той е с 4 батерий ...
Значи решението на проблема е да си вземеш няколко акумулаторни батерий примерно :
C.F.L. 2300 mAh
И едно по-бързо зареждащо устройство - моето специално е точно олимпус и зарежда за по-малко от 4 часа (неможах да намеря по-бързо)...
При всички случай апарата няма да започне да ти харчи по-малко ....хехе все еедно говорим за коли :)

ааа а такива батерий можеш да си вземеш от един магазин срещу плиска зад бившия супер !
Аз се родих откакто си ги взех и влязох в периода ,когато празното ми място свършва преди батерийте :)

Успех !

Автор: тьма   
Дата:   09-05-05 06:51

С моят нещата са още по-зле - за един ден свършва батерията[smilie2]

Автор: rhinov   
Дата:   09-05-05 09:22

Predlagam ti da si kupish baterii UNIROSS sys zariadno u-wo. UNIROSS dyrzi 70 % ot pazara na akumulatori w Anglia i 55 % wyw Francia. Tam kompromisi s kachestwoto ne se prawi. Skoro ste ima na sklad i 2500 mAh.
www.vali.bg

Автор: Todd   
Дата:   09-05-05 09:52

Аз си взех Sanyo -2500mA ,зареждам ги с бавно зарядно .Обаче резултата е умопомрачаващ.Държат в много пъти повече от разни други които съм ползвал .При това и другите са били 2500mA .

Автор: asahi   
Дата:   09-05-05 12:20

Бързото излиза по-бавно. Вервай ми.

Дата:   09-05-05 13:20

Май наистина ще се замисля за нови батерии.С тези сега съм на тръни-все ме е страх че ще свършат не когато трябва. Но апарата наистина гълта много ток. Да не би да има някаква утечка и да гълта заряда на батериите даже когато е изключен???[smilie8] [smilie2]

Автор: VacMac   
Дата:   09-05-05 13:40

UNIROSS[smilie24] [smilie24] [smilie24]
Вносител:
http://www.vali.bg/
за контакти:
http://www.vali.bg/?action=contactus&content=/profile/office_bg.php&leftmenu=/contactus/menu.php
Ето какво предлагат:
http://www.uniross.com/UK/info/Rechargeable%20batteries/0500
http://www.uniross.com/UK/info/pages/chargeur_sprint.htm
Успех,ако и те не те оправят - сменяй апарата[smilie24] [smilie8] [beer]

Автор: Стефан   
Дата:   09-05-05 13:44

Определено не е нормално да издържа само 20 кадъра! Дните нямат значение, зависи колко ще снимаш с него. Със 2100mAh батерии трябва поне няколко стотин кадъра без светкавица да прави. Пробвай и с други батерии, ти така или иначе задължително трябва да имаш втори комплект ако още нямаш, ако пак така се държи значи нещо не е в ред апарата. А иначе батериите дори и да са нови и маркови, не е изключено да са се издухали от неправилно зареждане например, в тази връзка може и в зарядното да е причината, така че първо пробвай с алкални. С алкалните изкарва значително по-малко от колкото с 2100mAh NiMH батерии, но все пак би трябвало да изкара и с тях доста повече от 20 кадъра. Пробвай с алкални батерии Panasonic, може и Toshiba, но в никакъв случай Duracell, с последните може и да не иска да запали [smile]

Автор: Mimic   
Дата:   09-05-05 13:48

Що ве, какво им има на Duracell-a? Аз цяла вечност само такива ползвам

Дата:   12-05-05 18:40

Оказа се фотоапарата гълта ток даже и да не се използва. Направих следният тест: оставих апарата за 4 дни с напълно заредени батерии без въобще да снимам. Днес като реших да го пусна установих че батериите са изтощени-Олимпуса пищи и не ще да запали!![smilie8]

Дата:   12-05-05 18:43

Рекламация !!! [smilie25] [smilie25] [smilie25]Връщай го :)[smilie25] [smilie25] [smilie25]

Дата:   12-05-05 18:48

За жалост съм го купил втора ръка така че.............

Дата:   12-05-05 18:50

Ами - ремонт ??? Може да не е кой знае къв проблема .Някой да го погледне .

Автор: solo5   
Дата:   12-05-05 18:51

към Todd:
откъде и за колко си взе Sanyo -2500mA

към Стефан:
определено си в заблуда, за NiMH има голямо значение дните

Дата:   12-05-05 18:54

Някой да е имал подобен проблем и да е намерил решение-ремонт или нещо друго??[smilie8]

Дата:   12-05-05 18:55

solo5 -от някакво фотостудио в Пазарджик .До театъра.

Дата:   12-05-05 18:59

Ами някои изкарват късмет :) Оня ден на едно сони Р10 му запоявах матрицата щото я бяха изкъртили :) И обектива му блокираше - но всичко е ок сега и снимат на поразия :)

Автор: krassimire   
Дата:   12-05-05 19:04

Добре де, винаги има вероятност една от батериите да се е скапала скоропостижно, имах такъв случай с комплект от две GP NiMH, едната замина много бързо, за 5-6 заряда.
И ефектът беше точно такъв, какъвто giiv описва.

Публикацията е редактирана (12-05-05 19:05)

Автор: jorkata80   
Дата:   12-05-05 19:12

Ima zna4enie dali gi razrejda6 napulno!Ako sa NIMH ili NICd i ne gi razrejda6 dokrai(s fotoaparata ne moje6 dokrai),to te se zarejdat ottam dokudeto im e ostanalo tok.I ne pove4e-te vuzpriemat tova kato nulevo nivo[smilie2] Samo litievo-ionnite i litievo-polimernite ne pravyat tova,no sa dosta skupi[smilie2] A problemut se nari4a efekt na zapomnyane.Opitai da gi razredi6 s walkman ili s ne6to podobno[smilie8] Uspeh!

Дата:   12-05-05 19:14

Не мисля че от батериите- пробвал съм и това: заредих батериите и ги държах отделно една седмица. След това като ги сложих на апарата пак изкара 2 дни.[smilie8]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна