Автор: nrk
Дата: 12-04-05 23:31
Аз тоя пич не го разбирам. Малко ми е като от киното неговата работа. Обаче докато се размрази каймата ще попиша, пък тежко ви четене.
ОК, от всичко що видях и на двата форума това на Господин май е най-близо до "реалната" ситуация.
Във физиката обаче, има един принцип (Хайзелберг му беше бащицата, сякаш) - общо взето пълна матемтическа дивотия - който на човешки език може звучи така: Не е възможно да се наблюдава една система, без акта на наблюдение да промени някой от параметрите й. Принципът е толкова по-валиден, колкото по-микроскопична е една система.
А системите самоубиец-фотограф и младоженци-фотограф са не микро, ами направо нано.
Тъй че, ако и да се реализира цялата история къв ще е резултата... нещо а ла Биг Брадър??? Май е по-вероятно нищо да не се случи, акта на наблюдение да провали самоубийството, зер "Смърта е занимание самотно". Не че няма самоубийства пред публика, но там системата е по-макро.
Тук обаче идва вторият въпрос. Защо му е на фотографа да снима такова нещо???
Документалиситката я заèби murnau, тя е оправдание само. Каквито и да са му мотивите (ако вообще приемем, че е сериозен) явно има още много да мисли по въпроса. Май това е и неговото мнение. За мен такъв експеримент е глупост. Всъщност това ми изглежда провокация.
Тъй, отивам да готвя, че стана много сложно пък съм си прост. А и си получих колета със сиренето и таа вечер ше има пир с шопска, гроздова, кюфтета с п. картофи и вообще съм за завиждане.
P.S. Ааа, при микросистемите промяната върви във всички посоки и е непредсказуема. Кофти а???
|
|