Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Каква я мислихме, каква стана!
Автор: emmmo   
Дата:   30-03-04 10:12

За изминалото едно денонощие в албума са качени ни повече, ни по-малко, а точно 76 снимки. Значи ограничението за качване на снимки не постигна ефекта си. Но по-лошото е, че процентното отношение на лоши към добри снимки се запази и плявата отново е в огромно количество.
Что делать?

Отговори на това съобщение
 Re: Каква я мислихме, каква стана!
Автор: jumbo   
Дата:   30-03-04 10:17

емо ти само чакаш да дойде края на 7 дена и веднага слагаш по 3 снимки на куп почти идентични.......

Автор: emmmo   
Дата:   30-03-04 10:20

А бе, аз и себе си не изключвам от общата картинка...

Автор: J0R0   
Дата:   30-03-04 10:21

Ами, Емо, погледни списъка с авторите. 752 човека качват снимки.
2300 са общо регистрираните.
По половин снимка на седмица да качват пак ще е така.
Време е да си направиш личен сайт :-)

Автор: Krassy   
Дата:   30-03-04 10:46

ПРОБЛЕМА се решава изключително лесно!

САЙТА ТРЯБВА ДА Е МОДЕРИРАН !

Дават се модераторски права на няколко членове-фотографа, с познания в нет-а, които през определено време на деня да преглеждат постингите и по определени критерии да разрешават визуализация на дадени автори и снимки.

И за да не се ощетяват тези, които правят първи стъпки и имат шанс да правят фотоси по-добри на тези, със стаж и професионализъм, но след време, може да се разглеждат в ДЕБЮТНА сесия на сайта...

И след успех в рейтинг-а или постигнат добри резултати във времето, да бъдат прехвърляни (може и автоматично) в централния албум.

Това може би е дискриминация... но навсякъде я има, нека това да не изглежда толкова обидно, колкото като стимул за по-начинаещите.

Благодаря.

Автор: asahi   
Дата:   30-03-04 10:47

Като направят платен входа кибиците ще намалеят. Мога да споделя идеи по въпроса.

Дата:   30-03-04 10:51

Който иска да гледа качествена фотография, да гледа първите страници рейтингите.
Аз лично не съм видял лоши снимки по първите страници на рейтиггите, независимо дали гледам за месец, по галерии или конкурси.

Автор: Gafa   
Дата:   30-03-04 10:53

asahi
:))))
ili izobshto iskash da umre tozi site
Ne se znae kibicite mogat da se uwelichat

Дата:   30-03-04 10:58

и как ще се реши кой да е модератор а?????
все едно тази тема не се обсъжда в култа седмици наред [smilie23]

Дата:   30-03-04 10:59

това с платения вход ми се вижда бъзик[smile]

Автор: inmitev   
Дата:   30-03-04 11:12

Проблемът засега е само за гласуващите. Не е лесно да се преровят 10-12 страници, за да се отсеят качествените кадри. След това вече добрите попадения са напред в класацията и всеки може да се любува на рейтинга колкото си иска.
По въпроса за модерирането. По принцип съм за. Очаква се обаче вълна от недоволство - защо например моята снимка сте я махнали, а пък на не-знам-кой-си снимката си стои в елитния албум? То е ясно, че критериите ще са субективни, но недоволството ще си го има.
За платения сайт. Също е добра идеята, но си има и лошите страни. Качеството на снимките не винаги зависи от платежоспособността на автора им. Лично аз не вярвам процента на качествените снимки да се увеличи, ако се плаща такса за участие.
Като резюме - плащане да. Но не с тази цел. По-скоро да се плаща, за да има и някакви материални стимули на администраторите да се занимават със сайта. Тогава вече би могло спокойно да се говори и за модериране, и за нововъведения в сайта - повече тематики, повече възможности и т.н.

Дата:   30-03-04 12:28

Платеният вход не е бъзик. Даваш 5 лева и качваш 10 снимки. Събираш 500 точки от гласове и си взимаш парите обратно. Ако събереш повече даже имаш кредит за още снимки. Пари над първоначалната вноска не се връщат. Гледането е без пари.
Не искам да налагам такива правила. Само показвам, че такъв вариант съществува и може да бъде прилаган.

Дата:   30-03-04 12:40

Съгласен съм с варианта за плащане. Не го правя с комерсиална цел. Достатъчно добре печеля като снимам на професионална тематика. Това тук го възприемам като хоби.

Автор: junior   
Дата:   30-03-04 12:48

За плащане - няма да коментирам, прекалено е деликатен въпросът (а и съм съгласен, че материалното положение на автора не корелира по никакъв начин с фотографските му умения).

За модериране - АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ!...

А колкото до броя на качваните снимки - с нарастването на броя клубари, броят на снимките ще нараства, каквото и седмично/дневно ограничение да слагаме. През януари публикуващите автори бяха по-малко от 400. Сега са 760. Ако екстраполираме ще установим, че съвсем скоро (за няколко месеца) ще станат над 1200. В момента ограничението е на практика по 1 снимка на ден, но и по 3 снимки на седмица (твърдо) да се направи след време публикуваните снимки пак ще са много на ден.

Предлагам да се премахне общия албум и да се дооправят галериите тематично. Тогава 76те снимки ще се разпределят (макар и не пропорционално) в 13-14те различните тематични галерии. Ясно е, че ще се натоварва най-много галерията на актуалния конкурс, но ще е по-поносимо от сега.

Дата:   30-03-04 13:01

Каквото и да решите аз съм ЗА.
Просто ме дразни ХАОСА и демонстрирам brainstorming - предлагам всичко което ми дойде на акъла.
Не търся награди, достатъчно ми е някой точен коментар под моите снимки... кеф ми е.

Намирам известна слабост...
Дата:   30-03-04 14:04

Намирам известна слабост в сегашната система за рейтинговане. Снимки, които са заели добри позиции преди месец и повече стават трудно откриваеми за новите, несвикнали още потребители. Те гледат, оценяват и коментират предимно първите страници и рядко стигат по-нататък. Проблемът е по-значим за конкурсите, където снимките трябва да са равнопоставени и само рейтинга, а не и датата, да определя пътя за достъп към тях. Ако може нещо да се подобри ще съм доволен.

Дата:   30-03-04 14:23

Когато имаш няколкостотин хубави снимки, просто няма как да стигнеш едновременно до всичките без да се поровиш малко.
Ако измислиш такава система - сподели я.
За мен начинът е следния:
Рейтинг по галерии и по месеци.
Влизаш в галерия портрет, например и гледаш рейтинга за някой месец...

Именно разделянето по месеци дава възможността да не се затрупват добрите неща и да могат да бъдат намирани по-лесно.

Дата:   30-03-04 15:09

Ами допълнително един абсолютен рейтинг, поне за конкурсите, ще свърши работа.

първа  назад  1     всички  напред  последна