Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic DMC-FZ3 или HP Photosmart 945
Автор: niobium   
Дата:   23-01-05 02:16

Бихте ли изразили мнение по въпроса кой е по-добия апарат и защо? [smile] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic DMC-FZ3 или HP Photosmart 945
Автор: Георги   
Дата:   23-01-05 02:20

945 - 5 мегапиксела. кажи речи два пъти повече. ако сложиш 4-5 мегапикслев панасоник, да кажем панасоника.

ама в случая определено съм за HP-то, което ако не се лъжа е с обектив и матрица на фуджи.

Автор: solo5   
Дата:   23-01-05 11:36

май Панасоника е по-бърз
иначе наистина HP не е лош

Автор: RebelAct   
Дата:   23-01-05 12:22

В най скоро време смятам да си купувам нов апарат (в момента съм с HP Photosmart 635)и съм се ориентирал точно към Panasonic DMC-FZ3.Аз бих предпочел Панасоника - по-голям оптичен зум, стабилизатор на образа, по бърз софтуер, по-лек и по-малък, неограничена продължителност на клипа.Но НР все пак е 5 мегаиксела, което си е плюс, но май няма пълен ръчен режим.
Виж тука: http://www.imaging-resource.com/CAMDB/compare_results.php?sections%5B%5D=586§ions%5B%5D=675&submit=Compare

Автор: sp   
Дата:   23-01-05 12:25

а що не fuji s5100/5500 ?

Дата:   23-01-05 13:11

solo5, rebel,

ваша си работа, тествах ХП-то и има доста по-добро качество от точно този модел панасоник. те са съвсем различен клас.

пък и повечето пъти по-голям зуум е равно на омазано качество. особено от 3 мегапикселовите мегазумове.

Автор: RossN   
Дата:   23-01-05 13:25

аз съм с 945, за парите си, няма аналог, но има кусури...все пак си е евтин апарат ...ако ще снимаш клипове, забрави го, не е за тази цел...инак: аберации прави, не са много, но ги има, не съм забелязал да винетира (аз не съм забелязал), обектива е Фуджи, за матрицата, не съм сигурен.
На шум, е като за такъв апарат, слаба му е светкавицата, бавничко фукусира, ако го ръчкаш в режим на "Авто". Но ако работиш в този режим, едва ли ще ти е проблем скоростта.
Но спомената до тук, в една или друга степен е недостатък на всички апарати от този клас. И тук, лично за мен, като основен недостатък, му виждам липсата на възможност за включване на външна светкавица, но можеш да го компенсираш от части, с така наречените "Slave" светкавица.

Инак е рязък, зума му е добър и макари да няма стабилизатор, не ми прави проблеми. Няма изцяло ръчни настройки, но има приоритет на бленда и на скорост, и има компенсация на експозицията, което почти си е "Ръчни настройки".
Има уникалната "Дигитална светкавица" което си е вид обработка (баланс), на много контрастни изображения (нама отношение към светкацата, т.е.работи и при изключена светкавица). Баланса на бялото му е завиден, едва ли има друг апарат от класа си, който да е толкова добър. Работи с евтини карти.

Автор: RossN   
Дата:   23-01-05 13:32

ако те интересува още нещо, просто пиши на мейла ми...[beer]

Дата:   23-01-05 13:41

сравнявах го при еднакви условия с фуджито ми, което се води за едно от най-добрите в него клас, а има и доста преимущества от следващи класове, включително от тази година. s602z

HP-то е напред. е да, фуджи фокусира по-бързо. има доста повече опции, тонове повече. но! като отвориш двата файла, при хп-то има повече детайли и по-голяма резолюция. това при нормална осветеност.

иначе като цяло фуджито е по-добро. но! и сега струва повече втора употреба от ХП-то чисто ново.

за парите си 945 е доста приличен. и е смешно да се сравнява с 3 мегапикселов (и то от нисък клас)

Автор: niobium   
Дата:   23-01-05 17:20

10x хора, мерси за различните мнения, оперделено ми помогнахте да си избера един от двата. [smile] [smile] [smile]

Автор: cic   
Дата:   26-01-05 17:22

Кой си избра ?

първа  назад  1     всички  напред  последна