Автор: RossN
Дата: 23-01-05 13:25
аз съм с 945, за парите си, няма аналог, но има кусури...все пак си е евтин апарат ...ако ще снимаш клипове, забрави го, не е за тази цел...инак: аберации прави, не са много, но ги има, не съм забелязал да винетира (аз не съм забелязал), обектива е Фуджи, за матрицата, не съм сигурен.
На шум, е като за такъв апарат, слаба му е светкавицата, бавничко фукусира, ако го ръчкаш в режим на "Авто". Но ако работиш в този режим, едва ли ще ти е проблем скоростта.
Но спомената до тук, в една или друга степен е недостатък на всички апарати от този клас. И тук, лично за мен, като основен недостатък, му виждам липсата на възможност за включване на външна светкавица, но можеш да го компенсираш от части, с така наречените "Slave" светкавица.
Инак е рязък, зума му е добър и макари да няма стабилизатор, не ми прави проблеми. Няма изцяло ръчни настройки, но има приоритет на бленда и на скорост, и има компенсация на експозицията, което почти си е "Ръчни настройки".
Има уникалната "Дигитална светкавица" което си е вид обработка (баланс), на много контрастни изображения (нама отношение към светкацата, т.е.работи и при изключена светкавица). Баланса на бялото му е завиден, едва ли има друг апарат от класа си, който да е толкова добър. Работи с евтини карти.
|
|