Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 -28C° & EOS DSLR ....;))
Автор: thor   
Дата:   23-01-05 19:33

вчера реших да излезна да щракна няколко фотки с наколко 50mm М42 на резба ,както и един два механични Nikkor-а - които ми бяха под ръка - просто за един вид "тест" или сравнение кой как се държи на EOS DSLR ,приготвих всичко и грабнах торбата с обективите ,термометъра показваше -28C° ,тръгнах пеша за да може обективите и фотоапарата да се аклиматизират на студа ,но по средата на пътя бях съжалил вече ,тъй като беше паднала тежка мъгла и из въздуха се носеха ледени кристалчета ,които полепваха навсякъде и до което се докосваха и в същият момент се заледяваха

,отказах се да сменям обективи при тези условия но си рекох тъй и тъй съм излезнал поне ще щракна няколко кадъра в този студ ,което и направих ,та фотоапарата преди снимките беше около час изложен на -28C° и но проблемо ,щракна си прекрасно и си свърши работата ,не съм го държал в пазвата[smilie5] а си беше на студа както и статива

..та нали донякъде това ми беше и целта на заниятието след като разбрах че няма да сменям обективи и всъщност ,акцията си промени първоначалното значение/направление ,

значи отговорно заявявам че с EOS 10D при -28C° ,държан в продължение на един час преди щракане - но проблемо - иначе на студа този фотощрак него ден беше около 3-4 часа и като се прибрах след аклиматизиране около 1-един час - просто но проблемо - никакви забележки ...

пък и от снимките си личат и условията в които са правени ( правени са с Nikkor 20mm f2.8 AI–s обектив-модел на повече от 22години закачен чрез преходник EOS/NIKON ) ето ги и тях :

https://photo-forum.net/static/forum/2007-02/wugs0443.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v302/dominesatanicum/S04t.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2007-02/ztca2653.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v302/dominesatanicum/S03t.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2007-02/ravv7233.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v302/dominesatanicum/S02t.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2007-02/elhd8744.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v302/dominesatanicum/S01t.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2007-02/nnwg4856.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v302/dominesatanicum/S00t.jpg

е при такива атмосферни условия един зум ,би свършил по добра работа от твърдите обективи - колкото и да са качествени те ....[smilie6]

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: -28C° & EOS DSLR ....;))
Автор: stoevmobile   
Дата:   23-01-05 19:38

Как не ти бе жал за фотощрака [smilie3]
Ами ако настинеше на такова хладно място?
[smilie24] [shtrak] [beer]

Автор: Junior   
Дата:   23-01-05 19:44

lele umreh ot stud...

Автор: volokin   
Дата:   23-01-05 19:48

Тор-е, първо поздравления за фототата, харесват ми!!!!
Второ, поздравления за експеримента, който доказва кое как защо и т.н., противно на твърденията на някой ;-)
и трето, пази си Никоррите, не ги простудявай :-))[smilie18] [smilie18] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: volokin   
Дата:   23-01-05 19:53

е даже и белите мечки са се изпокрили от студ, то това не е истина !!!!!!!!!

предложение за следващ тест:

В непременно отиди на Ниагара и попътувай с корабчето из падащите стихии, остави апарата отвън, без да го прибираш под найлоновите шуби които раздават, развърти го за ремъка така че да обере повече пръски и тогава докладвай! За да е по достоверен теста вземи и едно метално тяло на някой механичен стар апарат, и направи същото...С дигиталния снимай аналоговия и обратно, по това кои снимки ще видим тук ще разберем за изхода от теста [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

п.с. не ме взимай на серозно :-)

Дата:   23-01-05 19:54

е , все някога ще го сменим - така че, и без това е на почти 2 години ииии ако нещо му стане ..хехе ще го мислим тогава ..имам няколко нови идеи за фотощрак[smilie24] от друга страна ,ми беше и интересно ,какво ще излезне оказа се че снимането с DSLR е по малко проблематично от същото такова снимане с филмов фотоапарат ,при филмовия трябва много да се внимава да не се натроши филмовата лента ,която се втвърдява от големия студ ,а тези -28C° бяха над температурата, която чувствувах аз, с лекия ветрец сигурно температурата за живите организми падаше на около -33C° -34C° ...

..но това е при ,само един час навън преди щракане и съм щракнал около 40-50на снимки ,ако бях стоял 5-6 часа и постоянно щракал плюс това и с някой аутофокусен обектив ..е тогава предполагам че с механичния щеше да е по удобно .. може би батерията на DSLR-а щеше да издъхне ,или нещо друго ..незнам ..трябва си тестове/пробване де..[smilie6]

[beer] стоеф[beer] биричок[beer]

[smilie7]

Дата:   23-01-05 20:40

а на Niagara съм щракал ,но фотоапарата го бях сложил в две найлонови торбички ,като предварително го бях облепил с от тази да я наречем пластичната хартия за обвиване на продукти ,след това една тъничка торбичка която беше завита заедно с филтъра и която бях залепил с тиксо ( естествено бях пробил дупка на торбичката ,за обектива де не съм снимал през торбичката ,ако някой си го помисли ) за обектива ..и накрая сложих една дебела торбичка от рода на ziplog която залепих на ей такъв преходник :

https://photo-forum.net/static/forum/2007-02/kvss6899.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v302/dominesatanicum/ada.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2007-02/kjow0142.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v302/dominesatanicum/preh.jpg

та само с цената на две торбички ..около метър пластична хартия и един такъв преходник ..така го бях опаковал фотощрака ,че дори и да бях далдисал надали щеше да се намокри ..е много е по удбно с аутофокусни обективи с USM - вътрешни двигатели за фокусиране ,тъй като няма външни части по обектива които да се движат ,но става и с другите ,както и с механичните ..просто трябва да се работи по внимателно с обектива ...[smilie6]

[smilie7]

Автор: niagara   
Дата:   23-01-05 23:10

thor, евала за експериментите, [smilie24]
а и за снимките[smilie24] , не си хабил труда си напразно...[smile]
Като ходиш пак към Ниагара, ще ме вземеш ли и мен...[smilie3]
Ще си нося старата механична Практика МТЛ3,
снимала съм в проливен дъжд с нея и ще разчитам пак на нея сред пръските.
[shtrak] [beer]

Дата:   23-01-05 23:33

Хммм Niagara ..при мен на около 15-на километра от входната ми врата ,има едно водопадче по високо от Niagara е , е не е толкова пълноводно ,но пък за това е по високо [smilie6] лятото всяка седмица ходя до него ..

..за цигарка марихуана ,парче шоколад и понякога опашка от омар, кога с компания кога сам така че чувствувай се поканена ,ако ми се отдаде време и случай в следващите две седмици ще го щракна както е замръзнало цялото [smilie6] иначе за Niagara хмм честно нямам планове за скоропостижно посещение ..но ако все пак ми се случи ..естествено че предпочитам весела компания ,.....

..колкото до фотоапаратите ,какъв е фотоапарата, мисля че няма значение ,всеки си има любим такъв поради една или друга причина , последния с който ще се раздели ще да е тоя - и той предполагам за всички не е този най скъпия и най лъскавия ,който притежават или поне за мен не е така [smilie6] а моят любим не е даже и практика а е един руски [smilie6] ...може даже и да е правен в понеделник или в петък както пише boni в статията си ..[smilie6]

[beer] [beer] [beer]

[smilie7]

Дата:   23-01-05 23:47

thor[beer]
...цигарката и опашката оставям на теб, а шоколада ще си го разделим [smilie3]
Вярно че Ниагара май беше само 50 метра, и твоят водопад ще ме заинтересува.....
Засега щъкам да си снимам из Европата, та не знам кога ще мина Голямата вода...
Ще чакам снимките ти на замръзналия водопад [shtrak]
[beer]

Автор: Junior   
Дата:   23-01-05 23:49

тхор за всяко от изброените лакомства бих ти направил компания, НО само ако не е -40000 градуса (като сега)....

Иначе с мойто Никонче съм снимъл в студ и мраз и дъжд - няма мърдане - само ми изтръпват ръцете от студ.... ТО МИ Е ЛЮБИМОТО хАПАРАТЧЕ на мене....[beer]

Дата:   23-01-05 23:56

Junior, побратиме, от едно тесто сме значи [smilie3]
Моето задапаратно устройство много бързо блокира на студено.....

Автор: DR2   
Дата:   24-01-05 00:19

Thor, pyrvata i poslednata fotki me izkefiha mnogo! Mani mashinata, ti kak izdaqni na toz stud bratche[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

podkrepi li se s romche?[smile]

Дата:   24-01-05 00:26

ми то аз първото+второто - без компания не върви иначе третото хмммм ако е в повече от едно става за компания [smilie6] ама ако е само едно си го ям аз сам [smilie19] [smilie6] иначе за Niagara незнаех че е станала 50метра мислех че е между 45м. и 49м. [smilie6] хммм подробности [smilie6] ,а това тука е около между 55м. и 60м. знам само че е с около 10-на метра по високо от Niagara-та ,

нали както всички и тукашните обичат да се хвалят какво имат най-високо или най дълбоко или изобщо най -най ,но тъй като съм ги посетил и двата ,съм съгласен че тукашното е по високото ,тъжна история преди години си беше девствено ,но някой се намери да го експлоатира и го окипазиха ,направиха едни бетонни огради ,едни публични тоалетни даже и кафене ,абе съсипаха местенцето с две думи ,тъжна картинка и това от лакомия ,така че ...хората навсякъде са си хора не им трябва много за да съсипят нещо ..

.[smilie2] ех Европата в сравнение ,ми то тука край мене май няма нищо интересно ,виж по кордилерите на Скалистите планини или по националните паркове там е друга работа .....
..е батка ,аз като е студено излизам само да тествам студа и пак се прибирам ,иначе консумацията се прави на топло ..хммммм ааааа има има има от последната реколта ,само от едно дърпане и ЛЮБИМОТО ти хАПАРАТЧЕ на тебе, ше ти се види двойно ,че и тройно [smilie6]
[beer] [beer] [beer]

Автор: Оля   
Дата:   24-01-05 00:41

Ела поснимай във Ванкувър, диви водопади из Рокитата колкото искаш, а ако докараш и малко студ местните любители на ски и ледено катерене много ще се зарадват защото е +10-12 и всичко се топи.

Дата:   24-01-05 00:44

thor, и там ли са оплескали брега.... Цццц...[smilie2]
Ако знаеш по нашето Черноморие какви бетонни топузи за хотели са натургали,
вече и по Южното Черноморие става така, мъка .....[smilie2]
От лакомия са погубили брега.. Изчезват заливи и къмпинги...

Към компанията с рома мога да се присъединя[smilie3]

Автор: Георги   
Дата:   24-01-05 00:52

thor, респект човеко.

евала за тестовете. снимките също са страхотни :)))))

в кръга на шегата ти предлагам друг тест: изрязваш от леда (ако няма изрязано), спускаш апарата вътре и правиш малко подводни снимки с дистанционното или както там успееш :Р

наздраве
(да не земеш да го изпробваш това)

Дата:   24-01-05 00:59

хмм Ванкувър ..някога мислех да се установявам там ....ама нещо все към Европата ме тегли ,че уж сега съм по близо до нея ... .....таааа и така а иначе Ванкувър и там край теб вилаета си е може би и най хубавото местенце из северна америка а пък за островите на Шарлота еее там е върха..,абе поне от тези местенца ,които съм посетил е най красивото.....

...Ванкувър[smilie24] [smilie24] [smilie24]

[beer] [beer] [beer]

хммммм има едно нещо дето му викат бритиш-колумбия голд и едни магически гъбички дето ..се намират в изобилие по храсталаците из тамммм... из горите ..само заради тях си заслужава човек да се пресели там .. [smilie6]

[smilie7]

Дата:   24-01-05 01:12

Може просто да дойдеш на гости, то верно че
след това на повечето хора им се приисква да останат за постоянно....

Публикацията е редактирана (24-01-05 01:33)

Дата:   24-01-05 01:14

хммм Българското крайбрежие си е като неоткрит и непосетен тихоокеански атол ,в сравнение със зулумите дето тея тука са нанесли на природата ,ама не се усеща тука щото на 7 000 000 население се пада площ колкото 15 българии ,така че българите имат още столетия да мърсят преди да замърсят природата както тукашните и мириканските им приятели са я оплескали ,само за сведение тва тез ледове дето съм ги щракнал в тоя гьол от края на 50-те години е забранено къпането и все още не става не са го изчистили от мръсотията която са изхвърляли ...[smilie2]
та Гиоргееееей [smilie3] тея тестове дето ми ги препоръчваш мога да ги направя като нищо ..ама ше чакам първо тебе със сапунясата [smilie6] и тогаз ше го давя моя DSLR ..само колко гордо звучи DSLR ..като го чуя и си го повтарям на ум като ехо наслаждавайки се на благозвучието ,а като чуя сапуняса и изтръпвам все едно някой ме е тряснал с кол по кратуната [smilie5] [smilie5] [smilie5]

[smilie7]

Дата:   24-01-05 01:27

аааа като нищо може да се изтупам ,някой ден [smilie6] ама по възможност слънчев когато става и за плаж ,даже имам и много добри приятели чехи ..нататъка ,преди години ей така на майтап останаха и те ..[smilie24] [smilie24] [smilie24] ..хехе те пък как обичаха на баща ми ракията със солена/маринована цаца ,много взе да им намалява цифрата на чехите край мен с тяхното преселение ...[smilie6]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   24-01-05 01:35

Чакаме значи, пък ако докараш и торба пълна с обективи, няма да се разсърдим.

Автор: tchani   
Дата:   24-01-05 02:26

Thor: Вси4ки оби4аме старите туршии, царски, сурови или от цаци!!!
Покрай теб и аз открих тръпката от М42!!, за което съм ти страшно благодарен!!!
Ще се радвам да се срещнем в БГ (ако все пак можеш да се разделиш с тези водопади;))

първа  назад  1     всички  напред  последна