Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Черно-бял негатив
Автор: prodanov   
Дата:   19-01-05 01:44

Обичам да снимам в черно и бяло, предполагам че и други във форума също.

Въпроса ми е: Какъв материал да ползвам ?
Основният критерии за оценяване да бъде качеството, но да се има предвид и цената.
Интересуваме за различните видове чувствителност на негатива (100, 200 и 400 ASA), каква марка и какъв проявител да ползвам.
До тоя момент съм снимал с FOMA, FORTE и ILFORD. Много добре зная, че Ilford е двуслоен и много качествен материал, но не мога да си го позволя финансово, така че очаквам алтернативни варианти.

Отговори на това съобщение
 Re: Черно-бял негатив
Автор: boni   
Дата:   19-01-05 01:50

ILFORD na C41 i ne se zanimavash s proiaviavane :))

Автор: KrisoPower_EOS   
Дата:   19-01-05 02:02

Виж, скоро продаваха едни Кодак филмчета черно-бели. А Бони, на човека може би, като не мен му е приятно да си проявява сам снимките. проявители в представителството на Уномат продаваха едни чешки, но не мога да се сетя за името им, и за негатив и за позитив проявители имаше. А искам да попитам дали има някъде лента, цветна, черна-бяла, няма значение, която да е с ИСО около 3200 или 6400 и горе долу какви кинти върви.

Автор: cooler   
Дата:   19-01-05 02:03

Това за което ти казва Бони е Hi class.Поема от 50 до 800 аса без проблем.Трудно можеш да го пре или под експонираш. Точното му наименование е XP2. Иначе ако искаш ти да си ги джуркаш вземи по-старите им емулсии HP5 (400 АСА номинал) или FP4(125АСА). Те поне са така да се каже богатички на сребро. Като гледам сега май най-използваните за не професионлна работа а и с приемливи цени са FOMA, Forte ама от къде...Май съм ги виждал в подлеза на спортната палата.

Автор: athom   
Дата:   19-01-05 02:04

Има всякаква.
Фотоъгъла на 2-рия етаж в Халите, Ротефото на Дондуков с/у Операта, Кодака на Раковски с/у Операта и на още 52хиляди места из София.

Цените са солени но за сметка на това ще се покачват.

[beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (19-01-05 02:05)

Дата:   19-01-05 02:06

cooler, аз съм снимал на такова и съм много доволен...но как аджеба ще го проявяват ония в студиото, не би ли трябвало да им се каже на какво ИСО е снимано?

[beer] [shtrak]

Дата:   19-01-05 02:13

Не, не е нужно. То се върти по стандартния C-41 на 38 градуса 3 мин. и 15 сек.Обаче е с такава широта че поема всичко.Интересно е ако го избичиш на крос процес ( Е6 ) чувствителноста му става 80-100 аса и се получава доста мек диапозитив в зеленикава гама.Така е поне с химията на Tetenal, която ползвах тогава. Наистина както и да го снимаш няма проблем.Просто стават малко по-плътни или по-тънки негативи и изглеждат малко плашещо ама като тръгнеш да копираш разбираш хората от Ilford къде са били стигнали.

Дата:   19-01-05 02:15

Ухааа, благодаря за инфото...следващия такъв го избичвам на 320 или 160 да го видя какво ще даде като резултат.

[beer] [shtrak]

Дата:   19-01-05 02:18

Нямаш грижи. Снимай го и като 50 и като 800. Все тая. Той си го носи. Оптималното все пак е 400.[beer]

Автор: nanapak   
Дата:   19-01-05 12:12

Проданов, виж при Албенка в Екуипекс на Голаш 24Б (в началото на Гео Милев, улево). Фома, Орво, Илфорд, Агфа, Фуджи. [smilie24] [shtrak] [beer]

Автор: hose   
Дата:   19-01-05 12:58

ne moga da cheta vsichko no az sum super dovolen ot Kodak 400 za c41
strashen film!!!
moje bi ima i po dobri
diapositivni cherno beli oshte ne sum probval

Автор: thor   
Дата:   19-01-05 13:18

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=NavBar&A=search&Q=&ci=330

истината е ей там на линка който съм ти пуснал ,диапозитивите ги пращат с между година и две годност ,а чернобелите до сега не съм получавал с по малко от 20месеца до изтичане на годността им ..ако искаш да спестиш парички и същевременно да имаш по голям избор снабди се с кредитна карта или намери някой с такава , който ,като теб го интересуват ,филми и така ще си разделяте пътните пък и филмите ще ви излизат двойно по евтино от такивата които бихте си закупили в българия ..[smilie6]

Дата:   19-01-05 18:06

KrisoPower_EOS , виж ако намериш KODAK T-MAX 3200Pro. С KODAK T-MAX проявител можеш да го изръчкаш до 25000 и дори 50000 ASA.

Дата:   22-01-05 19:05

Пак се включвам в темата:
Искам да знам заслужава ли си 0,8 евро за Ilford FP4 135/12(125 ASA), но с изтекъл срок на годност(08.2004.

Намерих ги в: ebay

Автор: papi   
Дата:   22-01-05 19:11

само ако е съхраняван както трябва си заслужава а пък и 5 месеца не са чак толкова голям срок,трябва да се пробва...

Дата:   22-01-05 19:17

Ама не може да се пробва, или се копува или не.
То по тази лигика за съхраняването и нов не мога да си купя от ebay(пък има и добри оферти и за нови).

Автор: Junior   
Дата:   22-01-05 19:23

абе кво се чудиш - купувай смело... за кинта и педесе тука не моеш да си купиш баничка, а и вече ти казАха че филма има голяма широта...

Дата:   22-01-05 20:55

Абе пич тва са три банички с боза, а аз трябва да купя 50 такива.

Дата:   22-01-05 20:56

Хехехееееее...аз пък вчера отмъкнах 5 Ilford XP 400 за по 4кинта...хихихи

[beer] [shtrak]

Дата:   22-01-05 21:26

добре де , Проданов
50*1,60 лв =80 лв. Аз ти давам 40 лв. и те освобождавам от половината кахъри... Deal?[beer]

Дата:   22-01-05 21:40

Ок Junior, ще ги взема амада знаеш, че има и пътни. Ще си ги поделим и тях. Deal?
Ще пусна тема като дойдат.

Дата:   22-01-05 21:41

пътните да не излезнат още толкова????

Дата:   22-01-05 21:45

Имам човек там, така че ще са около 10-на евро, тоест по 5 на калпак. ОК?

Дата:   22-01-05 21:47

ГОТОВО... значи от мене половината цена на филмите, половината транспорт + една бира
а от тебе - половината цена на филмите, половината транспорт + да идваш по-често на сбирките....[beer] [smilie24]

Автор: nanapak   
Дата:   24-01-05 10:27

Джуниър и Проданов, дайте по руски: на троих!!!
Вземете ме за трети?!? [smilie25]
Бирата няма да я включваме в пазарлъка, нея отделно [beer] [beer] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна