Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 svalqne na snimki vyv saita
Автор: qroslaw   
Дата:   18-01-05 12:40

Zdraveiteq na vsi4ki fotolubiteli. Az mnogo jelaq da svalq svoi snimki tuk i da vi gi pokazvam, makar 4e ne moga da se pohvalq s mnogo dobri, no imam problem sys svalqneto. Kogato se opitam da zaka4a fail polu4avam syob6tenie 4e snimkata mi e mnogo golqma i ne moje da byde svalena. Opitvala sym mnogo pyti no efekta vinagi e edin i sy6ti. Kak snimkata mi da byde po malka. Ima li go nqkoi moq problem i kakvo trqbva da napravq v slu4aq. Blagodarq vi predvaritelno.

Отговори на това съобщение
 Re: svalqne na snimki vyv saita
Автор: nsirakov   
Дата:   18-01-05 12:42

Save for web-dneska e 2ria posting na tazi tema

Автор: qroslaw   
Дата:   18-01-05 12:53

izvinqvai nsirakov, ne te razbrah, moje li po qsno

Автор: scrap   
Дата:   18-01-05 13:02

Photoshop -> File ->Save for web ->Image size ->780 пиксела по широката част ->optimize to file size-140 k ->save-аш->upload-ваш [smilie25]

Автор: pne4ev   
Дата:   18-01-05 13:06

Когато запаметяваш снимката в Photo Shop избираш :File>>Save for web там и задаваш необходимите стойности на снимката а те са:

Размерът на снимките, които публикувате не трябва да надвишава 780 пиксела по дългата страна. Файловете не могат да бъдат по-големи от 140 КВ. Приемат се файлове във формат JPEG.

Автор: lumix   
Дата:   18-01-05 13:06

4. Приемат се файлове във формат JPEG, не по-големи от 140 КВ, с размери не по-големи от 780 пиксела по дългата страна.
.....
т.е. правиш струваш снимката ти трябва да е с горните условия. Най-лесно с Фотошоп ...Save for web ....като първо указваш размера на дългата страна 780 пикс...гледаш колко е големината на файла ако по-голям от 140кб ..намаляваш качеството ...докато достигнеш 140кб!!! :-)

Автор: kirilius   
Дата:   18-01-05 13:07

Трябва да си resize-неш снимките - да им намалиш размера.

След намалянето на размера, трябва да нагласиш компресията на файла, така че да се събере в разрешените 140 Kb (прочети правилата за качване)

Тези неща се правят с някакъв софтуер за обработка/разглеждане на картинки: IrfanView, ACDSee, PhotoShop, GIMP... има ги много.
Подредил съм ги в този ред, защото, ако само ще намаляш размер, PhotoShop не ти трябва.

Казва се качване (upload), а не сваляне (download). Сваляне е, когато взимаш нещо (картинка) от web-а и го записваш на твоя диск.

Най-добре е да помолиш някой покрай теб да ти покаже нагледно. Много е просто, но е най-добре да се види на място.

[smilie24]

Публикацията е редактирана (18-01-05 20:28)

Автор: asahi   
Дата:   18-01-05 13:56

Що бе, Киро? Човекът ако е нависоко ще ги сваля, а ако е на ниско ще ги качва. Зависи от гледната точка. Вземи си по-висок компютър и ти ще сваляш. [smilie18]

Автор: kirilius   
Дата:   18-01-05 20:30

asahi: [smilie18] ... мухаха ...

Не се бях сетил за това. Ей сега ще си сложа машината отгоре на гардероба и ще почна да свалям от него...
[beer]

Автор: ivo80   
Дата:   18-01-05 21:09

offtopic:

ei razsmqhte me (asahi)

Автор: TPECHAT   
Дата:   18-01-05 23:42

пробвай да качиш някой 20 GB файл да видим какъв ще е ефектът [smilie5] [smilie21] [smilie18] [smilie19] [smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   19-01-05 15:29

Ако го качваш е зор. Ама за свалянето кво ти пука - мчи той си тече по нанадолнуто, кво като е 20 Гиги? Най много да ти е зор спирането, ама все ще спре някъде. Тургай компа на гардероба и си барай мишката!

първа  назад  1     всички  напред  последна