Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За D70
Автор: MAN   
Дата:   19-01-05 14:09

Един много бърз и удобен начин за разглеждане на RAW файлове от D70 с програмата ThumbsPlus7 .За разлика от другите D-та на Никон, D70 съхранява заедно с RAW и JPG версия на файла при пълна резолюция (3008x2000).От сайта на програмата си смъквате плъгина за RAW файлове, инсталирате го и в настройките задавате изполване на вградения JPG за преглед.Така отпада нуждата от използване на опцията RAW+JPG, имате 100% превю на RAW така както го виждате на LCD монитора на апарата с пълна поддръжка на color management,EXIF и
автоматично завъртане на изображението.

Отговори на това съобщение
 Re: За D70
Автор: jumbo   
Дата:   19-01-05 14:58

аз си качих тази програма и имаше свитепи драми с рол на д70 да вярно виждаго но отказва да ги направи на превюта каква е основната цел на таз програма
а тук предлагам нещо по-добро от новините в клуб никон

Един интересен линк с програма, която вади скрития Jpeg в NEF файла при Nikon D70. Програмата е удобна защото вади картинките от над 200 файла за около 10 секунди, което е изключително удобно ако спешно се нуждаете от големи превюта. Качеството на Jpeg е най-високо компресирания (х12). Програмата тук: http://drchung.new21.net/previewextractor/

Дата:   19-01-05 15:00

а да има и програма за проверка на колко изстрела е затвора [smilie9] което прави апарата трудно манипулиран относно реално на колко снимки е[smilie7]

Автор: MAN   
Дата:   19-01-05 15:24

Именно по този начин се решава проблема.Първо RAW плъгина има нова версия, второ програмата вече не се мъчи да обработва RAW файла а просто чете вградения JPG и го показва в пълен размер. Програмата която предлагаш прави същото ,но не запазва EXIF информацията и цветовия профил на JPG.
Ако ти трябва този JPG просто в процеса на преглеждане можеш да го запишеш заедно с цялата metadata.

Дата:   19-01-05 16:10

може ама като ми трябва читав жепег разчитам на никон вю аз като никонаджия си я имам и като оригинален продукт е 100 по-бърза защото тумб+ му трябва първоначално време (не малко) да ги прочете и конвертира за себе си
а малката програмака ползвам като някой бързак клиент иска да ги види в пощата си след 5 мин

първа  назад  1     всички  напред  последна