Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Тест Asahi/Jupiter
Автор: Kuncho   
Дата:   13-01-05 22:50

Asahi Super Takumar 55/1.8
MC Jupiter-9 85/2
Снимано от статив, на RAW, при бленда 8

https://photo-forum.net/i/73268&USER_ID=6222

По-късно ще направя тест и на отворена бленда, понеже при тази обстановка края на кадъра ми излиза от DOF-a, трябва да е или нещо по плоско или вестник в полегата равнина...

Отговори на това съобщение
 Re: Тест Asahi/Jupiter
Автор: thor   
Дата:   14-01-05 14:06

Къцка [smilie24] [smilie3]
тея тестове са за благото на форума [smilie24]

[smilie7]

Автор: cristo   
Дата:   14-01-05 14:24

а бе на бледна 8 всичко снима добре :)
все пак това е портретен обектив - ти на 8 ли снимаш портрети?

Автор: thor   
Дата:   14-01-05 14:35

цристо ..сложна работа ..на колко снимам .. предпочитам на от f 1.4 до f 2.8 ..понякога страшно ме кефи на f1.2 ..ако ми изпадне един обектив който да отваря на f1.0 - е това са фантазии ,но кой знае може и да изпадне ...,зависи от обектива ,а обективи дал господ ,зависи на какво снимам ,зависи от филма ,зависи от зърното ,може и с макро ,може и на 50mm ,зависи от - кой снимам ,зависи какъв краен резултат бих искал да получа ,зависи от светлината ,различни обективи различни резултати ..трябва да пощракаш малко с различни обективи на различните им диафрагми и на различни носители за да разбереш кое ти харесва най много ,лично аз харесвам приятния извън фокус и да речем прецизен DOF който ясно да отдели това което желая ....но аз съм само щракач и не мога да давам съвети в това отношение ..оставям го на компетентните ...[smilie6]

първа  назад  1     всички  напред  последна