Автор: marin.ranchev
Дата: 05-06-12 02:55
Благодаря колега. Днес успях да намеря време и пуснах апарата. Прави страшни снимки (сравнявам го с 60D). Направих тестови снимки с високо ИСО и да ви кажа до 12к се държи повече от добре (пак сравнение с 60D). Автофокуса също е много добър. Опитах се да снимам котката как бяга и пак се справя доста по-добре.
Да изкажа вече и лично мнение (направих около 500 кадъра)
+ По-дълбок грип
+ По-голям дисплей (горния) и показва повече данни
+ Три копчета с 6 функции срещу 60D с 4 копчета и 4 функции
+ Спусъка е много по-прецизен - няма характерното щракване за 60D (това не е толкова голям + тъй като никога не съм имал проблеми с този на 60D, но реших да го спомена като осезаема разлика).
+ Качеството на снимките - особено забележимо при ИСО над 1600 разликата в качеството се измерва в пъти
+ Автофокусната система - ами какво да кажа има си Single point , Zone AF, Expand AF и 5 страници меню, което още не съм разбрал за какво е.
+ Viewfinder - може да показва и скрива фокусните точки и е доста по голям и по-светъл (в ревюта четох, че може да се показва и гридм. но не го намерих из менютата)
Сега и малко минуси, да не кажете че само го хваля (това са минуси от гледна точка удобство на работа), не задължавам никой с моето мнение.
- тежичък - разликата не е в пъти - но ако се използва за час, започва да се усеща
- няма светкавица - по принцип не използвам светкавица, но в крайни случаи ако се наложи.... ама няма
- бутоните от ляво. Доста неудобно поне според мен, особено ако снимаш с тежък теле обектив. Дори и да не е толкова тежък (използвах го с 70-200 Ф4), когато трябва да държа тялото и с двете ръце ми се стори уморително. А и винаги съм навигирал с дясната ръка, с лявата само прикрепям апарата.
- кой за бога измисли бутона с лупичката (magnification) да е само един, без + и - и на всичкото отгоре да е в ляво. ОМГ. Вярно има около 100 настройки колко зуум да прави 2,4,8,actual size а и след натискане може да се зуумва с основния скрол бутон, и все пак при 60D ми се струва по-удобно.
Надявам се да проявите разбиране към нов човек във вашия форум ( а вече и моя ).
|
|