Автор: puzzle111
Дата: 12-12-11 11:44
Продавам: "Коледен фото кит" - тъй като бе закупен "Фото кит"-а - тази конфигурация е невалидна!
============================================
Едит_17.01.2012:
Остават следните неща:
5. Hot Shoe нивелир с 3 оси; Цена: 20 лв
6. Универсален ъглов визьор с приставки за 5 марки фотоапарати. С възможност за 1х и 2,5х оптично увеличение; Цена: 100 лв
7. предпазител за LCD екрана на К200Д; Цена: 25 лв
Закупени заедно - Цена: 120лв
Транспортните разходи до офис на еконт с включена застраховка, "виж преди да платиш" и стойността на наложения платеж, ще са за моя сметка! Вие плащате обявените тук стойности!
=============================================
Цена:
950 лв 800 лв(след уместна забележка от съфорумец)
Описание:
Комплекта съдържа всичко необходимо за един начинаещ или напреднал фотограф - липсва може би само чанта, но за съжаление нямам такава, която да не ползвам. Включени са обаче пособия спомагащи креативността на фотографа и в даден момент същите тези неща ще се купят - тук са накуп. Мини системката е много вероятно да не се наложи да се сменя доста дълго време. Перфектен коледен подарък, било за Вас самите или за Ваш близък човек - запален по фотографията!
Включва:
1. Pentax K 200 D ;
2. Pentax-DA 18-55mm F3.5-5.6 AL II (както се вижда обектива е втората версия);
3. Pentax-DA 50-200mm F4-5.6 ED ;
Позиции 1,2 и 3 са закупувани като двоен кит
4. Pentax Battery Grip BG-3;
5. Hot Shoe нивелир с 3 оси;
6. Универсален ъглов визьор с приставки за 5 марки фотоапарати. С възможност за 1х и 2,5х оптично увеличение;
7. предпазител за LCD екрана на К200Д
+ всички кутийки, книжки, кабели, капачки, тапички...комплекта литиеви батерии също е наличен(не разпечатан).
Извън ценообразуването, но в комплекта са включени още(= подаръци):
8. 2 бр. UV Филтри на резба 52мм - х 1 бр. за всеки обектив;
9. Компактен статив Velbon MK-S - товароносимост до 1,5кг
10. Карта памет - 2GB Transcend SD 133x
11. 1 бр. комплект мокра и суха кърпички за почистване на обективи Green Clean
12. Цветни профили на камерата за цветови схеми: daylight, tungsten, Dual(daylight+tungsten), Shade to clear sky, Built-in flash
Тъй, като бяха отправени забележки за избора ми на някои артикули, на Вашето внимание предлагам втори вариант:
"Фото кит" на стойност 700лв - ПРОДАДЕН!
Включва:
1. Pentax K 200 D;
2. Pentax-DA 18-55mm F3.5-5.6 AL II (както се вижда обектива е втората версия);
3. Pentax-DA 50-200mm F4-5.6 ED ;
Позиции 1,2 и 3 са закупувани като двоен кит
4. Pentax Battery Grip BG-3;
Бонусите, които остават за този комплект са:
9. Компактен статив Velbon MK-S - товароносимост до 1,5кг
12. Цветни профили на камерата за цветови схеми: daylight, tungsten, Dual(daylight+tungsten), Shade to clear sky, Built-in flash
Състояние:
1. Закупено през декември 2008 (...все си мислех, че е 2008, но гаранцията показа, че съм в грешка)...след справка...касовата бележка към гаранцията пише 11.12.2008, а на самата гаранция 2007 - странна работа. Както и да е, от 1 година е извън гаранция, но и не се е налагало да се възползва от нея, когато е била валидна. Апарата е на 13 598 сработвания на затвора. Механично състояние - като нов - не съм забелязал някакви промени от механично естество, козметично 9,7 от 10 - надписчето "ОК" на съответния бутон започва да се протрива и има следи от поставяне на обективи по байонета, драскотини по корпуса няма( изключение е една точка по етикета на дъното от плочка на статив), има незначително количество прах в отделението за батериите - като цяло нищо фрапиращо или дразнещо - нещата се намират с вглеждане и конкретно търсене, но не може да се каже "като нов". С протектори по дисплеите е от ден първи. Снимано е рядко през годините. Комплекта е пазен изключително добре и НЕ е имал екстремни преживявания(мокрения, падания, подхвърляния и тем подобни)! Почистван е с продукти от линията- козметика за кола на MA-FRA, без да се закачат оптичните части, които са почиствани със специализирани продукти за оптика и обективи! Скоро не съм забелязвал петна по кадрите, а и до сега системата за самопочистване си е свършвала работата или и е помагано с духалка, но все пак от цената е извадена част от стойността на евентуална нужда от почистване на матрицата.
2. Обектива е закупен с тялото в комплект. Също е с изтекла гаранция, без да е била ползвана. Оптично състояние 10 от 10 - възможно е да има прашинки в обектива - аз не виждам, но е ползван често и не искам да пиша "като нов". Налични са предната и задна капачки. Сенника е изгубен при първото(последно) даване на апарата на мои роднини. От тогава са и някои драскотини на пръстена за фокусиране свели козметичното състояние до 9,8 от 10. Другото е нищожни следи по байонета от стиковането му с тялото. Ползван е с УВ филтър в по-голямата част от случаите - изключение прави снимането по тъмно с наличие на насрещна светлина, което ми е правело леки флеъри при ползване на филтър. Механично състояние - като нов - не съм забелязал някаква промяна в състоянието му.
3. Обектива е закупен с тялото в комплект. Също е с изтекла гаранция, без да е била ползвана. Оптично състояние 10 от 10 - на този съм му виждал прашинки вътре(затова предполагам, че и другия има), но пък така добре си пасва с тялото, че ми е събирал погледа от детайл. Прашинките не са много и не влияят по никакъв начин! Налични са му предната и задна капачки, наличен е и сенника. Козметично състояние почти "като нов" - има нищожни следи по байонета от стиковането му с тялото - други забележки няма. Механично- "като нов" - не съм забелязал някаква промяна в състоянието му. Ползван е с УВ филтър в по-голямата част от случаите - изключение прави снимането по тъмно с наличие на насрещна светлина, което ми е правело леки флеъри при ползване на филтър.
4. Батерийния грип е купен в деня на закупуване на апарата. Две години е работил постоянно без забележки. Втората година го оставих за постоянно на апарата(без да го свалям) и тъкмо го похвалих, че е железен и взе да ми прави от време на време номера. Закарах го до сервиза, но си го върнах обратно, защото "майстора" беше в отпуск за месец. Така и си го прибрах в шкафа да чака месеца да изтече - в калъфче от очила(пасна му идеално и го включвам в този комплект). Така и не го занесох втори път, но преди 2 месеца го пробвах пак: Работи си уж нормално обаче в даден момент започва да не показва правилния капацитет на батерията. С включване и изключване се оправя, но все пак има някакъв проблем - ако някой четящ темата има повече информация, моля да сподели, че с грипчето е супер удобно да се снима! Козметично състояние -"като нов". Механично - "като нов". Функционално - с проблем!
5. Много готино нивелирче, което се закрепя на клемата за външна светкавица. Състояние - "като нов" - не съм забелязал някаква промяна в състоянието му. Не, че има какво да му се развали, но си е като извадено от витрината на магазина.
6. Ъгловият визьор е нов - купен е преди 2 месеца, самостоятелен внос от Китай. Налагало ми се е да се навирам до стени и подове- без видимост през визьора, затова си го поръчах, но не му се отдаде шанс да го използвам. Разопаковал съм го да го пробвам как ще работи... е ми работи си повече от отлично - видимостта е доста добра а с функцията за увеличение х2,5 прави централната част огромна, но се скриват показанията(добре, че тялото има горен дисплей, на който си пише всичко необходимо). Окомпектовката включва - кутийка, инструкция, адапторчета за Никон, Канон( 2 модела), Лайка и Пентакс, калъфче и помпичка-четка за почистване.
7. Предпазителя е нов - купен преди 3 месеца, самостоятелен внос от Китай. Един супер артикул е това. Поликарбонатна прозрачна пластина с монтиран адаптер за визьора на Пентакс К 200 Д. Купих го защото ми писна да се отлепят лепенките дето са по 12 лв за 3 бр. В момента тялото е с последната лепенка, която започна да се отлепя, но все пак държи на място, а отгоре бях сложил и този протектор. Екрана се вижда съвсем нормално без да има значение силата на светлината - поне аз не съм попадал в ситуация да не се вижда.
Подаръците не знам дали има нужда да се описват, но все пак:
8. И двата филтъра са в отлично състояние и без забележки. За по-взискателните към картината ще добавя, че единия е напълно използваем и не влияе негативно по никакъв начин. Другия става - не е най-евтиния(поне тогава не беше), но губи малко детайл - нищо фрапиращо.
9. Статива бе подарък към комплекта(апарат и обективи), така си и остава! Не е най-хубавия, но когато човек няма друг си е незаменим.
10. Картата е напълно функционална, без забележки е и не ме е предавала по никакъв начин - може би е на 50-60 цикъла.
11. Супер удобни при поход. Заемат място колкото банкнота и не се налага да се мъкнат спрейове(едната кърпичка е вече напоена с препарат).
12. Цветните профили са написани на края на обявата, но ги описвам и тук за да стане ясно за какво става дума. За мен те са най-важната част на този комплект! В Camera RAW, Lightroom и друг подобен софтуер има опция да се ползват профили за дадения апарат, за да бъдат цветовете максимално близко до реалността! Тъй като всеки апарат може да има някакви отклонения(дори апарати от един производител и един модел могат да имат съществени разлики в цветопредаването) програмистите са включили в софтуера опцията "Camera Calibration" За незапознатите ще разясня, че това не е друг вид баланс на бялото, а действително е корекция на отклоненията, които би могъл да даде даден апарат при запечатването на цветовете. По същата причина разликите между различните, персонално изработени, профили е изключително малка, като най съществена е между daylight и tungsten. В 99% от случаите, аз лично, ползвам Dual профила, който е комбинация от Daylight и Tungsten - софтуера сам си решава дали да ползва едната или другата част на профила. Той, също така, прави най-добра репрезентация на цветовете от реалността... не е изключен избора на друг профил, но то ще бъде по чисто субективна преценка - да кажем, че цветовете на tungsten са по-ярки и с по-изразено синьо при ползването му върху кадър на изгрев, примерно. С профилирането на камерата, човек не гадае, а знае, че цвета е точен. Правих си експеримент за влиянието на обектива върху профила - резултата е, че обектива указва някакво влияние, но разликите са толкова малки, че понякога е много трудно да се видят и усетят! Въпросния Dual профил дава, при всички тествани обективи, отличен резултат!!!
Къде се намира:
Комплекта се намира в Бургас
Куриерски услуги:
Никакъв проблем да се ползва ЕКОНТ, но задължително с включена застраховка и време за оглед, и тест. Стойността на застраховката и теста ще ги поема аз - останалата стойност на доставката с включения наложен платеж ще поеме купувача. Ще се постарая всичко да бъде обстойно проверено от приемчика на пратката... за счупени артикули по време на теста отговаря купувача!
До къде пращам:
До където стигне ЕКОНТ
Допълнителна информация:
Чудих се, чудих се и накрая реших да го продам комплектчето и да го вложа в един обектив... имах предположение, че може да дойде такъв момент, но не смятах, че ще е в близките 5 години и ако не беше лимитираната версия на К-5 на Венци(Балтик), нямаше и да се продава. Обикновен К-5 не би ме накарал да сменя този комплект!
За мен К 200Д е най-неоцененото тяло, включително и от производителя му! CCD матрица( тук има вероятност да възникне спор някакъв), за мен тази матрица дава по-хубава картина на ниско ИСО! Е, има от време на време шум, но като гледам колко детайл се запазва си мисля, че сегашните апарати правят шумоподтискане дори на РОУ. Влаго и прахо устойчиво тяло, два дисплея, визуализация на фокусните точки, заключване на огледалото(в режим самоснимачка), автоматично спиране на стабилизацията ако се ползва самоснимачка(презумпция, че апарата е на статив - колко пъти ми е спасявало кадри това не е истина), безжично командване на външни светкавици, работа с обикновени батерии( за мен това е плюс при това огромен и как ми се иска поне на тоя лимитед К-5 да можеше да се слагат такива)... има толкова много плюсове това тяло, че малко ми остава да му кажа, че е недоносчето на к-5 :lol: Като минус мога да отчета малкия визьор, но се свиква. Липсва видео поддръжка, но аз не го приемам за минус - за видео си има видеокамери. А лайв вю не ми е липсвало кой знае колко - с ъгловия визьор нещата заспиваха.
На новия собственик ще изпратя и допълнително изготвени цветови профили точно на този апарат - за цветове изключително близки до реалността!
Едит:
Линк за сравнение на различните Пентакс тела:
http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-cameras-compared/?c1=k200d&c2=kx&c3=kr
Линк с ревюта на позиция 1:
http://www.pentaxforums.com/camerareviews/pentax-k200d.html
Линк с ревюта на позиция 2 :
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-18-55mm-F3.5-5.6-II-Version-2-Zoom-Lens.html
Линк с ревюта на позиция 3:
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-50-200mm-F4-5.6-Zoom-Lens.html
Линк с ревюта на позиция 4:
http://www.pentaxforums.com/accessoryreviews/pentax-battery-grip-bg-3-k200d.html
За контакт:
Първоначално на лични или тук в темата
Публикацията е редактирана (17-01-12 14:47)
|
|