Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Адаптер Nikon-M42 с оптичен елемент
Автор: novi4ok   
Дата:   22-12-09 13:55

Търся да пробвам и купя обръщащ пръстен Nikon-М42 с оптичен елемент. За съжаление в магазините е само с поръчка, а аз искам първо да го изпробвам дали ще ми свърши работа на Nikon D90. Ще съм благодарен и ако някой има и ми позволи само да пробвам - бирата е от мен [beer]

Всеки спам и инфо са добре дошли - кажете за опита и мнението си за подобни забавления.

[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Адаптер Nikon-M42 с оптичен елемент
Автор: da.fo   
Дата:   22-12-09 16:19

Ако си от Варна,Добрич мога да ти дам да пробваш моя адаптер. Аз го купих заради един Zeiss 135/3,5 който е на М42. Всичко си е ОК [smilie24] само дето съм забравил да фокусирам , че от 1991 година все на AF [smilie18]

Автор: seuret   
Дата:   22-12-09 18:24

Работи без проблем, аз също съм с Д90 и си купих този преходник понеже имам 4-5 стари обектива. Няма проблем с преходника, имай предвид, че леко увеличава образа, може би с нещо от порядъка на 1.1, но това не е проблем. Едвам забележимо е!Моят преходник е Хама, закупен от Фотосинтезис преди около година и половина. Снимах с него още на филмовия си Никон Ф80.

Автор: novi4ok   
Дата:   23-12-09 00:13

da.fo благодаря за желанието да помогнеш - глупаво е от моя страна да не спомена, че съм в София [smile]. Нищо, ценното е споделения опит, че няма проблем с тази джаджа. Колкото до фокусирането - аз също съм позабравил, а дигиталките нямат удобството на растерните или призмените фокусиращи екрани, та по този повод много съм се замисли дали да не си поръчам такъв, но това - по нататък. [beer]

seuret, благодаря за мнението. А да имаш информация за предимствата и недостатъците при различните производители? Синтезисът продават Хама, Павилионът - Бауер. Нещо да си чувал?
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР