Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 НЕ купувам бюджетен МАКРО-обектив за Никон
Автор: mitku   
Дата:   15-10-08 14:28

КУПУВАМ бюджетен 1.0x МАКРО-обектив за Никон, на "прилична" цена на старо. Някой от следните (подредени според предпочитанията ми... т.е. - най-вече според цената):
1) Най- за предпочитане е: , тъй като е най-евтин, а аз няма да снимам много макро;
2) новият Nikon Nikkor 60mm f/2.8G ED AF-S Micro;
3) ;
4) ;
5) ;
6) Tamron 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 SP AF за Nikon;
7) евентуално бих приел и оферта за старият Nikon Nikkor 60mm f/2.8D AF Micro или скъпият Nikkor AF-S VR 105mm f/2.8G IF-ED, ако са на "цена която да не мога да откажа".

Пак да кажа, че си търся бюджетен макро-обектив за Никон и не съм "на зор" за да купувам на всяка цена и в крайна сметка ако предложените цени са близки до тез в магазините (без ДДС, което ще си върна), ще предпочета магазина, но ако на някой му се намира и не ползва достатъчно някое от тез обективчета и е склонен да се раздели с него на прилична цена (до към 500-550 лв. за почти всички без Сигма-50, за която бих дал до 300-350 лв... в зависимост от модела и състояние, гаранция и т.н.), може да драсне някой ред тук в темата или на ЛС.

Отговори на това съобщение
 Re: КУПУВАМ бюджетен МАКРО-обектив за Никон
Дата:   15-10-08 15:08

Уфффф... с тез ограничения за линкове... [smilie2]
Ето го отново - без лилнковете:

КУПУВАМ бюджетен 1.0x МАКРО-обектив за Никон, на "прилична" цена на старо. Някой от следните (подредени според предпочитанията ми... т.е. - най-вече според цената):
1) Най- за предпочитане е: Sigma 50mm f/2.8 Macro EX DG за Nikon, тъй като е най-евтин, а аз няма да снимам много макро;
2) новият Nikon Nikkor 60mm f/2.8G ED AF-S Micro;
3) Sigma 70mm F/2.8 EX DG macro за Nikon;
4) Sigma 105mm F/2.8 macro EX DG за Nikon;
5) Tokina AF 100mm f/2.8 Macro AT-X PRO за Nikon;
6) Tamron 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 SP AF за Nikon;
7) евентуално бих приел и оферта за старият Nikon Nikkor 60mm f/2.8D AF Micro или скъпият Nikkor AF-S VR 105mm f/2.8G IF-ED, ако са на "цена която да не мога да откажа".

Пак да кажа, че си търся бюджетен макро-обектив за Никон и не съм "на зор" за да купувам на всяка цена и в крайна сметка ако предложените цени са близки до тез в магазините (без ДДС, което ще си върна), ще предпочета магазина, но ако на някой му се намира и не ползва достатъчно някое от тез обективчета и е склонен да се раздели с него на прилична цена (до към 500-550 лв. за почти всички без Сигма-50, за която бих дал до 300-350 лв... в зависимост от модела и състояние, гаранция и т.н.), може да драсне някой ред тук в темата или на ЛС.

P.S. (edit) Вече НЕ купувам - намерих си. [smilie24]

Публикацията е редактирана (17-10-08 19:49)

Автор: kapitancho   
Дата:   15-10-08 15:10

Най-бюджетното макро нещо е китака с проксарни лещи, ама не отговаря на 100% на изискванията ти.

Дата:   15-10-08 15:19

Е, да - най-бюджетно е, но не съм достатъчно доволен от качеството... затуй продадох китака преди около седмица и сега си търся истински макро-обектив (пък макар и от по-евтинките). [smilie3]

Автор: zag   
Дата:   15-10-08 17:17

лс

Автор: snetsov   
Дата:   15-10-08 21:39

Да си беше запазил китака, и да му лепнеш челно едно аналогово 50mm. f1.8 (30-40лв.) с преходник за 15лв. от павилиона...най-бюджетното с перфектен резултат..
Това е снимка направена по този метод, със D40 18-55 + Pentacon 50/1.8
https://photo-forum.net/i/......

Публикацията е редактирана (15-10-08 21:40)

Автор: compur   
Дата:   15-10-08 21:45

snetsov имаш нещо мръсно на матрицата. а може ли да кажеш как става това с 50-ката?

Дата:   15-10-08 22:03

@snetsov, интересен вариант. [smile]
Иначе - аз имам и 50/f1.8 и макро-екстендер (доста приличен - с AF), макар и да не е туй което обясняваш. НЕ търся това и не съм достатъчно доволен от резултатите - искам истински макрообектив... в краен случай ще си взема една Сигма 50 Макро от магазина за 500 лв. (415 без ДДС) и ще се свърши, но аз все пак не бързам и ще потърся известно време из базара за нещо - все пак като гледам назад из базара е имало няколко подобни сделки, че даже и в момента се продават няколко подобни, но са за Канон. [smile]

Публикацията е редактирана (15-10-08 22:04)

Автор: GenaDP   
Дата:   15-10-08 22:39

Намери си Вивитар (Косина) 100/3.5

Автор: muu   
Дата:   15-10-08 23:05

а, и няква бюджетна "волна" имаше... сигурно е към 100-200лв...

Дата:   15-10-08 23:53

Я... тоз Vivitar 100mm f/3.5 AF Macro изглежда много добра идея - мерси. Поне според отзивите из мрежата изглежда много добро решение за моят случай, а като му гледам цената от около $130 из мрежата, е почти "без пари", стига да може да се намери тук някъде за Никон де. [smilie24]
Някъде предлага ли се таквоз "нещо" (вивитар)? [smilie11]

Публикацията е редактирана (15-10-08 23:55)

Автор: hakera_sl   
Дата:   16-10-08 08:39

Чак пък добра идея.... Това е най-евтиния и скапан варянт ако трябва да сме честни. (f 3.5) [smilie18]

Дата:   16-10-08 10:03

Абе - 1 стоп разлика от "супер-дупер" моделите не е проблем... само изработката му изглежда е лоша, но при условие, че е толкоз евтин. Добра идея си изглежда - далеч по-добра от всякакви макро-екстендъри, допълнителни лещи и т.н. "заместители" - но не го видях никъде да го има.
Както и да е де. Мисля, че почти си намерих макро-обектив от съседната обява: Nikon AF micro 55/f2.8... обективът е сигурно на 20-ина години, но бат' Кен Рокуел го хвали като най-острият обектив създаван от Никон някога, а тез неща не остаряват [smilie24]

Публикацията е редактирана (16-10-08 10:11)

Автор: hakera_sl   
Дата:   17-10-08 00:15

55mm е доста по добра идея от 100 а и при тази разлика в блендите [smilie24] Аз все пак ще изчакам да събера за 105 f 2.8 VR [beer]

Re: НЕ купувам бюджетен МАКРО-обектив за Никон
Дата:   17-10-08 19:48

Вече НЕ купувам... намерих си - както казах по-горе: Nikon Nikkor AF 55mm/f2.8 Micro. Може и да е на 20 години, но "дъртото" не е мръднал и трепе рибата, кърти мивки, цепи косъма и т.н. [smilie5] [smilie7]

@hakera_sl - да Nikkor 105/f2.8 VR Micro е най-доброто Макро на пазара, пожелавам ти скоро да събереш кинти и да си го купиш [smilie24] ... на мен ми е прекалено скъп, че Макро-то не ми е чак такъв приоритет и не ми се набутваха толкоз пари за него и се задоволих с по-евтинко моделче [cool] .

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР