Автор: kolcho
Дата: 02-08-07 16:37
Понеже приказката тук пак се изроди във форумна препирня на фенове, нека си позволя една корекция на следните думи, Петер.
Твърдиш:
просто казвам, че е по-добър апарат от това фуджи
при това , след уговорката, че
не съм държал в ръце въпросното фуджи
Само отбелязвам, че си пропуснал да обозначиш първото като лично мнение.Щото то може да бъде само такова, нали така;-)
Нека сега ти кажа защо бих избрал НОВО Фуджи пред добре запазен 8080 оказион.След уговорката, че макар и за няколко седмици само, съм снимал и с Олито!
Предимствата на Фуджи са следните:
- по-добре оразмерения светлосилен и остър обектив/ по същество 28-300 пълни удовлетворително целия употребим от ЛЮБИТЕЛ диапазон на дължини/За човек, който търси машина тип "всичко в едно тяло" - неоценимо преимущество
- прекрасното съотношение чувствителност/шум за супер ССД-то на Фуджи - НЯМА и НЕ Е ИМАЛО по-добро за този размер на матрицата.Позволява абсолютно комфортно снимане до 400, кадрите на 800 са напълно употребими, на 1600 вече нещата са по-зле, но напълно в рамките на някои ДСЛР-и от рода на Оли Е500, например
- чудесно стои в ръката / моята;-)/, механичният ринг е едно удоволствие
- фейс детекшъна е чудесна и полезна мющерийка, същото е и с двойното снимане
- бърз е, бързо и точно фокусира в стандартни ситуации / това за бързината не важи за снимане в РОУ, малък буфер и тва си е.../
- най-добрата вързана светкавица, която съм виждал, позволява да се преглътне липсващият контакт за външна;-)
- НАЙ-ВАЖНОТО:ПРЕКРАСЕН фотографски резултат за една ЛЮБИТЕЛСКА камера в ПОВЕЧЕТО стандартни ситуации!Въпреки прешарпенето, което така благородно вълнува перфекционистичните умове тук;-)До размер на отпечатъка 20/30 няма НИКАКЪВ проблем с прешарпа, а колко от любителите ползват нещо над 13/18?!?
С оглед на това, съм склонен да пренебрегна няколкото коза на един запазен 8080, защото:
-обективът на Олито е прекрасен, ама не му достига ултразуум - 140 и тва си е.Удължаването на стъклото е досадно и скъпо удоволствие: адаптери, телеконвертори, време за нахлузване, кривочи, загуба на светлосила,тътрузене на допълнителни неща в чантата...
- загубата в областта на шума няма да коментирам - тя е очевидна, въпреки че за времето си Олито е първенец и по този показател
- магнезиевото тяло е хубаво нещо, ако ставаше дума за профи-камера, а не за турбосапунер.Тази екстра е напълно в стила "на свинче - звънче".
- липсата на механично управление на зума направо не е за вярване при това общо равнище на машината...
....................
Накрая - като се вземе предвид, че за сходна цена може да се купи апарат с гаранция.....моите уважения към Олито, но бих предпочел ново Фуджи.
Повтарям - лично мнение, никаква "обективност" не целя с това твърдение!
За да няма обидени - нека кажа пак :доколкото съм го пипал и сравнявал, за времето си Оли 8080, по мое скромно мнение, е най-добрия турбосапунер.Бие и Никон8800, и Канон "про", за Сони828 и Коника А2/00/ да не говорим - не могат да му бъдат конкуренция!
Разбира се - при определена цена, един 8080 може да се окаже правилния избор за много хора
Толкова от мен!
Хубав ден
|
|