Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Продавам Olympus C8080WZ + оригинална допълнителна батерия + 2gb CF SanDisk + чанта Lowepro ПРОДАДЕН
Автор: petert   
Дата:   13-07-07 20:32

Продавам Olympus C8080WZ, 8mp, 2/3" сензор, 28-140mm/2,4-3,5.
+ допълнителна оригинална батерия

фотоапаратът е в идеално състояние - няма износвания, драскотини или други дефекти

цена 600 лв.

тел. 089 667 5585

Отговори на това съобщение
 Re: Продавам Olympus C8080WZ + допълнителна батерия
Дата:   16-07-07 11:28

Никой ли не се интересува?

Дата:   17-07-07 11:36

дори коментари ли нямате?

Автор: GrafMonteKristo   
Дата:   17-07-07 11:57

Само с добри намерения! Помогни на клиентите си със снимка или линк към снимка на Олито.Иначе - не искам да коментирам цена на нещо,което няма да купувам!
Успех[smilie24]

Автор: kolcho   
Дата:   17-07-07 13:05

Не е зле да помислиш върху това, дали някой евентуален купувач на подобен тип техника би предпочел да даде 600 за апарат втора употреба, при положение, че нов и с гаранция Фуджи6500 струва / в България/ 699, а по света отдавна е със 100-200 пари по-евтин....
Кофти, ама такова е положението към днешна дата, вероятността утре нещата да стоят по-добре е по-скоро никаква[smilie2]

Автор: BateBorko   
Дата:   17-07-07 13:48

Не сваляй цената. Не знам дали тези 600 лв. са ти толкова много необходими, но да продаваш този апарат под тази граница ми се вижда неразумно. Допреди 1 година апаратите от този клас се продаваха за 800-850 лв., в момента подобни апарати вече не се предлагат от водещите фирми и тези тенденция ще се запази. Да не забравяме, че този модел е с "платинена" награда от DIWA. Разбира се, ако въобще не го ползваш или си минал на ДСЛР и не ти трябва втора камера, то тогава просто опреснявай обявата и поизчакай.

Дата:   17-07-07 14:35

Относно снимката на апарата - малко ще ми е трудно, защото нямам друг (освен да го снимам с огледало), но мисля, че моделът е достатъчно известен, а и всеки от влизащите във форума очевидно има интернет. И все пак ето един линк:http://www.dpreview.com/reviews/olympusc8080wz/

Относно цената - мисля, че е съвсем обоснована, като се има предвид, че включва и втора оригинална батерия и апаратът е в идеално състояние. Освен тона, честно казано, ако не мога да му взема тези пари, предпочитам да си го запазя или да го подаря на някой приятел - и без това магнезиевото тяло изглежда като да издържи поне 20 години повече от по-евтините пластмасови DSLR.

И накрая - който го купи може да получи и 2gb карта, но само ако реша да си купя никон 40х, а не канон 400д.

Публикацията е редактирана (17-07-07 14:38)

Автор: Георги   
Дата:   17-07-07 15:37

хора я не сравнявайте фуджито с този олимпус, нищо нищо общо нямат [smilie24]

Автор: diego_simeone_14   
Дата:   17-07-07 16:07

какво фуджи те гони бе, чиляк?! [smilie19]
това е една от златните сапунерки, а те не са много
Сони-717
Канон-Г3
Олимпус-8080

това че са правени преди 3-4 години, не прави модерните сапунери, по качествени...

Дръж си апарата пич, не го давай под 600
и аз знам че никой няма да ми даде 500-600 за Г3-ката, за това и не я продавам [smilie18]
подаръци не правя [smilie19]

Автор: Dady   
Дата:   17-07-07 16:26

Сони-717 [smilie10] [smilie10] [smilie10], къде го слагаш в "златните сапунери", той и за тенекиен не става[smilie3]

Дата:   17-07-07 17:15

Спомням си, че когато го купувах изчетох бая ревюта и мисля, че всички бяха единодушни, че има най-добра оптика, най-нисък шум и най-здраво тяло. Единственото, което според мен е по-добро на сони-то е, че има механичен зум.

Автор: diego_simeone_14   
Дата:   17-07-07 18:45

е па, за сонито, плюсовете са бая много, за да се пренебрегнат и да си пеши "тенекиен" [smilie6]
Всяка от изброените три сапунерки си има плюсове и недостатъци- но комбинират повече плюсове, отколкото минуси. Един от минусите, заради които навремето не си взем този олимпус, беше блокажа на хапарата при РАВ снимките, ама той пък не е спортен апарат, за други неща, е перфектен...
пак казвам, не се поддавай на атаки, ако не ти трябват спешно пари, не го давай под обявената цена [smilie24]

Автор: omega-art   
Дата:   17-07-07 19:14

ако,решиш да намалиш с 10-15% пусни ми съобщение[beer]

Дата:   18-07-07 00:18

хора я не сравнявайте фуджито с този олимпус, нищо нищо общо нямат

Хайде,бе[smilie3]
Я за да поосветлиш енусиазма си погледни в сайтовете, които някакси не искат да вземат предвид подобни съображения, например тук:
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
След като огледаш тези и други сравнителни серии,ще можеш да препотвърдиш становището си за " нищото общо" - този път, обаче, защото най-после ще си се светнал, че 6 Мп СуперССД-то на Фуджи НЯМА конкурент по шумливост в своя размер / истинската му конкуренция са ниския клас ДСЛР-и, а не разните вресливи Канони/Панасоници и пр. шумналайки/, че 28-300 обективът на машинката е върдо сред шампионите по всички основни оптически показатели, да не говорим за това, че оразмеряването му е без компромис както в дългия, така и в късия край!
С всичко до тук изобщо не искам да кажа, че Олито е лош апарат, напротив!Просто между него и въпросното Фуджи има около две-три години на технологически прогрес....
И си личи, въпреки пластмасата у единия и "профи" тялото на другия[smilie3] [smile]
Иначе по въпроса за обидно ниската цена на Оли - съгласен!
Ако бях на мястото на продавача и не ме гонеше някаква остра нужда от кинти - не бих продал такава машинка.Винаги имам нужда от качествен компактен апарат, неизискващ допълнителни джаджи, за случаите на екскурзии с лимитиран багаж!Олито става чудесно за такива ситуации!

Дата:   18-07-07 06:22

Не че споря, но аз не видах в линка опция за сравняване на фуджи-то с с8080, а и на мен би ми било интересно.

Дата:   18-07-07 12:15

Към фотоапарата и батерията добавям и карта SanDisk 2gb и чанта lowepro, в която олимпусът пасва идеално.

Цената остава същата и не се очертава да имам какво повече да добавя към този "кит". Всъщност не се сещам и какво повече би било необходимо.

Дата:   18-07-07 18:07

Ето ти един линк с директно извеждане на сравнителен дуел на двете турбосапунки:

http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=24&mo1=258&p1=1508&ma2=32&mo2=59&p2=122&ph=4

Макар и минимално при стандартни светлинни условия, превъзходството на Фуджи е очевидно.Жалкото е, че липсва сравнение за поведението на двата апарата при високо ИСО - през 2004-а добри резултати в тази област просто не се предполагат и затова Олито даже не са го и тествали.Именно там, обаче, превъзходството на Фуджака е тотално - апратчето и до ден-днешен няма конкурент по този съществен показател сред аналозите си!
За да не си скубеш косите излишно [smilie3] ето ти дуелчето на препикаваното от "познавачи" тук Фуджи с прехваления Канон 400Д / с китов обектив/.
Резултатите от сравнението твърдо доказват, че който купува тяло-огледалце и после снима с китак и сходни нему по качество ефтинджос-обективи, всъщност си купува фотоудостоверение за глупост....

http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=24&mo1=258&p1=1508&ma2=1&mo2=242&p2=1397&ph=5

Пак ще повторя съвета си - на постижимите цени / те са в диапазона 450-500 пари максимум, според мен и електронните търгове в нета/ няма смисъл да продаваш - Олито е чудесен апарат, който още дълго време ще ти служи!
Такива работи[smilie3]

Дата:   18-07-07 18:37

Снимките с фуджи-то са прекалено шарпнати, за да могже да се прецени дали имат повече детайл или не. Обикновено с толкова силно софтуерно шарпване се компенсира липсата надействителен детайл.

Това, което ми прави впечатление е, че снимките с олимпуса и тези с канона са много сходни по качество (и еднакво недоекспонирани :-) и много различни от тези с 6500.

Между другото сравнение м-ду с8080 и DSLR има и в един доста по-сериозен сайт - DPReview.

Автор: Jamess   
Дата:   18-07-07 18:56

Това Оли кърти отвсякъде[smilie24]

650 лв.[smilie24]

Дата:   18-07-07 18:59

Поздравления!
Винаги съм се възхищавал на способността на някои хора да различават софтуерния шарп от естествената рязкост на обективите, понеже самият аз не съм в състояние да правя това...[smilie3]
Все пак ще отбележа, че за разлика от практиката в нашия форум, където често изводи за разни типове техника се правят на базата на материал, заснет при различни светлинни условия, в сайтовете за сравнение между хапаратчета строго се практикува принципът " снима се при еднакви светлинни условия и при максимално приближени настройки".Включително шарпа...
Понеже си цитирал хубавия сайт, чийто фен съм и аз, не е зле да погледнеш оценките за Фуджито там, както и семплите - те са доста стряскащи за почитателите на някои реномирани марки!И никак не съвпадат с предположенията относно прилагането на софтуерни магии, за постигането на блестящите резултати на машинката[smilie3]

Публикацията е редактирана (18-07-07 19:06)

Дата:   18-07-07 19:58

мисля, че в случая не е необходимо особено набито око https://photo-forum.net/i/......&USER_ID=59894

Дата:   18-07-07 20:01

James, приемам :-)))))

Автор: Jamess   
Дата:   18-07-07 20:48

[beer] [beer] [beer]

Дата:   18-07-07 22:17

Хммм - моето съвсем недонабито око така и не може да забележи характерното за шарпенето "назъбване" на контурите видимо при толкова големи кропове..... явно ще да е някакъв особен шарп.....
Я да те питам: абе откъде си сигурен, че става дума за шарп сам по себе си, а не за особености в алгоритмите на джипега, които също задават определени нива на този показател, например[smilie10] ....[smilie3]

Публикацията е редактирана (18-07-07 22:38)

Автор: Георги   
Дата:   18-07-07 23:09

колчо, имал съм го този олимпус, че и изложби до а3 съм печатал

че и дслр имам, че и фуджи съм имал

нека да знам какво говоря? вземи да се поскриеш малко смешник

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР