Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за препоръка
Автор: Spartan   
Дата:   18-05-07 07:38

Тъй като почти не работя с цифрови апарати не мога да дам съвет на мой роднина от малко селце какъв апарат да си купи.Става дума за апарат даващ възможност да се снима и директно запазва И В "RAW" формат - това са изискванията му.Не държи непременно апаратът да е DSLR,може и да е без zoom китов обектив обектив,даже и може и да е с несменяем такъв /човека е инвалид!/.Другото на което държи е да има възможности за ръчни настройки на скорост,бленда,баланс или поне някои от тях.Също е склонен да предпочита оптически визор,а не само монитор.Чул и пита за модела Ricoh GR дали се продава у нас и от кого.Нещо подобно търси,може от кой да е производител па нека и някой да го нарича "сапунерка".Можете ли от клуба на знаещите да му помогнете със съвет?Благодаря от негово име! /Виж темата във форума/
Мисля че не може да си позволи повече от 500 лева,там някъде.Като го знам снима предимно природа /и то не лощо за напреднал с филми любител/.Нещо от рода на 5-8 мегапиксела,JPEG или TIFF и непременно RAW,защото има елементарно компютърче,което може да понесе леките версии на шопа и разните там RAW редактори.Няма Интернет в неговата махала и едва ли ще има,затова се готви да ми праща картите тук в София.Държи да има ръчни настройки и евентуално оптически визор /последнсото не е задължително/.Абе сравнително напреднал и интелигентен за този затънтен край любител,за съжаление доста пострадал инвалид,който изглежда е запознат донякъде с шума,аберациите,винетирането но не е от суперснобите дето се опитват с атомна подводница цаца да ловят!Може и втора ръка ако е добре запазен.Отслужете му със съвет,аз не съм в час по цифраците.

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за препоръка
Автор: Gafa   
Дата:   18-05-07 09:29

Г5

Автор: beliot   
Дата:   18-05-07 09:32

И аз мисля че Canon G5 e идеалният вариант за твоя човек. Стига да успее да го намери втора ръка. Наскоро се продаваше един в базара и беше на добра цена. Успех!

Автор: ranopile   
Дата:   18-05-07 09:34

Аз бих си взел малко по-стария G3.

Автор: Gafa   
Дата:   18-05-07 09:57

Г3 дефицит

Автор: PolarBear   
Дата:   18-05-07 11:53

G2 и G3 са много добри, но се срещат рядко и е по-малко вероятно да са много запазени. Доста G5 излезнаха на пазара напоследък, вероятно ще има и още. И аз ги препоръчвам.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР