Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Калибриране на обективи - въпрос.
Автор: plamo   
Дата:   16-03-09 15:08

Здравейте, на няколко пъти прочитам тук там че се правят калибрации на Сигма обективи към определено тяло, някой би ли написал какво точно представлява тази калибрация. И по специално аз си купих Сигма 180 мм макро за Канон. Имам две тела и с двете тела АФ работи прецизно когато има светлина и обратното когато няма достатъчно светлина ходи АФ напред назад и не успява да фокусира, като при същата осветеност с канонските обективи нямам проблем. Та в случая би ли ми помогнала някаква калибрация или просто този тип обектив си е капризен към светлината. Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Калибриране на обективи - въпрос.
Автор: pc_genius   
Дата:   16-03-09 15:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   16-03-09 15:26

pc_genius - Благодаря, прбвах с ИЧ аф-асиста, с 5Д-то имаше ефект, дори и на много тъмно, но с 40Д нямаше ефект. Явно ще се ползва с 5Д и да взема и една макро свекавица да си купя :-).

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   16-03-09 15:30

plamo,
ако си с оригиналния фирмуеър на 40Д е нормално да имаш проблеми с АФ асиста. Включва се при прекалено ниски нива на осветеност.
Този проблем е разрешен в последния фирмуеър:

Относно новия фирмуеър на 40Д

Публикацията е редактирана (16-03-09 15:31)

Дата:   16-03-09 16:17

HSGeorgiev - Благодаря, смених фърмуера и проблема се реши. :-), остана ми любоптсвото за калибрирането на Сигмите.

Re:
Автор: pc_genius   
Дата:   16-03-09 16:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-03-09 11:13

pc_genius - Благодаря за информацията, мисля че нямам проблеми с фокуса.

Автор: madcap   
Дата:   18-03-09 22:13

На мен преди изобщо не ми харесваше 24-105-то, но сега като го закачих на 5Д-то ме радва като дължина перфектно, а ако беше и 2.8 щях да си продам и 70-200-то[smilie24]

Автор: blr2   
Дата:   24-03-09 22:45

Тоз пък що са го затрили?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »