Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 апарат от Щатите
Автор: ina_design   
Дата:   11-03-09 23:51

Здравейте ,
искам да попитам няколко въпроса относно закупуване на апарат от Щатите.
Значи става въпрос , че могат да ми донесат едно sony a 300 с два обектива и някой джунджурийки към него. Въпросите са следните гаранцията която дават от там международна ли е и важи ли в България на летището ще искат ли мито . Съжалявам за тъпите въпроси но не съм наясно как стоят нещата .
Ще се радвам да ми отговорите . :)

Отговори на това съобщение
 Re: апарат от Щатите
Автор: ivodam   
Дата:   11-03-09 23:53

Вече няма смисъл особен да се карат неща от Щатите - на мен едно 5Д2 ми излиза тук купено практически същите пари.

Автор: Andon   
Дата:   12-03-09 00:00

Гаранцията си е гаранция според мен. Дали ще е в Дубай, Китай или Щатите все тая. Просто е добре да се позаинтересуваш дали има оторизиран сервиз и в България въпросната фирма която ти предоставя апарата. Ако ли не, ще се наложи да го пращаш там откъдето си го взел, ако евентуално се развали нещо или просто да го отремонтираш с твои средства, като губиш възможност след това да ти признаят гаранцията. Но, винаги има едно - НО. Добре е да се запознаеш с условията на гаранционната карта, понеже в някой от гаранциите се посочва като възможност да го отремонтираш с твои средства в някой специализиран сервиз в страната, без след това да то отпадне гаранцията(изискваха се некфи печати и подписи и тн и тн.). За мито не знам, но по принцип са скъпи доставките( желателно е да си платиш и застраховка при доставката, ако стане некой фал да не изгориш ). И ако купуваш от ебей, хубаво е да внимаваш да не те метнат нещо.

Автор: ina_design   
Дата:   12-03-09 00:04

Благодаря за бързия отговор.
За доставката ще ми го донесе познат от там , просто се чудех дали ще имам проблеми не дай си боже ако му стане нещо на апарата и дали ще карат момчето по границите да плаща мито или нещо подобно .

Дата:   12-03-09 00:08

Нямам опит в доставките отвън, но мисля, че няма да има проблем. Все пак повечето които отиват в навън уж отиват с цел туризъм, а фотоапарата е почти задължителен за да запечатаме момента. :) Но все пак в България всичко е възможно, абсурдите са просто огромни на брой... :)

Автор: peopenevsky   
Дата:   12-03-09 00:11

Автор: Andon
Дата: 12-03-09 00:00

Гаранцията си е гаранция според мен. Дали ще е в Дубай, Китай или Щатите все тая.

Андоне не го лъжи човека, няма такова нещо. Има гаранция някога за една държава, а някога за цял регион. Светска гаранция може да има, но лично аз не съм чувал.

Давам пример Канон, има европейска, американска и азиятска гаранция. На мой проятел му отказаха дори да приемат апарата за ремонт защото е купен в щатите. Доводите на сервиза бяха че моделите на апаратите не съответсват и те нямат нужните инструкции за ремонт.

Аз например си купих моя апарат (Канон сх 10) в германия и в гаранционата карта пише изрично 'Европейска гаранция', има дори телефон и адрес в българия, където можеш при нужда да се обърнеш за помощ.

Автор: mladenov   
Дата:   12-03-09 00:29

Не се притеснявай за летището .Едва ли някой ще тръгне да разпитва за един апарат.Мой приятел се прибра в България преди няколко дена и аз го помолих да занесе там една раница с техника.Раницата беше маркова"Canon" и вътре имаше:Един "Canon40D",един обектив 28-135,един 24-70 2.8L IS и един 70-200 f/4 L,всичките Canon-и.Никой дори и не го и е погледнал.Така ,че поръчвай смело и не го мисли.Тези които ти говорят че цените са еднакви в САЩ и България,не знаят от къде да пазаруват в САЩ.[beer] [shtrak]

Автор: miloev   
Дата:   12-03-09 01:00

Да отбележа, че де факто никой не идва в България от САЩ, поради липсата на директни полети. От Съюза няма мита, ДДС и т.н. , така че казваш, че техниката е купена от Германия (Холандия, Франция, откъдето ти е трансфера) и си свиркаш.
Това всичкото в напълно невероятния случай да те заговори мутричар на летището. Мен за няколко десетки пътувания през последните години само веднъж са ме спирали, със стандартно катаджийско "къде работиш", но преминахме на "хайде приятна вечер" след споменаване на магически думи. Багаж не сме отваряли.

Публикацията е редактирана (12-03-09 01:33)

Дата:   12-03-09 01:39

Е да, но подчертах, че преди всичко е важно какво пише на гаранционната карта. Специално за апарат не съм запознат, но понеже мои познати са си закупували др. вид техника от Щатите и при тях така бяха нещата. Все пак затова са и гаранционните карти, за да информират кога се признава гаранцията и кога не.

Автор: kolcho   
Дата:   12-03-09 01:54

Не лъжете аджамийчето - и баба знае, че при покупка от Щатите тхниката излиза, като правило, доста по-евтино, ама губиш гаранцията, която в общия случай е щатска.....

Дата:   12-03-09 01:56

Най-добре ще е да коментира някой който вече е закупувал фото техника от там :) Аз не говорех от личен опит, а от опита на познати и то по-специално за лаптопи, затова и предположих, че нещата няма да са по-различни.

Автор: kolcho   
Дата:   12-03-09 02:04

Andon написа:

Най-добре ще е да коментира някой който вече е закупувал фото техника от там :) Аз не говорех от личен опит, а от опита на познати
.............................

Е, след като сам вече формулира какво е "най-добре" - време е да млъкнеш, защото, пак според собствените ти думи - нямаш личен опит[smilie5]

Автор: BirdOfPray   
Дата:   12-03-09 02:19

Ина - и като ти донесат апарата - вземи да качиш няколко собстевени снимки в профила си - че направо ме е срам да гледам колко крадени неща имаш сега там! [smilie10]

Автор: MarinY   
Дата:   12-03-09 02:22

Ако апарата е Никон - гаранцията е Щатска - една година за дефекти на материала и сглобяването. За всичко останало си плащаш.
В първите 90 дни не плащаш и труда по ремонта. След тях, независимо, че е в гаранция плащаш труда + транспорта до работилницата. Обратния транспорт е за сметка на Никон.
За обективите:
Никор - Имат една година и повечето в момента имат включена удължена гаранция - 5 години (щатска, с условия, като за тялото).
Сигма - Една година и повечето са с 3 години удължена. Условията са същите.

От тука нататък се купува т.н. разширена гаранция, покриваща и труда, а ако е от магазин, някои имат клауза за директно заменяне, без ремонт.(ама струва парички - до 20% от стойността)!

П.П. Като отговор на "големите притеснения" на много хора за оригиналната гаранция:
Тя на практика е безсмислена. Независимо от къде е - 90 дни! Че какво ще му се развали на апарата за това време? А след този срок, въпреки че е в гаранция, минималното плащане, поне в Щатите е около 200-250 долара за труд и около 25-30 долара за пощата.

Публикацията е редактирана (12-03-09 02:31)

Автор: rlk   
Дата:   12-03-09 02:37

Леле колко много се изписа за пореден път по един и същи въпрос за хиляден път.

Отговор: Не, няма проблем да се донесе от САЩ това което искаш (че и повече) и никой няма да го закача за мита, данъци и т.п. (кажи му да не го слага в чекирания багаж). И не, гаранцията (американска) не важи в България (и Европа като цяло)!

Автор: whammy_boy   
Дата:   12-03-09 04:20

RLK: absolyutno syglasen sym s teb i potvyrjdavam vsichki tvoi dumi.

AZ JIVEYA v US i sym vkarval v BG ne edin ili dva aparata za rodnini i priateli.

Tova bi tryabvalo da vnese dostatychno yasnota po vyprosa.

Автор: whammy_boy   
Дата:   12-03-09 05:01

"А след този срок, въпреки че е в гаранция, минималното плащане, поне в Щатите е около 200-250 долара за труд и около 25-30 долара за пощата." - Tova syshto e mnogo vyarno.

Автор: rlk   
Дата:   12-03-09 06:18

Относно гаранциите в САЩ да допълня ... те са хиляди видове (чете се всичко за условията особенно най-дребния шрифт). Подменяли са ми сушилня, телевизор и някои дребни неща без един долар допълнителни разходи (с малки изключения, но направо незначителни като разход). Фототехника не ми се е разваля до сега, но мога да споделя за други неща в гаранция. Във връзка с фотографската област, имах един Епсън, който направи проблем на около половин година. Обаждане до обслужване на клиенти, обяснение на проблема, пращат и-мейл с номер за подмяна, блокират сума от КК като за нов принтер, пращат ти нов, получаваш го след 3-4 дни, слагаш счупения на мястото на новия в кашона, разпечатка на и-мейла с данните и лепиш на кашона, куриера идва и отнася повредения, получават счупения и освобождават сумата по КК .... и вечен клиент на Епсън, доволен и от техниката и от обслужването!

Автор: batzeto   
Дата:   12-03-09 10:33

Така и така сме в темата за Щатите, та и аз събирам сърмите за към БГ след 12 дена. Натъпкал съм чантата с електроника, да ме спират няма проблеми, всичко съм си купил от Австрия, през която летя [smilie5]
Гаранции-маранции ... говорим така, все едно на всички им се разваля техниката често,често... За мен това е най-малкото притиснение, знам че българина иска да се презастрахова винаги "да е спокоен", но наистина притиснения от този род са смешни. На колко от вас им се е развалил фотоапарата, обектива, лаптоп-а при правилна експлоатация преди първата година на ползване? На мен нито един път нищо, а съм сменил толкова джаджи, че магазин бих могъл да отворя с тях... чак пък такъв късметлия да съм не вярвам. Просто толкова много са качествените продукти в днешно време, че наистина почти никога не се стига до сервиз и въпросната гаранция. По-горе се коментира, че гаранцията в САЩ е надеждна. ДА! Така е, но по нашенско и с гаранция и без.. знаете процедурата ходене по мъките. Така, че пазарувайде на воля, все някой път и аз ще попадна на кофти бройка сигурен съм, но на фона на всички безпроблемни такива би било нищо, да не говорим, че и с гаранция пак аз ще съм си виновен и обвинен в неправилна експлоатация на продукта от оторизираните дилъри или сервиз.

За мито-то се разбрахме, да не се притеснява никой!
Имах идея да предложа във форума да помогна на някой съфорумец, като донеса я някое тяло, я обектив, но за съжаление идеята ми тотално отпадна след като се опитах да наредя личния си багаж и след като установих, че самия аз трябва да оставя 2 допълнителни куфара на хора, които ще ми ги донесат по-късно с идването си по БГ.

Имам обаче предложение, ако някой си търси мобилен телефон, ще нося 2 чисто нови НЕкодирани Nokia N96, закупени от Dell с фактури и всички принадлежности в комплекта + 2 microSD карти по 16ГБ (също неотваряни), както и два IPhone 3G (8 и 16GB), работещи с всякакви оператори, като 8ГБ е със турбо-сим приставка, а 16-ката не е кодиран никога и си работи със всички оператори без да има нужда от турбо-сим. А и един mp3 player Ipod Touch 8GB, който си е запечатан фабрично в кутийката. Ако някой се интересува да пише на лично и още на 24-ти може да се видим в София да си вземе нещата. Аз ще пусна и в базар-а оферта след време, но не съм на зор, а и има 10тина дни все пак. Цените ги казвам от сега, за да е ясно. Всичко със 100лв. по-евтино от цените в БГ на същата стока в магазина, като към Нокиите 16ГБ картата памет ще е подарък от мен, така и така няма какво да ги правя тия карти, иначе проверете цената на картата, тя само е над 100 лв :) Туй то [smilie24]

Публикацията е редактирана (12-03-09 10:39)

Автор: asahi   
Дата:   12-03-09 10:39

Донеси 2-3 Канон 5Дм2, че тука нещо ги нямат.

Автор: emovla   
Дата:   12-03-09 10:43

ivodam: Ама то ти излиза така сигурно щото го няма и го чакаш от 1 година :) Та и двете на 0 ти излизат

Дата:   12-03-09 10:50

еми, asahi с голямо удоволствие, както казах това беше първоначалната идея, но наистина нямам грам място, в ръчния багаж съм с една раница (на багаж до 8кг имам право), в която има 2 лаптопа, мобилните телефони, 2-ва mp3 players, моя Никон Д90+16-85 и 105VR, дори оставям двете сапунерки в големите куфари и си ме е страх за тях, но нямам избор. Като знам как хвърлят куфарите по летищата и транспортните ленти, а и не мога да имам доверие на служителите по летищата ... та токувиж ако рискувам да сложа нещо ценно в нормалния багаж не го намеря или е на парчетии [smilie2]

Дата:   12-03-09 11:20

Разкарай лаптопите в чекирания багаж. Те са издържливи на подмятане. За пътуване кашонът е много удобно нещо.

Справка в популярен БГ сайт за телефони. Бързо и пада цената на Нокиата - продавай бързо.

Дата:   12-03-09 11:53

Ами сигурно ако ги опаковам добре биха издържали, място да имаше и там, че за 3 години съм понасабрал нещица, но пак ще ги треперя дали някой няма да си ги хареса преди това, пък после иди доказвай, че са били вътре.

За този сайт за справка аз гледам не в обявите на позлваните телефони, нали моите са още с наилончетата-чистак бърсак от 10 преди 10 дни закупени.
Например тук в същия сайт най-евтините в магазин са 738лв. (има и за 990,смях), та в случая при мен цената ще е 600лв + 16GB microSD-то

Не знам да не ставам за смях, защото не съм кой знае какъв търговец, но кажете, ако нещо аз не смятам правилно (все си мисля,че с подобна отстъпка бих ги продал) и не е изгодно, защото наистина в крайна сметка 4 телефона няма какво да ги правя :)

Дата:   12-03-09 12:12

Пусни пробно обява и разучи пазара. Ако има навити клиенти ще те изчакат няколко дни да кацнеш и да донесеш стоката.

В магазина има ДДС (което някои хора си връщат с лекота), гаранция 2 години и защита по ЗЗП, легитимно обслужване, доверие, емоцията по купуването, някаква консултация и т.н - неща, с които клиентите са свикнали.
Т.е не всички клиенти са информирани, мотивирани и склонни да потърсят по-евтината алтернатива.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »