Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с грип, батерии и компенсация
Автор: CTEHATA   
Дата:   20-02-09 18:17

Отскоро имам грип - онова, дето се слага отдолу на апарата и в него се пъхат батерии.
Хубавото е, че мога да слагам и стандартни батерии на волт и половина.
Лошото е, че когато батериите започнат да свършват, снимките стават по-тъмни. Един приятел ми показа, че имало специална компенсация за този ефект! И сега, като започнат да свършват батериите, просто врътвам отгоре врътката и една чертичка показва колко компенсира. Е, то на второто третото мръдване и апарата изгасва така или иначе. При чисто нови батерии, ако са по-хубави, можело да се врътва и на другата страна, за да не светлеят снимките. Аз съм с Тошиба и не ми се е налагало досега.
Та да питам - не може ли апаратът сам да си я прави тази настройка? Защо трябва аз да врътвам колелцето ръчно???

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с грип, батерии и компенсация
Автор: Davidoff   
Дата:   20-02-09 18:19

Ето една креативна петъчна [smilie24]

Автор: jrr   
Дата:   20-02-09 18:26

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: HP   
Дата:   20-02-09 18:34

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   20-02-09 19:09

HP написа:

Предполагам използваш самозарядни
> батерии с висок волтаж, редуцирани от двустепенен стабилизатор
> на напрежението, така, че смятам няма да имаш проблеми!
>

Ммммм, едва ли...
Според мен по-скоро използва инвертор за да получи синусоидално трифазно напрежение, като след това използва трансформатор за да няма галванична връзка между грипа и камерата и едва след това използва токоизправител и двустепенен стабилизатор. По този начин може и да има проблеми, но само ако във вторник следобед същата седмица средната влажност на въздуха е била над 75%. А за в други случаи си прав - няма да има проблеми [smilie24]

Re:
Автор: MarinY   
Дата:   20-02-09 19:15

[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Най-после някой да обясни и реши проблем като хората ...

Автор: zhbuts   
Дата:   20-02-09 19:25

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Di_mitar   
Дата:   20-02-09 19:30

HP,HSGeorgiev [smilie24] [smilie24] [smilie24]
[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]
Това найстина е петъчна тема за размисъл [smilie24]

Публикацията е редактирана (20-02-09 19:34)

Дата:   20-02-09 20:00

Автор: stormfx   
Дата:   20-02-09 20:03

Друго си е като има кой да удари едно рамо [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   20-02-09 20:06

Автор: abyser   
Дата:   20-02-09 21:10

CTEHATA, не си казал най-важното - марка и модел [smilie6]

Този проблем го имаше в старите модели, в моделите след 2007 този (д)ефект е стандартизиран и фирмите-прозводителки са задължени компенсацията да е автоматична [smilie7].

Естествено, само за батерии АА, които отговарят на TCO'03 и да имат ISO-9001. И нагоре [smilie5]

Ама четете малко де, има гугъл-мугъл, това са стари и добре описани проблеми!
[beer]

Дата:   20-02-09 21:29

Автор: emovla   
Дата:   20-02-09 21:29

Бе не бе. Това е щото си снимал на студено и батериите са отслабнали. Разтривай ги - 100 търкания дигат миливолт [smilie5]

Автор: Peychev   
Дата:   23-02-09 09:31

Мисля, че експозицията на снимките ти резонира с вътрешния ти духовен свят. Това се получава, щото си много привързан към апарата. Като се депресираш за това, че ти свършват батериите и апарата почва да недоекспонира. За да оправиш проблема пий антидепресанти.

Автор: CTEHATA   
Дата:   23-02-09 10:30

Благодаря на всички ви за съветите. За съжаление не разбирам достатъчно от батерии, за да кажа каква технология използват. Бяха Тошиба, от 40 стотинки.

Peychev: веднага послушах твоя съвет. Сложих едни стари батерии, пих антидепресанти и направих няколко тестови кадъра. Осветеността изглеждаше наред, но белият баланс беше мръднал и снимката стоеше твърде розова [ezik]

Автор: sun   
Дата:   23-02-09 23:18

Купи си Пауърекс - не се занимавай да мислиш. [smilie24] Като свършват е от раз-но през цялото време са като в началото. А и издържат повече от всичко което имам-а то не е малко. Има едни по евтинки които сега тествам и им се опъват, ама светкавицата я зареждат малко по-бавничко.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »