Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за избор на обектив!
Автор: elektrowizard   
Дата:   18-02-09 12:23

Здравейте!Ще се радвам да получа някаква помощ при избора на обектив , който възнамерявам в най-скоро време да направя.Имам canon eos 350d и в момента съм с китовия обектив,който много скоро след закупуването на апарата ми отесня..
Както и да е, спряла съм се на 2 обектива,заради цената преди всичко.Все пак снимам за удоволствие само и..немога да си позволя да си взема обектив за повече от 500лв. при всички положения.
Та:

1. Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro
2. Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro

Ще бъда благодарна и признателна за всеки съвет или ново предложение!Благодаря ви предварително хора :)

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за избор на обектив!
Автор: plamendoc   
Дата:   18-02-09 12:29

Имаше скоро тема за Сигмата можеш да пробваш при СД/това е ника преведи си го латиница

Автор: apollo   
Дата:   18-02-09 12:32

Предвид факта, че не снимам дълго но все пак се случва да ми трябва нещо по-дългичко и аз мисля за този вариант. Както се казва за толкова пари толкова/който се запали става страшно/[smilie3]

От тестовете които съм гледал общо взето Сигмата е по-добра от 70-200мм. а нагоре Тамрона взема предимство. Като ХА обаче Сигмата е значително по-добре. В общи линии ако можеш и имаш време да чистиш хроматичните аберации и снимаш около дългия край то Тамрона в обатния случай Сигмата. На мен пък като форма а и като цена Тамито по-ми допада [smilie3] [beer]

Автор: elektrowizard   
Дата:   18-02-09 12:52

Благодаря ВИ,видях и старите теми по случая
:)
КАто се замисля..каквото и да взема , няма да е перфектното и най-доброто , но в крайна сметка духа е важен ! :)[shtrak]

Автор: Canon   
Дата:   19-02-09 03:15

и за Канон 55-250 ИС помисли, с определено голям плюс е - стабилизацията

Автор: Jankoff   
Дата:   19-02-09 10:25

Подкрепям съвета за стабилизацията. Просто не мога да си представя как се снима без стабилизация. То със стабилизация нерядко става размазване, какво остава без? Триподът е екзотично решение, може да се използва, но при наличие на време (за търсене на художествени резултати). За обща употреба стабилизацията е незаменима - и е странно защо Sigma и Tamron не се съобразяват или малко се съобразяват с необходимостта от стабилизирани обективи. А Канон и Никон яко те цакат с цените на стабилизираните. Няма идеални работи и безплатен обед, обаче в случая Канон предлагат добро решение за дълъг зум, на доста добра цена. Не знам какви са резултатите с него, но гледам, че е спечелил награда TIPA 2008. Бих казал, че elektrowizard е късметлийка с наличието на такова предложение - и само петдесетина лв. повече от бюджета. Страхотно!

Автор: sheriff   
Дата:   19-02-09 10:42

Още един глас за канонския 50-250 ИС

Автор: mihayloff   
Дата:   19-02-09 12:50

и още един глас за 55-250 ИС [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »