Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 D700 vs. 5D2
Автор: lucky   
Дата:   11-02-09 22:48

камерата не е само матрица...[smilie7]

http://www.luminous-landscape.com/essays/antarctica-2009-worked.shtml

No Nikon bodies (mostly D700s) failed in any way.

The largest group of failures through were among the Canon 5D MKIIs. Of the 26 samples of this camera onboard, one quarter (six) failed at one time or another, and while three recovered, the other three never did. In all cases it appeared to be water or humidity damage.

Отговори на това съобщение
 Re: D700 vs. 5D2
Автор: navy   
Дата:   11-02-09 22:50

И ся с две думи?

Дата:   11-02-09 22:53

Краси,аз си мислех че ти е нейтив Английския....[ezik]

Re:
Автор: Георги   
Дата:   11-02-09 22:57

ми то смена да бяха замъкнали нямаше да каталяса нито една, един апарат не е само корпус [smilie5] [smile]

Автор: mugen   
Дата:   11-02-09 22:57

каноните на Антрактида спрели, всички D700 и сонито на автора не. [smilie21]

Автор: deniac   
Дата:   11-02-09 22:58

Голяма глупост е да повлечеш полу-професионална камера за работа в Антарктика...

Дата:   11-02-09 22:59

чак сега разбрах защо се бавят с доставките на 5д2...то било да свърши зимата [smilie5]

Re:
Автор: pmartinov   
Дата:   11-02-09 23:00

https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonROFL2.gif

Автор: danbi   
Дата:   11-02-09 23:02

Полупрофесионална е доста патетично определение за 5Dmk2...
Професионалната камера не е само хубав сензор.

Трябвало е да вземат някоя друга турбосапунера D300 да видим тя как точно ще се разпадне.[smilie5]

Автор: deniac   
Дата:   11-02-09 23:09

Учудвам се на малоумието да понесат незащитена камера (защитена колкото 40D-то ми [smilie18] ) в сурови условия. Ако бяха казали, че са тръгнали с 1 серията и тя е сдала багажа бих се възмутил на марката, ама в момента се възмущавам само на тая група ентусиасти.

Дата:   11-02-09 23:10

"Finally, along with about 30 other trip members I had along a Canon G10 as my pocket camera, and used it quite a bit while we were in Argentina, as well as aboard ship for snapshots. It didn't disappoint. "

Това е поредното твърдение което срещам напоследък, че Канон наблягат на качеството/удобството на сапунерите си много повече, отколкото на DSLR бизнеса. Може би, просто защото там са по-стреснати от конкуренцията.

Re:
Дата:   11-02-09 23:11

бе щом ги кефи къв е проблема, те и без това 5д-тата са евтини [smilie21] [smilie7] [smilie5]

Автор: Canon   
Дата:   11-02-09 23:24

И Лайката умря на 8000 метра височина, а единствените снимки са от Смяна 8, но пак е от човешка некадърност. Виж експедицията на Еверест.

В мануала на всяка камера пише гарантирания темепературен интервал.
Това, че някой не го е прочел, говори лошо за него. Съчетано с "Антарктика" великолепно покрива понятието "чукча-писатель"
[beer]

Дата:   11-02-09 23:37

deniac, ами в коментара се споменават два Канона от серия 1 с проблеми... Също така се споменава, че условията изобщо не са били 'арктически', каквото и да значи това.
А да ти умре камера, защитена във водонепроницаема раница, само щото си я носил до там... малко екстремно, не мислиш ли?

Засега Канон имат само един клас истински професионална камера и това е серията 1.

Re:
Дата:   11-02-09 23:38

данби ти с д3х ще правиш ли по-хубави снимки отколкото с д300? всъщност изобщо мислиш ли че си надскочил никон д40? [smilie21] [smilie7] [smilie5] [smilie10]

Дата:   11-02-09 23:52

Не че не се е случило същото и 2007-ма
как се казваше...Дежа Ву????

http://www.luminous-landscape.com/essays/aa-07-worked.shtml

There were quite a few camera failures, most of them occasioned by our shooting in rain on the first day ashore in The Falklands. The rain was not heavy – more a persistent drizzle than a heavy rain, but it took its toll. In all, 90 minutes of wet shooting produced six 1Ds MKII cameras which stopped working for one reason or another. Three of them recovered after a night of drying out. Three remained hors de combat for the rest of the trip.

Three Canon 5D's died that day, with one subsequent recovery.

Автор: n1x0n   
Дата:   12-02-09 00:01

Аз мисля, че Канон трябва много сериозно да поработят по прахо/влаго защитата на средния и високия клас камери.
Не ги ловят в издънка нито за първи, нито за втори път...

Не съм имал проблеми с моите камери, макар да снимам в доста кофти условия - но не мога да си затворя очите за някои очевадни проблеми.

Дата:   12-02-09 00:02

Лъки, прочетох за какво иде реч, просто с 2 думи ми се щеше някой да коментира [smilie7]

Така... моето Д300 си беше в раницата, разбира се, но само докато се качим на ски пистите. Тази зима имах един снимачен ден при температури -6 до -8 градуса, реших да не се пързалям и да снимам децата, окованите с лед дървета и т.н.

Не само, че от 13 до 16 часа камерата си мереше, снимаше, изобщо си функционираше прекрасно, но и като се прибрах с приятно възхищение установих, че батерията не беше паднала с една чертичка [smilie7]

Дефакто гледането на екрана хаби повече, отколкото 3 часа на 1500+ метра при -8 [smilie7]

Просто прекрасна камера... и снима чудесно [smilie24]

Дата:   12-02-09 00:09

Георги, след първия месец в този форум установих, че не фотографията се обсъжда тук и реших да коментирам предимно техническата страна на процеса. Рядко показвам снимки, защото имам технически проблем с обработката и качването им (точно като приказката за обущаря, дето му ходят боси децата.. но скоро ще съм го разрешил).

Също така установих, че техническото (най-вече) безхаберие и сляпата вяра в "марките" което се вихри във форума е направо невероятно -- все пак доста от хората тук си изкарват парите с фотография. Аз не. Учудваща е липсата на най-елементарен здрав разум и логика понякога.

Та по въпроса ти: има снимки, които мога да направя с D3x, които не мога да направя с D300. Също така има и снимки, които мога да направя с D300 а с D40 не. Убеден съм, че това е простата причина да съществуват тези различни модели на един и същи производител. При всичко това, бих могъл да направя някои от най-хубавите си снимки с най-простата сапунера. Понякога така и правя. Преди време обяснявах защо съм избрал точно Nikon D300. А също и защо не съм избрал какъвто и да е Канон.

Както често коментира navy, снимам за кеф. Процеса на снимане ми доставя не по-малко удоволствие от крайния резултат (дори в светлината на техническата ситуация описана по-горе -- очевидно по-голямо). Освен всичко друго, мога да си го позволя.

С най-голямо удоволствие бих си взел една Лайка или подобна система и да снимам на филм, но абсурдността на услугите по обработка на филмите в България винаги ме е възпирала от подобни идеи. А докато не сменя жената, лабораторията ми ще си седи опакована [smilie5]

Не, че някое от тези неща интересува някого, но ти питаш и отговарям. [beer]

ПП: Ако ще снимам в дъжд като тоя навън, аз лично бих взел D300 а не D40 -- за да направя по-хубави снимки [smilie5]

Дата:   12-02-09 00:14

Догодина ще четем за новия 1Дс4....дано е по добре....[smilie24] [shtrak]

Дата:   12-02-09 00:17

http://vista-vision.net/test/Nikon_noise1.jpg

Тантрис ако не спи да ми покаже де е шума на 200 исо [smilie18]

Имаше бая вятър, студенко беше... и мнооого красиво...

Дата:   12-02-09 00:27

Дениак,прочети цялата статия за да видиш че парите за камери не са проблем за хора които са изхарчили по 15 000 долара за тоя круиз....
Просто в момента това е най добрата картинка от Канон и затова толкова много са го помъкнали....
Отделно смятам че камера дето струва 2700 долара или колкото там трябва да има по добра защита....
Погледни и статията от 2007-ма.Там става дума за баш про камери...
И последно за да не ме обвинят в пристрастие само да кажа че на витрината си ми стои едно EOS 1V с което съм направил 6500 36 кадрови филма и ми беше жал да го продавам за стотинки....[shtrak]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   12-02-09 00:34

navy написа:

>
> Тантрис ако не спи да ми покаже де е шума на 200 исо [smilie18]

ТЦ, Краси.
Той не сега, като снима спи [smile]

Дата:   12-02-09 00:39

Глей ко прай малката... пуска се чак отгоре при кучи студ, това на другите писти, на Бузлуджа, там става за деца...

http://vista-vision.net/test/Nikon_noise2.jpg

Иначе евала, Д300 вади завидна динамика!
Всичко дето го снимах горе при високи контрасти, обаци, слънце... всичко е перфектно експонирано и с чудесна динамика [smilie24]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   12-02-09 00:41

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Чак си кръстил файловете Nikon_noise.jpg [smilie3]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »