Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за Аутокад
Автор: DE5   
Дата:   07-02-09 21:27

Някой работи ли с този продукт (2005)

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Аутокад
Автор: photostoykov   
Дата:   07-02-09 22:07

Що?[smilie3]

Автор: jokevcv   
Дата:   07-02-09 22:08

Странно място да зададеш този въпрос ама аз ползвам 2006 и съм много доволен. Кажи какво те интересува.

Автор: bobihot   
Дата:   08-02-09 01:57

само пита?

Автор: CanoniO   
Дата:   08-02-09 02:02

Със сигурност някой работи с този продукт.

Автор: violator   
Дата:   08-02-09 02:43

Да ползвам AutoCAD. Питай. Какво те интересува?

Автор: bonecollector   
Дата:   08-02-09 08:44

+1 [smilie18]

Дата:   08-02-09 09:25

Благодаря на всички ще задам въпросите си на лс. [smile]

Автор: навлек   
Дата:   08-02-09 12:01

Мое лично мнение е, че версиите на AutoCad "кръстени" на високосни години са най-стабилни и удобни за работа. Това са: AutoCad-2000; AutoCad-2004; Autocad-2008. [smilie5]

Автор: emoxide   
Дата:   08-02-09 12:14

ACAD 2005, 2006 & 2009, работя на всичките е и?[smilie11]

Автор: teodor29   
Дата:   08-02-09 18:03

DE5 каза:
Благодаря на всички ще задам въпросите си на лс.

Е, не е ли малко егоистично така? Нали уж е ФОРУМ - място за споделяне, а не Тайната Вечеря? Ако и друг ползва тази програма, може да научи нещо, което не знае. [smilie11]

Дата:   09-02-09 08:50

Ето въпросите и отговорите но нали темата не е фото

ВЪПРОСИ:
Здравейте, налага ми се да правя прости чертежи или само корекций на файлова за лазерно рязане.
Имам инсталиран 2005 орязана версия за лаптоп.
Лаптопа ми е на 1.3 Гхц и памет 512.
Купиха ми книгата АутоКАД 2007 Пълен професионален справочник, от Васил и щерка му Сирманови.
Ето няколко въпроса:
1.Да сменя ли версията
2. Коя е по-добрата книга до около 20-30лв.
3. Ако няма да Ви притеснява дайте скайп или GSM за връзка като посочите по кое
време може да се звъни.
4.Ето няколко неща който ми губиха времето
А. Как се указва големината наработното поле. (отварям файл с максимални координати 5000 на 5000 и друг 100 на 100.
Б. Изхода към принтер – може ли чертежа да се принтира на няколко листа
- ако детайла е млък как да го поставя в центъра.

БЛАГОДАРЯ предварително

Дата:   09-02-09 08:53

ОТГОВОРИ:
Здравейте de5,
Относно версиятя хубаво е да е по - висока особено, ако приложението на AutoCAD е свързано с отваряне на файлове създадени от други потребители. Има няколко официални версии след 2005, които често съм срещал да се ползват. Ако файловете са създадени или преконфигурирани (отваряни) от по - нова версии няма да могат да се четат със стара. Хубавото на AutoCAD, обаче е че може да записва, като по - ниска версия. Относно възможностите на 2005.. мисля, че за приложенията, които описвате са напълно достатъчни и най - вероятно ресурсите на вашия компютър ще позволят безпроблемно използване.

Относно литературата за AutoCAD... май не съм срещал добре написана книга. Има много заглавия предоставящи доста подробна информация, но като цяло не добре систематизирана. Последното, което си купих е на Джордж Омура, Професионални основи на AutoCAD 2006, Софтпрес, 2005. Цената е 25 лева. Там са засегнати и въпросите, които задавате.

За размерите на черточното поле. Предполагам знаете, AutoCAD работи с няколко области - Model (моделна област - там се създават чертежите) и Layout (Област за печат - тя може да съдържа частично или изцяло изображения от Model представени в различен мащаб и подредени по различен начин. Образно Layout може да се опише, като лист с изрязан върху него отвор, поставяш се върху чертежа, през който се вижда само нужното от Model в определен мащаб).

За Model командата е limits (пише се в командния ред), натиска се Enter, окаазват се координатите на най - долната най - лява точка от областта (обикновенно 0,0), пак Enter за потвърждение, след това горна дясна (Числата в случая зависят от размерите на желаното чертожно поле. Примерно запис 420, 297 настройва формат с размери 420 по ос X и 297 по ос Y). Отново Enter за потвърждение и формата е зададен. Ако помащната ви мрежа е включена (Grid или F7) през това време след преоразмеряване на формата, тя автоматично ще го изпълни. Това обикновенно е критерий за успешно задаване на формат.

За област Layout операциите са по сложни, Формата се управлява от Plot Layout и Page Setup. В най общия случай се налага да се избира между стандартни формати поддържани от инсталирания плотер. Оказва се мащабен коефициент и още малко подробности (примерно за писалкови и режещи плотери - скорост). Диалога, може да има някои особености и различия в зависимост от ползваното периферно устройство.

За принтране на няколко листа пак се ползва област Layout, като се правят няколко такива и във всяка една от тях се показва часта от чертежа, която искате да отделите. Друг вариант е да се ползва стандартната функция на принтера за разделяне на печатаните изображения. Първия вариант обаче е по - прецизен.

Запозициониране се изплзват командите Pan, Move, Rottate.
Заявка за плот към периферно устройство може да се подава, както от Model така и от Layout. Ползвайки Layout обаче прецизно може да се позиционира мястото на изображението в полето.

В общи линии е това. Може би ще имате още въпроси затова оставям телефон 0896 414 084 - Михаил и скайп real_violator.

Сетих се и за още една книжка, където много подробно се описва манипулирането в Layout. Не мога да си спомня точното заглавие, но няма да е проблем да проверя.

Поздрави
Михаил

1.няма нужда да сменяш версията-2005 е добра,проблем ще е единствено ако готовите чертежи който ти дават са записани на по висока версия.
2.работя с ACAD от 7 версия, когато командите все още се изписваха(не бяха на икони) и от тогава не съм ползвал литература,но нещо "в бързи и лесни стъпки",ще свърши работа.
- в новите версии няма нужда да оказваш големината на работното поле.
-позиционирането на детайла можеш да укажеш от настройките на принтера

Здравей,
когато имаш време ме намери в skype : stanislava_us

Направих ти една картинка с обяснение за разпечатване, но е добре да ти задам няколко въпроса, защото може да има още нещо за разясняване. А също така да ти отговоря и на първия въпрос.
-Станислава-

Автор: teodor29   
Дата:   09-02-09 10:48

DE5, браво! [smilie24] Ето ТОВА имах предвид! ТАКА би следвало да изглежда форума и за фотографските теми! Жалко, че не ползвам тази програма! Но все за някой е имало смисъл![smilie24] [smilie24] [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »