Автор: jorro_z
Дата: 22-12-08 21:49
Уважаеми колеги,
Напоследък ми направи впечатление, че по един или друг повод, много често се изказват мнения от типа:
"Какво ми се отваряш - ти нямаш нито една снимка в профила си - не ставаш...", "Не приемам мнението на човек, дето няма една снимка в профила си..." и др. подобни.
С две думи - (според мен) създава се изкуствено аксиоматично виждане, че само човек, който има сники в профила си (при това качествени), е добър фотограф, и следователно има право да изразява мнение.
Примери могат да се дадат много, но не желая да конкретизирам, защото говоря по принцип. Такива примери могат да се срещнат дори и в базара (невероятно, но факт).
Уважаеми колеги (отново) - не сте прави!
Ще говоря от лично свое име, но съм сигурен, че ще се намерят и немалко съ-форумци, които също биха споделили моята позиция.
За мен, Фото Форум винаги е бил форум - т.е. място, където хората общуват - кой с повече опит и знания, кой с по-малко, кой възпитано и учтиво, кой не дотам... Но ОБЩУВАТ!
Никой не е длъжен да качва свои снимки тук - по една или друга причина. Никъде в правилата на сайта няма условие - само хора, качили еди-колко си снимки, и получили еди-колко си точки, да могат да изразяват мнението си.
Има хора, които съвсем осъзнато не желаят. Има хора, които се срамуват (поради липса на опит). Има хора, които не искат снимките им да се откраднат (евентуално).... Причини много. И една от тях е, но само една от тях - че нямат снимки качени, защото не снимат, или не могат да снимат.
Има известен брой изявени фотографи - съ-форумци, които са всепризнати, но също нямат качени снимки. Срещу тях никой обаче не повдига такъв въпрос. Те са заслужили това свое "право" със името си, известно на всички (или поне на повечето).
НО, нека не създаваме още едно изкуствено разделение.
Моето предложение е следното:
Нека не делим хората на имащи и нямащи качени снимки!
Нека всеки сам да реши - дали ще качи снимки в профила си, или не!
И нека всеки има право на мнение. И нека това мнение да бъде оценено като такова, а не - ако автора му има снимки!
Приятна вечер!
|
|