Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Eizo или Nec
Автор: harvester_vn   
Дата:   13-11-08 10:58

Имам два монитора- Eizo FlexScan S2100 и Nec MultiSync 2190UXp.
По принцип работя с CAD програми и на компютъра на който съм основно е закачен Ейзото защото уж бил по-"кадовски" както казва един познат. Според същия познат Нек-а бил по-добър за фото и понеже на мен ми е все тая за изображението в AutoCAD например (пък и не виждам някаква разлика), се чудя дали да не ги разменя.
Та, според вас кой е по-"фотографския" монитор?

Отговори на това съобщение
 Re: Eizo или Nec
Автор: k7   
Дата:   13-11-08 11:06

НЕК.В момента съм в процес на закупуване на монитор и изчетох много неща и според мен е НЕК.

Автор: graver   
Дата:   13-11-08 11:12

http://store.apple.bg/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/2/wo/Tt6vx9ktU26GJlHPEkbqg0/0.9.1.16.1.0.2...
[smilie3]

Автор: mitku   
Дата:   13-11-08 11:21

Специално между тези двата - NEC-а е малко по-добър, защото електрониката му работи с 12-битова гама на цветовете, а Eizo-то е с 10-битова. На практика обаче са "един дол дренки", защото панелът/матрицата е една и съща (Samsung 21" S-PVA... да не изброявам всичко за нея) - избери тоз, който ти харесва повече "на око". [smilie6]

Автор: Alex-dan   
Дата:   13-11-08 11:48

НЕК, аз съм с 20 инчовия вариант на този, перфектен е за снимки наистина, а и като цяло.

Автор: harvester_vn   
Дата:   13-11-08 12:01

Да ги завъртам значи. Ейзо са ми по-на сърце ама...

Автор: papi   
Дата:   13-11-08 12:24

EIZO S2201WE-BK FlexScan
какво ви е мнението за този монитор?

Дата:   13-11-08 13:17

@papi, S2201WE-BK е доста слабичък модел. Не е много подходящ за фотообработка... по-скоро за игри. Зависи какви цЕли имаш и за колко пари мислиш. Във всеки случай - за около неговата цена, Lenovo L220x е най-доброто предложение за 22".

Автор: emovla   
Дата:   13-11-08 14:17

Mitku: Сядал ли си пред Леновото и пред Еизото ми е много интересно да те питам?

Автор: simbon4o   
Дата:   13-11-08 15:10

2090Uxi е монитора за фотографски нужди, Eizo CG19 и нагоре от същата серия е опонента. Ако матрицата не е S-IPS и електрониката не е поне 10бита - не е истинско. S-PVA е опит за евтина имитация на последната матрица ама тя за момента все още е класика в жанра.

Дата:   13-11-08 15:29

@emovla, "сядал" съм. Защо да не мислиш, че като едното е Eizo, а другото - Lenovo и туй автоматично прави едното по-добро? Точно туй Eizo е от най-ниският клас на фирмата и с таз TN-матрица не е с почти нищо по-различно от всяка ширпотреба под 400лв, освен ако не си го държиш в офиса за престиж да му се любуват клиентите на марката (отзад), но кофтито е, че повечето клиенти не знаят, че Eizo всъщност е нещо, от което трябва да се впечатляват, та и туй не върши добре [smilie5] . За по-професионална работа си трябва добра матрица, което със сигурност изключва всичко с TN. Lenovo-то е малко неподходящо, ако си "недоскив", че разделителната му способност е височка за 22", но иначе пък има много добри възможности, на много добра цена.
Както и да е - нямам намерение да споря. Казал съм каквото е трябвало, а всеки може да си избира сам. Демокрация е. [smilie7]

Автор: emovla   
Дата:   13-11-08 16:06

mitku: Не мисля, че го прави по-добро (не съм гледал, че Еизото е ТН) ама и мисля, че Леновото освен че е неподходящо за недоскив хора, е и с неравномерна подсветка, прекалено ярко и т.н. :)

Автор: ivodam   
Дата:   13-11-08 16:06

Аз от НЕК-а съм супердоволен.

Автор: Alex-dan   
Дата:   13-11-08 17:22

симбон4о [smilie24]

Автор: Kanonir   
Дата:   13-11-08 17:56

simbon4o [smilie24] за 2090Uxi!
Нек мониторите общо взето във високия клас нямат равни като съотношение качество+вградени функции/цена Голямото предимство на НЕК е и софтуера SpectraView

на страницата са дадени кои монитори се поддържат - в случая 2090UХi - да, 2090UХр - не.
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »