Автор: jorro_z
Дата: 17-11-08 18:40
Batemmm,
с цялото ми уважение, мисля, че въобще не си прав да отписваш Пентакс по подразбиране.
Колегите по-горе са прави (всеки за себе си), но както знаеш има една много хубава поговорка - "моето гардже е най-хубаво".
И понеже "моето гардже е Пентакс" - да кажа и аз две думи (аз съм с к10д, но това важи с пълна сила и за к200д).
1. Съотношението цена/качество е най-добро.
2. Има добри обективи.
3. Има много добри обективи.
4. Има размазващи обективи.
5. Има стабилизация - работи със ВСИЧКИ обективи! (включително всички стари м42)
6. Има прахопочистване (не много добро, вярно, но все пак).
7. Има 11 точков автофокус (със 9 кръстовидни сензора!)
8. Има потвърждение на меренето със всички стари обективи.
9. Има потвърждение на фокуса със всички стари обективи.
10. Има водо- прахо- защита!
11. Работи със най-обикновени прости батерии АА.
12. За 2000 лв. събираш система - слънце.... ама като не щеш - недей.
За другите екстри, за които в ниския и дори в някои случаи средния клас камери на други марки мълчат тактично - няма да коментирам.
Моя съвет е единствено - първо се запознай поне основно със възможностите на системата Пентакс, пък тогава я отписвай.
П.С. Линкове няма да ти давам. За разлика от други личности, изглеждаш интелигентен - потърси в нета. Може би ще се изненадаш...
(хинт: виж цената на Дабъл Зум комплекта К200д + 18-55 + 50-200 в Фотопавилиона)
(хинт 2: виж цените на пентакските обективи, сравни ги с цените на Канонските и Никонските еквиваленти, а после виж и качествата на обективите... това е по-относително, но в нета има всичко).
А за шума си прав... Или?
Единствения линк, който ще дам:
http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk200d/page15.asp
Както виждаш, шум има. А за детайла какво ще кажем?
А да кажем ли, че това е по дефолтни настройки, които не са най-добрите? А да кажем ли как изглежда това, сравнено в РОУ? Или - няма нужда?
Публикацията е редактирана (17-11-08 18:56)
|
|