Автор: s_tongue
Дата: 09-09-08 20:15
Смятам да си купя лентов фотоапарат, но понеже до сега съм снимал само с цифрови SLR, искам да помоля разбиращите да ме насочат към нещо, което да не е прекалено скъпо, но в същото време да предлага прилично качество като за любителско щракане.
Без значение е дали тялото ще е ново или втора ръка, стига да може да се издири. Като характеристики - и идея си нямам какво е нужно, за да се извлича удоволствие от снимането с лентов фотоапарат.
Цялата идея на покупката на лентова камера е, че Музите ме посещават достатъчно рядко, за да се дава безбожна сума (поне според моите виждания - студент съм, няма как да работя, а за такива неща разчитам на собствени спестявания) за цифров. Преди година и половина имах, да. Но както обикновено става, парите си потрябваха за друго нещо и фотографията остана на заден план. Което не ми допада особено и съвсем естествено старите интереси не можеш да ги погребеш.
Защо лентов - ми първите причини са тези - излиза по-евтино да си набавиш необходимата техника, особено и с моя начин на снимане (идеи идват рядко, за това се обмислят дълго, поне откакто нямам SLR-камера). И второ - самия чар на лентовата фотография.
А относно това дали да е SLR или не... определено SLR. Фактически, търся нещо такова - по-ново тяло, което да предлага функции като на цифров фотоапарат, но просто да е лентов. Целта е хем да мога да се заигравам с ръчния фокус, хем като снимам нещо бързодвижещо се, да мога да разичтам на автофокуса. А доколкото разгледах какво се предлага в ebay.com, повечето от апаратите се вписват в ценовите ми рамки. И разбира се, ако реша, че мога да отделя сума, когато ми скимне, да знам, че ще ида в магазина и мога да си взема обектива, излезнал на пазара миналия месец, да речем. Идеята е подобна на следната - читави цифрови тела на Canon са 20D, 30D, 5D, ама хората си взимат и 350D, 400D и т.н. :) За това нека не е нещо свръх професионално, а по-скоро в любителския клас или полупрофесоналния.
Мерси предварително.
|
|